Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα του Δήμου ΖωγράφουΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΠΑΝΤΑ ... “ΧΡΗΣΙΜΟΥ” ΔΗΜΑΡΧΟΥ!

ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΠΑΝΤΑ … “ΧΡΗΣΙΜΟΥ” ΔΗΜΑΡΧΟΥ!

Αηδία και οργή προκαλεί η χυδαία προσπάθεια του πρώην Δημάρχου Ζωγράφου, Γιάννη Καζάκου, του διορισμένου δήμαρχου επί Χούντας, που βρήκε «βήμα» με συνέντευξή του στην τοπική εφημερίδα «Επικοινωνία», να ξεπλύνει τη στυγνή δικτατορία των συνταγματαρχών 1967-1974.

Δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα!;

Ο πρώην Δήμαρχος κάνει απέλπιδα προσπάθεια να μας πείσει με τις «αναμνήσεις» του ότι η Χούντα ήταν μια… τίμια παρέα με χαμογελαστούς και ευγενικούς υπουργούς, που έφτιαχναν πλατείες και παιδικές χαρές.

Κάνει οτι δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα για τα μεγάλα συμφέροντα που έκλεβαν για ένα κομμάτι ψωμί την περιουσία του λαού και λυσσομανούσαν στη δημόσια περιουσία. Δεν έφτασαν μέχρι τα επιλεκτικά αυτάκια του οι χιλιάδες των συλλήψεων, οι κραυγές από τους βασανισμούς, τις φυλακίσεις, τις εξορίες.

Δεν αντιλήφθηκε ότι την ώρα που έπαιρνε το χρίσμα, δήμαρχοι αγωνιστές, κομμουνιστές όπως ο Π. Μακρής, ο Κ. Σάκκος κ.α. παύονταν, διώκονταν και στέλνονταν στα ξερονήσια.

Επαναλαμβάνει, μάλιστα, τις γνωστές του βρωμιές ότι δεν υπήρξαν δολοφονίες σε βάρος του λαού στη Μακρόνησο, τη Γυάρο, τον Άι Στράτη, τα μπουντρούμια της ΕΑΤ ΕΣΑ, τον Ωρωπό, το Πολυτεχνείο.

Δεν θα μπούμε στον πειρασμό να του απαντήσουμε απαριθμώντας τα έργα και τις ημέρες της δικτατορίας, ποιος και γιατί τη στήριξε, τη σχέση της με τις μεθόδους, τα πρόσωπα και τα ιδεολογικά δόγματα της μεταπολεμικής περιόδου, πως φτάσαμε στην τραγωδία της Κύπρου, αρνούμενοι για μια ακόμα φορά να κάνουμε τον Γιάννη Καζάκο και τους συν αυτώ, έστω και στο ελάχιστο, συνομιλητή μας σε έναν δημόσιο διάλογο. Ήταν μέρος της Χούντας και όσων υπέφερε ο λαός μας και τους αξίζει η χλεύη.

Να πληροφορήσουμε, όμως, την «πρόθυμη» τοπική εφημερίδα και τον δημοσιογράφο της, που δέχτηκαν να προβάλλουν τις ανεκδιήγητες  προσβολές του ότι η ιστορία είναι γραμμένη με το αίμα  χιλιάδων αγωνιστών και δεν σβήνει. Η αλήθεια δεν μπαίνει σε διατίμηση!

Απευθυνόμαστε στον λαό και τη νεολαία και τους καλούμε να αναρωτηθούν:

– Γιατί ο «χρήσιμος» και «παντός καιρού» Δήμαρχος επιλέγει να εμφανιστεί τώρα με δισέλιδη καταχώρηση; Τι και ποιους εξυπηρετεί;

– Για την ευκολία με την οποία στηρίχθηκε ο Γιάννης Καζάκος είτε ως διορισμένος δήμαρχος το ’71, είτε ως «δημοκράτης» δήμαρχος μετά την μεταπολίτευση, από τα ίδια πάντα οικονομικά συμφέροντα χωρίς να διστάζουν να αξιοποιήσουν την μορφή της ανοικτής δικτατορίας, κάποιες φορές και με το ίδιο πολιτικό προσωπικό!!

 Οι Κομματικές Οργανώσεις των Ανατολικών Συνοικιών του ΚΚΕ καλούμε κάθε εργαζόμενο, αυτοαπασχολούμενο, κάθε ριζοσπάστισσα γυναίκα, κάθε μαχόμενο εκπαιδευτικό και καλλιτέχνη, κάθε νέο άνθρωπο που τσακίζεται από την ανάπτυξή τους, που δε βολεύεται εντός των τειχών να στείλει πίσω στον απόπατο της Ιστορίας τον πρώην Δήμαρχο και τους συν αυτώ, να καταγγείλει ατομικά και συλλογικά την παραχάραξη της Ιστορίας, όπου κι αν την συναντά, χωρίς να υποτιμά το δηλητήριο που μπορεί να σπείρει στην ενότητα του λαού μας.

Τους καλούμε να βάλουν προμετωπίδα τις δικές τους ανάγκες και να συμπορευτούν με τους κομμουνιστές που ποτέ δε λύγισαν στα ξερονήσια και τις φυλακές, δεν απείχαν ούτε μέρα από τις μάχες του λαού για τα δικαιώματά του, δεν τα δίπλωσαν στα δύσκολα, δεν ζήτησαν από το λαό να κάτσει ήσυχα περιμένοντας σωτήρες.

Το ΚΚΕ αναλαμβάνει τη μεγάλη ευθύνη να ενώσει τις λαϊκές και νεανικές διεκδικήσεις κάτω από το σύνθημα «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής», για να γίνει αφέντης του πλούτου που παράγει, να ζήσει σύμφωνα με τις σύγχρονες δυνατότητες της εποχής.

Υπάρχει «καλό» σενάριο για τον λαό

και γράφεται με ΚΚΕ δυνατό!

RELATED ARTICLES