Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδα / ΚόσμοςΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2020 -- Απίστευτη γκάφα: Πολωνοί κολυμβητές τέθηκαν εκτός Ολυμπιακών Αγώνων...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2020 — Απίστευτη γκάφα: Πολωνοί κολυμβητές τέθηκαν εκτός Ολυμπιακών Αγώνων από λάθος της ομοσπονδίας

Έξι Πολωνοί κολυμβητές από λάθος της ομοσπονδίας πίστευαν πως θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το έμαθαν αφού έφτασαν στο Τόκιο.

Μια αδιανόητη γκάφα κατέστρεψε τα όνειρα αθλητών για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έξι Πολωνοί κολυμβητές από λάθος της ομοσπονδίας πίστευαν πως θα λάβουν μέρος στη μεγάλη διοργάνωση, αλλά έμαθαν πως στην πραγματικότητα δεν είχαν δικαίωμα παρουσίας μόλις προσγειώθηκαν στο Τόκιο!

Το διοικητικό λάθος της ομοσπονδίας ήταν πως θεώρησε πως μπορούσαν να λάβουν μέρος ως μέλη της σκυταλοδρομίας, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ίσχυε. Έτσι η Αλίτσια Τσορζ, ο Μπάρτοζ Πιτσόροβιτς, η Αλεξάντρα Πολάνσκα, ο Ματέους Χοβάνιεκ, η Ντομίνικα Κοσακόβσκα και ο Γιαν Χόλουμπ έπρεπε να εγκαταλείψουν το όνειρο και επέστρεψαν ήδη στην πατρίδα τους.

«Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη λύπη μου για την κατάσταση», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Πάβελ Σλομίνσκι, ο οποίος παραδέχτηκε το λάθος.

Η Αλίτσια Τσορτζ μίλησε για «ανικανότητα» της ομοσπονδίας λέγοντας ότι η ομοσπονδία «παρερμήνευσε τους κανόνες». «Φανταστείτε να θυσιάζετε πέντε χρόνια από την ζωή σας και η θυσία σας να εξελιχθεί σε μια τεράστια αποτυχία», επεσήμανε η Τσορτζ, η οποία συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και του 2016.

Ήδη πολλοί Πολωνοί κολυμβητές έχουν υπογράψει επιστολή η οποία απαιτεί την παραίτηση σύσσωμου του ΔΣ της ομοσπονδίας. «Γίναμε περίγελος εξαιτίας σας. Απαιτούμε την παραίτησή σας», αναφέρουν.

RELATED ARTICLES