Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδα / ΚόσμοςΟυκρανία: Νέο μήνυμα Ζελένσκι – «Είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε» – Αίτημα...

Ουκρανία: Νέο μήνυμα Ζελένσκι – «Είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε» – Αίτημα στην ΕΕ για ένταξη

Με βίντεο στο Facebook ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έστειλε νέο μήνυμα την πέμπτη ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία και λίγο πριν την έναρξη των συνομιλιών.

«Είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε», λέει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε νέο μήνυμά του την πέμπτη ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία και λίγο πριν την έναρξη των συνομιλιών ανάμεσα σε Κίεβο και Μόσχα στη Λευκορωσία.

Στο μήνυμά του ο Ζελένσκι τονίζει ότι «ο καθένας μας είναι ένας πολεμιστής» για την Ουκρανία επιχειρώντας να εμψυχώσει παράλληλα τους συμπατριώτες του με τη φράση «ο καθένας μας θα κερδίσει».

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε, επίσης, ότι συνολικά 16 είναι τα παιδιά που έχουν σκοτωθεί τις προηγούμενες τέσσερις ημέρες, ενώ άλλα 45 είναι τα παιδιά που έχουν τραυματιστεί.

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε, ακόμα, ότι είναι 4.500 οι Ρώσοι στρατιώτες που έχουν σκοτωθεί από την Πέμπτη, πρώτη ημέρα της εισβολής, ενώ απευθυνόμενος στους Ρώσους στρατιώτες τους είπε «σώστε τις ζωές σας και φύγετε».

Αίτημα για ένταξη στην ΕΕ

Ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτησε από την ΕΕ να ενταχθεί η Ουκρανία στην Ένωση με μια νέα, έκτακτη διαδικασία.

Σύμφωνα με την προεδρία της Ουκρανίας, ο βασικός στόχος των συνομιλιών Κιέβου και Μόσχας είναι η κατάπαυση πυρός και η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία.

Η Ρωσία ενδιαφέρεται να επιτευχθεί συμφωνία που να είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών στις συνομιλίες της με την Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος διαπραγματευτής Βλαντίμιρ Μεντίνσκι σήμερα, επίσης, λίγο πριν την έναρξη των συνομιλιών στη Λευκορωσία.

RELATED ARTICLES