Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδα / Κόσμος«Μαϊμού» εμβολιασμοί στην Καρδίτσα – Ψάχνουν τους συνεργούς της υπαλλήλου – Πιθανό...

«Μαϊμού» εμβολιασμοί στην Καρδίτσα – Ψάχνουν τους συνεργούς της υπαλλήλου – Πιθανό οικονομικό όφελος

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση με τα ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά του κοροναϊού που εξέδιδε διοικητική υπάλληλος στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προανήγγειλε νέες, αυστηρότερες ποινές για όσους εκδίδουν, συμπράττουν ή κάνουν χρήση τέτοιων πιστοποιητικών ενώ, όπως μετέδωσε στο δελτίο του Open, οι αρχές είναι πολύ κοντά στον εντοπισμό των συνεργών της υπαλλήλου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν αποκλείεται πίσω από αυτή την ιστορία να υπάρχει οικονομικό όφελος.

Από την πρώτη στιγμή οι αρχές κατάλαβαν ότι η υπάλληλος δεν θα μπορούσε να έχει σπάσει μόνη της τους κωδικούς και να μπαίνει στο σύστημα, άρα αναζητούν το άτομο που τής έδινε τους κωδικούς ώστε να μπαίνει και να καταχωρεί, στις λίστες των εμβολιασμένων, τα άτομα τα οποία δεν είχαν κάνει το εμβόλιο.

Οι αρχές, που είναι πολύ κοντά στον εντοπισμό του ατόμου, δεν αποκλείουν να ασκηθεί ποινική δίωξη στην υπάλληλο με την κατηγορία της διάδοσης του κοροναϊού, αφού με την υπόθεση θα ασχοληθεί η εισαγγελία.

Ποινική δίωξη δεν αποκλείεται να ασκηθεί και στα 47 άτομα που πήραν τις ψεύτικες βεβαιώσεις. Για να διαπιστωθεί εάν όντως υπήρξε οικονομικό όφελος πίσω από αυτή την ιστορία, πρόκειται να ανοίξουν και τραπεζικοί λογαριασμοί ώστε να δουν πότε έγιναν καταθέσεις και εάν υπήρξε κάποια διαδικασία από την πλευρά των ατόμων που πήραν τα πλαστά πιστοποιητικά, με την υπάλληλο ή με άλλους υπαλλήλους που πιθανόν είναι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Πηγή: in.gr

RELATED ARTICLES