Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικά του Δήμου ΖωγράφουΛαϊκός Αγώνας Δρόμου «Γρηγόρης Λαμπράκης» στο Δήμο Ζωγράφου

Λαϊκός Αγώνας Δρόμου «Γρηγόρης Λαμπράκης» στο Δήμο Ζωγράφου

Με την ανοχή του καιρού πραγματοποιήθηκε και φέτος ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου «Γρηγόρης Λαμπράκης» στο Δήμο Ζωγράφου  την Κυριακή 19 Νοεμβρίου. Η εκκίνηση του αγώνα των 8 χλμ δόθηκε στις 10 οπότε και από την αφετηρία στην λεωφόρο Παπάγου στο ύψος του πεζόδρομου της πλατείας Γαρδένιας εκατοντάδες δρομείς ξεκίνησαν με χαμόγελο και υπό τα χειροκροτήματα των θεατών που βρίσκονταν στα πλάγια του δρόμου.

Ο αγώνας σκληρός και επίπονος, άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών από 18 μέχρι και 78(!) δοκίμασαν τα όρια και τις αντοχές τους στη δύσκολη διαδρομή. Στον τερματισμό έβλεπες πρόσωπα αναψοκοκκινισμένα, λαχανιασμένα αλλά ταυτόχρονα ικανοποιημένα, καθότι τα είχαν καταφέρει να σπρώξουν τα όριά τους λίγο πιο πίσω.

Γύρω στις 11 και 10 ξεκίνησαν και οι αγώνες των μαθητών. 1000 μέτρα για μαθητές Γυμνασίου και Ε΄ και ΣΤ΄ δημοτικού και 600 μέτρα για τα μικρότερα παιδιά του δημοτικού.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από κοινού από το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου και από τους συλλόγους ΓΑΣ Ιλισσός, ΠΑΣ Ζωγράφου και ΣΑΠΠΑΖ. Οι κεντρικές αρτηρίες της πόλης έκλεισαν για μία περίπου ώρα για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, ενώ για τυχόν ιατρικά περιστατικά παρόντες ήταν μέλη της ομάδας διαχείρισης κρίσεων.

Δυστυχώς, ενώ ο καιρός έκανε τη χάρη στους μεγάλους δεν ίσχυσε το ίδιο για τους μικρούς μας φίλους καθότι λίγο μετά την εκκίνηση των μαθητών του Γυμνασίου άνοιξαν οι ουρανοί και άρχισε να βρέχει για τα καλά. Οι μαθητές ωστόσο αψήφησαν τη βροχή και ολοκλήρωσαν τη διαδρομή τους. Στη συνέχεια και με τη βροχή να δυναμώνει η διοργάνωση ολοκληρώθηκε μετ’ εμποδίων στο Αλέκα.

Η δήμαρχος Τίνα Καφατσάκη δίνει την εκκίνηση των 8χλμ

Χρήστος Κλαδευτήρας και Χάρης Παπαγεωργόπουλος

Παναγιώτης Γκρέκας

Μέλη της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας ΤΑΡΙΑ μοιράζουν νερά κατά τη διάρκεια του αγώνα
Εκ δεξιών ο συνιδιοκτήτης του dznews.gr, συνεργάτης της “Επικοινωνίας” Ζωγράφου και μαραθωνοδρόμος Δημήτρης Δεληγιαννίδης
Ο νικητής των 8 χλμ Ν. Σκούταρης

Η φίλη και συνεργάτης μας Βάσω Παπαθανασίου

Σταύρος Αρμπιλιάς και Ανδρέας Καραβίδας

Αριστερά διακρίνεται ο Γρηγόρης Λαμπράκης γιος του αείμνηστου αγωνιστή της δημοκρατίας Γρηγόριου Λαμπράκη

RELATED ARTICLES