Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας από τον Δήμο Ζωγράφου

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας από τον Δήμο Ζωγράφου για τους σεισμόπληκτους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας. Από το πρωί, δεκάδες δημότες κατέφθασαν στον Δημοτικό Πολυχώρο «Αλέκα», φέρνοντας κουβέρτες, ζεστά ρούχα, φάρμακα, τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, σκηνές και υπνόσακους. Τα είδη ήταν τόσο πολλά που χρειάστηκε να επιστρατευτούν αρκετά φορτηγά, προκειμένου να μεταφερθούν στον χώρο συγκέντρωσης της Περιφέρειας Αττικής.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν τα μηνύματα και οι ζωγραφιές που είχαν αφήσει, μέσα στα τρόφιμα, μικρά παιδιά τα οποία ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να στείλουν το δικό τους μήνυμα αγάπης και στήριξης στα δοκιμαζόμενα παιδιά της Τουρκίας και της Συρίας.
Ο Δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας που βρέθηκε από νωρίς στον χώρο, μαζί με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας και Παιδικών Σταθμών, Ρένα Χαλκιαδάκη η οποία συντόνισε τη δράση, δήλωσε: «Είμαι ευγνώμων και πολύ συγκινημένος από τη συγκλονιστική ανταπόκριση των δημοτών μας. Για άλλη μια φορά οι Ζωγραφιώτες και οι Ζωγραφιώτισσες δείχνουν εμπράκτως την αλληλεγγύη τους. Αυτή τη φορά, στους δοκιμαζόμενους λαούς της Συρίας και της Τουρκίας. Η αλληλεγγύη δεν γνωρίζει σύνορα. Για άλλη μια φορά δείχνουμε ότι οι λαοί μπορούν να σώσουν τους λαούς. Και όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το χρέος μας απέναντι στους χιλιάδες ανθρώπους που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν και στα πιο βασικά, ενώ ταυτόχρονα θρηνούν χιλιάδες ανθρώπινες απώλειες».
Ο Δήμος Ζωγράφου συμμετείχε στο κάλεσμα της Κ.Ε.Δ.Ε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και το Oloi Mazi Boroume