Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα του Δήμου ΖωγράφουΜε λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή γιορτάστηκε η Εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου

Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή γιορτάστηκε η Εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και μετά από 2 χρόνια διακοπής των εορταστικών εκδηλώσεων λόγω covid, γιορτάστηκε σήμερα με ιδιαίτερη λαμπρότητα η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου.

Το ρυθμό έδωσε η διεθνούς φήμης Φιλαρμονική Γαστουρίου Κέρκυρας «Ομόνοια» που άνοιξε την παρέλαση, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των πολιτών.

 Στεφάνι κατέθεσαν ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλη Θώδα, ο Βουλευτής Νοτίου Τομέα του κόμματος «Ελληνική Λύση», Δημήτρης Βαγενάς,  ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής Γιώργος Βλάχος. Τις Ένοπλες Δυνάμεις εκπροσώπησε ο Συνταγματάρχης Μηχανικού Γεώργιος Μαλαβέτας, ενώ το Α. Τ. και το Τμήμα Ασφάλειας Ζωγράφου ο Διοικητής Αστυνόμος Β’ Σπυρίδων Μπλάτσιος.

Κατάθεση στεφάνου πραγματοποίησαν επίσης εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας του παραρτήματος Ζωγράφου και εκπρόσωπος του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ζωγράφου.

Στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων κατέθεσαν εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπρόσωποι των πολιτικών παρατάξεων.  Συγκεκριμένα, κατάθεση στεφάνου πραγματοποίησαν ο  εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «Μαζί για την πόλη μας – Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη», Νίκος Κικάκης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ζωγράφου μπροστά- Ακομμάτιστη Δημοτική Ένωση» Παναγιώτης Αγγελόπουλος και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγαπώ Ζωγράφου» Κωστής Παπαναστασόπουλος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εδώ Ζω- Βιώσιμη Πόλη», Άγης Παπακωνσταντίνου και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολίτες σε Δράση – Νέα πορεία» Γιώργος Γιαννακόπουλος.

Από τις πολιτικές παρατάξεις, κατέθεσαν εκπρόσωποι  της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, της Ο.Ν.ΝΕ.Δ Ζωγράφου, της οργάνωσης μελών «ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ», της τοπικής οργάνωσης « ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ» ΖΩΓΡΑΦΟΥ.

Εκ μέρους των σχολείων της πόλης, στεφάνια κατέθεσαν μαθητές από το 19ο Δημοτικό Σχολείο, το 3ο Γυμνάσιο και το 1ο ΕΠΑΛ Ζωγράφου. Εκ μέρους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της πόλης, στεφάνια κατατέθηκαν από γονείς του 1ου Δημοτικού, του 3ου Γυμνασίου και του 4ου Λυκείου Ζωγράφου.

Από τους εθνικοτοπικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης στεφάνι στο Ηρώον κατέθεσαν ο Σύνδεσμος Ηπειρωτών Ζωγράφου «Η ΗΠΕΙΡΟΣ», ο Σύλλογος  Κρητών Ζωγράφου «Ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ», η Ένωση Ποντίων Ζωγράφου, ο Σύνδεσμος Αρκάδων Ζωγράφου «Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ», η Ένωση Ηπειρωτών Ζωγράφου «ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ», ο Σύλλογος  Θρακιωτών Ζωγράφου «Η ΘΡΑΚΗ»η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ζωγράφου, ο Σύνδεσμος Παλαιών Ζωγραφιωτών, ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Γυναικών Δήμου Ζωγράφου, ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος «ΙΛΙΣΣΟΣ», ο Πολιτιστικός Σύλλογος  «ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΝ». και ο Εμπορικός Σύλλογος Ζωγράφου.

Από τα αθλητικούς συλλόγους κατέθεσαν στεφάνι, ο  Αθλητικός Όμιλος ΑΣΤΕΡΑΣ  Ζωγράφου, ο Παναθλητικός ΄Ομιλος  Αγίου Θωμά Γουδή, το  Αθλητικό Κέντρο Ζωγράφου ΑΚΕΖ, ο Κολυμβητικός Όμιλος Ιλισίων «ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ», ο Σύλλογος Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών «ΑΣΤΕΡΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ», ο Σύλλογος Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών ΗΛΥΣΙΑΚΟΥ, ο  Όμιλος Αντισφαίρισης Γουδή, ο Αθλητικός Όμιλος «Ιλίσια 2004»,  ο Αθλητικός Σύλλογος taekwodo ΙΚΑΡΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ.

RELATED ARTICLES