Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδα / ΚόσμοςΜήνυση στο Indymedia από αστυνομικούς που ζητούν να κλείσει η αντεξουσιαστική ιστοσελίδα

Μήνυση στο Indymedia από αστυνομικούς που ζητούν να κλείσει η αντεξουσιαστική ιστοσελίδα

Λουκέτο στο Indymedia επιχειρούν να βάλουν με μήνυσή τους αστυνομικοί. Η δημοφιλής αντεξουσιαστική ιστοσελίδα Indymedia Athens μπήκε στο στόχαστρο συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη μετά τη δημοσίευση ονομάτων και διευθύνσεων 21 αστυνομικών από αναρχική ομάδα στις 16 του μήνα.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος έχει ήδη παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, με κατηγορίες για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, διασπορά ψευδών ειδήσεων και απειλή. Ομως αυτό δεν ήταν αρκετό για την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, που κάνει λόγο για «επικήρυξη» με επίσημη ανακοίνωσή της.

Χθες, ο πρόεδρος της Ενωσης, Θοδωρής Τσαϊρίδης, μαζί με τον νομικό της εκπρόσωπο Σωτήρη Τερζούδη κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά εις βάρος των (άγνωστων) διαχειριστών του ιστότοπου ζητώντας να κλείσει και να διωχθούν ποινικά οι υπεύθυνοι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των αστυνομικών, η μήνυση γίνεται κατά των κειμενογράφων του άρθρου και παντός άλλου υπευθύνου, ζητώντας πρωτίστως να κατέβει αμέσως το κείμενο από την ιστοσελίδα και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι.

«Δεν είναι δυνατόν σε ένα κράτος δικαίου κάποιος να αναρτά ονόματα και διευθύνσεις 21 δημοσίων λειτουργών και μάλιστα να παρακινεί σε εγκληματικές ενέργειες εναντίον αυτών και των οικογενειών τους χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αντίδραση», τόνισε, κάνοντας λόγο για απάθεια του πολιτικού κόσμου.

Είχε προηγηθεί ανοιχτό διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, όπου αποφασίστηκε μάλιστα να προωθηθεί η υπόθεση στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, εφόσον δεν υπάρξει αποτέλεσμα στην Ελλάδα. Τέθηκε επίσης θέμα αποζημιώσεων των 21 αστυνομικών που τα προσωπικά τους δεδομένα είδαν το φως της δημοσιότητας, για τα οποία ενδέχεται να κατατεθεί και ομαδική αγωγή.

Εντούτοις, σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο της ΕΑΥΘ, Σωτήρη Τερζούδη, μετά από σχετική έρευνα και επικοινωνία, «δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση και τον αποκλεισμό των ιστοσελίδων με ανάλογο περιεχόμενο».

Πηγή: efsyn.gr

RELATED ARTICLES