Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδα / ΚόσμοςΜην αφήνετε τον πόνο να σας γονατίσει.

Μην αφήνετε τον πόνο να σας γονατίσει.

 

Τεχνική αρθροπλαστικής γόνατος που ”ταιριάζει”μόνο σε ένα γόνατο, το δικό σας.

 

 

 Η αρθροπλαστική γόνατος αποτελεί τη χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης της άρθρωσης του γόνατος μερικώς ή ολικώς.Αποτελεί χειρουργική επέμβαση εκλεκτικής χειρουργικής (Elective Surgery) δηλαδή χειρουργική που δεν είναι επείγουσα αλλά προγραμματισμένη προκειμένου να αντιμετωπισθούν παθολογικές καταστάσεις (συχνότερα οστεοαρθρίτιδα)της άρθρωσης του γόνατος.

Τα γόνατα μας ποικίλουν τόσο σε μέγεθος όσο και σε σχήμα και διαφέρουν ακόμα και στον ίδιο ασθενή.Στην τεχνική Custom Fit (εξατομικευμένη) επειδή οι προθέσεις επιλέγονται με βάση την τρισδιάστατη απεικόνιση (αξονική ή μαγνητική τομογραφία πριν το χειρουργείο) και τοποθετούνται με εργαλεία σχεδιασμένα να ταιριάζουν απόλυτα στην ανατομία του δικού σας γονάτου παρέχουν τη δυναμική για περισσότερο φυσική κίνηση της άρθρωσης.

Το πιο συχνό πρόβλημα σε μία επιτυχημένη αρθροπλαστική γόνατος είναι η δυσαρέσκεια (σε ποσοστό 20%) που περιγράφουν οι ασθενείς ακόμη και αν δεν υπάρχουν απεικονιστικά ή κλινικά ευρήματα αποτυχίας της αρθροπλαστικής.

Καλύτερη προσαρμοστικότητα και ορθότερη τοποθέτηση των προθέσεων οδηγεί σε λιγότερο πόνο και σε μία πιο φυσική αίσθηση της κίνησης.Με την τεχνική Custom Fit εκμηδενίζουμε  παραμέτρους που οδηγούν σε μακροχρόνια ενοχλήματα και δυσχέρεια στην κίνηση της άρθρωσης. Ο  σωστός προεγχειρητικός σχεδιασμός της αρθροπλαστικής απο την άλλη με στόχο τη διατήρηση στο μέγιστο του φυσιολογικού οστού των αρθρώσεων εξασφαλίζει καλύτερα και ταχύτερα αποτελέσματα. Η απoυσία στην τεχνική ενδομυελικών οδηγών(ράβδων εντός του οστού)  που αντιθέτως χρησιμοποιούνται σήμερα σε όλες τις δημοφιλείς τεχνικές αρθροπλαστικής παρέχεται μεγαλύτερη ασφάλεια στον ασθενή εκμηδενίζοντας επικίνδυνες επιπλοκές όπως η εμβολή.

Πλεονεκτήματα της τεχνικής

 

  • Προεγχειρητικός σχεδιασμός βασιζόμενος στην τρισδιάστατη απεικόνιση (μαγνητική τομογραφία) έναντι της απλής ακτινογραφίας (2 διαστάσεων). Με αυτόν τον τρόπο ο χειρουργός έχει πρόσβαση σε μεγαλύτερο αριθμό πληροφοριών που καθιστούν περισσότερο στοχευμένη και επιτυχημένη την τοποθέτηση των προθέσεων.

 

  • Σχεδιασμός εργαλείων που ταιριάζουν απόλυτα στην ανατομία του δικού σας γονάτου και παρέχουν την δυναμική για περισσότερο φυσική κίνηση της άρθρωσης.

 

  • Δυνατότητα επιλογής της πρόθεσης απο μία μεγάλη σειρά με νούμερα που ταυτοποιούνται πρίν το χειρουργείο.

 

  • Ταχύτερη διενέργεια χειρουργείου καθώς τα εργαλεία προσαρμόζουν απόλυτα στα οστά.Μικρότερος χρόνος χειρουργείου εγγυάται μικρότερη απώλεια αίματος και μικρότερα ποσοστά διεγχειρητικών επιπλοκών.

 

  • Ελαχιστοποίηση της απώλειας αίματος και των επιπλοκών λόγω της αποφυγής ενδομυελικών οδηγών.

 

  • Χρόνος παραμονής στο νοσοκομείο 3­-4 ημέρες.

 

  • Τα εργαλεία που δημιουργούνται αναγράφουν τo ονοματεπώνυμο του ασθενούς αποδεικνύοντας τη μοναδικότητα τους.Μετά την διενέργεια του χειρουργείου είναι διαθέσιμα και παρέχονται στον ασθενή εφόσον το επιθυμεί.

 

Επιγραμματικά η όλη διαδικασία εξασφαλίζει ένα σχεδιασμό αρθροπλαστικής ”τόσο μοναδικό όσο εσείς”.

 

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες τον Γεώργιο Σπηλιωτόπουλο MD ,Ορθοπαιδικό Χειρουργό ,συνεργάτη των ιδιωτικών θεραπευτηρίων του όμιλου Ιατρικού Αθηνών ,της Ευρωκλινικής Αθηνών & Παίδων, του ΙΑΣΩ General Hospital και του Mediteranneo Hospital.

www.gspiliotopoulos-md.gr

RELATED ARTICLES