Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικά του Δήμου ΖωγράφουΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΕΩΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΕΩΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Ο όμιλος  ιδρύθηκε το έτος 1987 από τον Παναγιώτη Κωστή, την `Αρτεμις Σωτηροπούλου και αρκετούς φίλους του τέννις που μοιράστηκαν το όραμα δημιουργίας ενός σωματείου αποκλειστικά για τέννις. Τεράστια βοήθεια στην ίδρυση και καθιέρωση του ομίλου πρόσφερε η παλιά πρωταθλήτρια Ελλάδας στο τέννις και καθηγήτρια φυσικής αγωγής Διονυσία Αστερή, η οποία επί σειρά ετών ήταν η διευθύντρια των ακαδημιών του ομίλου και η οποία ήταν η πρώτη που δημιούργησε τμήματα ΜΙΝΙ τέννις σε όμιλο του Δήμου Ζωγράφου.

Η φιλοσοφία του Ο.Α. Ζωγράφου εστιάστηκε, στην προώθηση αφενός μεν του μαζικού αθλητισμού, αφετέρου δε, την δημιουργία αθλητικών ομάδων και αθλητών αγωνιστικού επιπέδου και συμμετοχή τους με αξιώσεις σε διάφορα πρωταθλήματα.

Ο `Ομιλος Αντισφαίρισης Ζωγράφου, στα 30 χρόνια συνεχούς λειτουργίας του, έχει προπονήσει στις ακαδημίες του πάνω από 2.000 αθλητές και αθλήτριες. Παράλληλα συμμετείχε και συμμετέχει με πολλούς αθλητές και αθλήτριες και ομάδες στα βαθμολογούμενα πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ), της ένωσης που ανήκει (Η’ ΕΝΩΣΗ) και σε πανελλήνια διασυλλογικά πρωταθλήματα καθώς επίσης και σε πολλά μη βαθμολογούμενα πρωταθλήματα τόσο στην Αττική όσο και σε όλη την Ελλάδα.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ο.Α. Ζωγράφου έχουν πετύχει σημαντικές επιτυχίες σε επίπεδο πανελληνιών πρωταθλημάτων και έχουν διακριθεί σε πάρα πολλά ενωσιακά και Οπεν πρωταθλήματα σε όλη την Ελλάδα, με την κατάκτηση πολλών 1ων, 2ων και 3ων θέσεων.

Κάθε χρόνο, από το έτος 1988, διοργανώνεται εσωτερικό πρωτάθλημα στις κατηγορίες παμπαίδων/παγκορασίδων, παίδων/κορασίδων, εφήβων/νεανίδων, και ανδρών/γυναικών. Η βράβευση των νικητών και νικητριών του εσωτερικού πρωταθλήματος γίνεται στα μέσα Ιουνίου κάθε χρονιάς.

 

RELATED ARTICLES