Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικά του Δήμου ΖωγράφουΜε απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Κύπελλο Ποσειδώνα Ιλισίων 24-25 &...

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Κύπελλο Ποσειδώνα Ιλισίων 24-25 & 26 Μαΐου 2024

Με την συμμετοχή 907 αθλητών , από 64 σωματεία Πανελλαδικά, διεξήχθησαν στο Ιλίσιο Δημοτικό Κολυμβητήριο, οι κολυμβητικοί αγώνες «3ο Κύπελλο Ποσειδώνα Ιλισίων» Αγωνιστικών Κατηγοριών και Μάστερς ,με συνδιοργανωτή τον  Δήμο Ζωγράφου υπό την Αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Οι αγώνες στο σύνολό τους στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία καθώς η  συνδρομή  του Δήμου Ζωγράφου , η τεχνογνωσία της Προπονητικής Ομάδας του Ποσειδώνα και οι Εθελοντές γονείς ήταν  τα  στοιχεία που καθόρισαν και την επιτυχία των αγώνων.

Η συνδρομή των υποστηρικτών του Ομίλου, ήταν τέτοια που το Ιλίσιο κολυμβητήριο μετατράπηκε σε μια πολύ φιλική αθλητική εγκατάσταση , αναδεικνύοντας όλα αυτά που υπηρετεί ο Ποσειδώνας, τις Ολυμπιακές Αξίες, όλα τα αγαθά του καθαρού ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Το 3ο Κύπελλο  με τις πολλές συμμετοχές Κολυμβητών-τριών αγωνιστικών κατηγοριών και Μάστερς ,που ήρθε να προστεθεί στις προηγούμενες 19 επιτυχημένες διοργανώσεις του ιστορικού κολυμβητικού Ομίλου  ,απόλαυσαν αθλητές, προπονητές και διοικήσεις σωματείων από όλη την Ελλάδα .

Στις Αγωνιστικές Κατηγορίες , το Κύπελλο της διοργάνωσης κέρδισε το σωματείο Α.Ο.ΩΚΕΑΝΟΣ και στην Κατηγορία Μάστερς ο οικοδεσπότης Κ.Ο.Ποσειδώνας Ιλισίων.

Καλύτερος κολυμβητής σύμφωνα με τη διεθνή βαθμολογία της  World Aquatics αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Στάμου του Α.Ο.Π.Φαλήρου  και καλύτερη Κολυμβήτρια η Θάλεια Δρασίδου   του Α.Ο.Π.Φαλήρου .

Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους , η Δήμαρχος Ζωγράφου κα Τίνα Καφατσάκη, ο Πρόεδρος της Κ.Ο.Ε κος Κυριάκος Γιαννόπουλος, το μέλος της Ε.Ο.Ε. και αρχηγός αποστολής στους Ο.Α. Παρίσι 2024 κος Πέτρος Συναδινός, Υποστηρικτές του Ομίλου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων.

Με την λήξη των αγώνων, όλοι έγιναν μια παρέα και απόλαυσαν το live party με τους Passepartout Band στο οποίο ήταν καλεσμένη όλη η κολυμβητική οικογένεια.

Η καρδιά της ελληνικής κολύμβησης χτύπησε δυνατά το τριήμερο 24-25 & 26  Μαΐου στο κατάμεστο Ιλίσιο Δημοτικό Κολυμβητήριο και ο  Ποσειδώνας Ιλισίων φάνηκε αντάξιος των προσδοκιών που ο ίδιος έχει δημιουργήσει.

Μία αθλητική διοργάνωση θεσμός πλέον για την πόλη του Ζωγράφου αλλά και  μία εκ των μεγαλύτερων αθλητικών γεγονότων του υγρού στίβου, που μέσα στην πολύπλευρη κρίση στηρίζει και ενισχύει τις αξίες του αθλητισμού.

RELATED ARTICLES