Στην έκδοση δελτίου τύπου προχώρησε η Λαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου για το δημοτικό συμβούλιο της 7ης Ιουνίου στο οποίο έφερε ψήφισμα καταδίκης της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε παράνομες τις ανανεώσεις τω συμβάσεων των 8μηνιτών, τις πληρωμές τους και, όπως λέει στο δελτίο τύπου, ανοίγει το δρόμο όχι μόνο των απολύσεών τους αλλά και για την απαίτηση των χρημάτων που έλαβαν ως μισθούς. Αναλυτικά το δελτίο τύπου έχει ως εξής:
“Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 7.6.2017 η «Λαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου» που αποτελεί το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο δήμο μας, κατέθεσε σχέδιο ψηφίσματος για τη στήριξη της εργασίας των συμβασιούχων εργαζόμενων στην καθαριότητα του Δήμου, έπειτα από τη διαρροή της σχετικής απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τις σημαντικές και μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στους ΟΤΑ το προηγούμενο διάστημα.
Το ψήφισμα καταδίκαζε την απόφαση της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε παράνομη την ανανέωση των συμβάσεων των 8μηνιτών, παράνομη και την πληρωμή των εργαζομένων για δουλειά που έχουν ήδη προσφέρει και ως εκ τούτου ανοίγει το δρόμο των απολύσεων, ακόμα-ακόμα και για απαίτηση επιστροφής των χρημάτων που έλαβαν για τα δεδουλευμένα!!!
Το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης αναδείκνυε τις ευθύνες που αναλογούν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καθώς, από το 2015 συνεχίζει να αναπαράγει το αδιέξοδο του εργασιακού καθεστώτος – ομηρίας των συμβασιούχων, παίζοντας ταυτόχρονα και με τη δημιουργία ελπίδων για την πιθανότητα μονιμοποίησής τους.
Την ίδια ώρα κρίσιμες υπηρεσίες όπως η καθαριότητα, συνεχίζουν να απογυμνώνονται από προσωπικό, προλειαίνοντας έτσι το έδαφος για την πλήρη ιδιωτικοποίησή τους. Μάλιστα με το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο 2018-2021» προδιαγράφεται ότι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τους Δήμους και τις Περιφέρειες θα παραμείνουν μηδενικές για το 2018 και το 2019(!).
Το ψήφισμα αναδείκνυε ότι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι της καθαριότητας δεν «μπήκαν από το παράθυρο» αλλά προσλήφθηκαν με τη νόμιμη διαδικασία του ΑΣΕΠ και καλούσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, τονίζοντας να μην διανοηθεί να αφήσει τους δήμους και τις υπηρεσίες καθαριότητας κατακαλόκαιρο γυμνές από προσωπικό και να προχωρήσει στη μονιμοποίηση των εργαζόμενων.
Μπροστά στην ψηφοφορία, η πλειοψηφία της διοίκησης Καφατσάκη (ΣΥΡΙΖΑ), έδειξε για άλλη μια φορά ότι πριν απ’ όλα, έγνοια της είναι η στήριξη με νύχια και με δόντια της κυβερνητικής πολιτικής. Έτσι η διοίκηση θέλοντας να δείξει την απέχθεια της προς όποιον εργαζόμενο διεκδικεί το δικαίωμα του για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πρόφαση, είτε αναπαράγοντας την κυβερνητική προπαγάνδα υποστήριξε ότι η απόφαση της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αποτελεί απλά φήμη (δεν έχει καθαρογραφθεί!!) και όχι πραγματική απόφαση, είτε ότι δεν την καλύπτει συνολικά το ψήφισμα της ΛΣ (σε ποια σημεία ποτέ δεν μας είπαν!!!) κατέθεσε δικό της ψήφισμα, με συγκεκριμένο περιεχόμενο και στόχευση να βγάλει λάδι την κυβέρνηση ΣΥΡ-ΑΝΕΛ και τις ευθύνες της, αλλά και να δείξει τις προθέσεις της για το μέλλον των εργαζομένων, αναφέροντας πολύ συγκεκριμένα : «ότι κοινός στόχος μας πρέπει να είναι η εξεύρεση άμεσα νομοθετικής λύσης ώστε να μπορούν να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στη θέση τους, μέχρι την λήξη των συμβάσεων τους και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα.». Ομολογούμενο δηλαδή δια μέσω του ψηφίσματός της η διοίκηση ότι προτίθεται αμέσως μετά την λήξη των συμβάσεων τους να τους απολύσει, γιατί όπως είπαν πολλοί δημ. σύμβουλοι της διοίκησης προσλήφθηκαν …..για ορισμένο χρόνο και δεν μπορούν να διεκδικούν την μονιμοποίηση τους. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι αυτοί οι ίδιοι σύμβουλοι που πριν λίγα χρόνια, περίσσευαν τα μεγάλα λόγια για τα δικαιώματα των εργαζομένων τότε που ξεκίναγε το αφήγημα της «πρώτης φορά Αριστερά» και σήμερα στηρίζουν την πολιτική αυτής της κυβέρνησης που απαγορεύει τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέχρι το 2019, και με τις αποφάσεις που λαμβάνει, έχουν γεμίσει οι υπηρεσίες του δήμου με κάθε μορφή ελαστικής απασχόλησης.
Στην ψηφοφορία που ακολούθησε το ψήφισμα της «Λαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου», συγκέντρωσε την πλειοψηφία των παρευρισκόμενων συμβούλων (14 υπέρ έναντι 10 κατά). Παρ’ όλα αυτά ακολουθώντας μια τακτική που γίνεται πλέον συνήθης, η διοίκηση προσπάθησε να αποφύγει και στη συνέχεια αρνήθηκε να κατακυρώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας με μια σειρά δικαιολογίες, δείχνοντας έτσι τις προθέσεις της!
Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι του Δήμου, μπορούν και πρέπει και από αυτή τη διαδικασία να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα.
Χρειάζεται να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να οργανώσουν την πάλη τους για μόνιμη και σταθερή δουλεία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ο αγώνας για μόνιμη δουλειά είναι δικαίωμα.”