Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔημοτικά Νέα του ΖωγράφουΛαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου- Μήνυμα προς Δήμαρχο Θώδα :Να σταματήσει τώρα οποιαδήποτε σκέψη...

Λαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου- Μήνυμα προς Δήμαρχο Θώδα :Να σταματήσει τώρα οποιαδήποτε σκέψη κάνει για σεκιουριτάδες που θα τριγυρνάνε στην γειτονιά μας, για να μας «προστατεύουν»

Σε ανάρτηση του δημάρχου Ζωγράφου κ. Βασίλη Θώδα με αφορμή επεισόδια που έλαβαν χώρα στην πανεπιστημιούπολη, ζητάει την άμεση παρέμβαση του Υπουργού προστασίας του Πολίτη για το θέμα. Δικαιολόγησε αυτήν του την κίνηση λέγοντας ότι «με τέτοιες ενέργειες ενισχύεται το αίσθημα ανασφάλειας στην γειτονιά μας»  και προανήγγειλε την σύναψη σύμβασης με ιδιωτική εταιρία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας που θα περιπολεί στην πόλη μας.

Στη βάση υπαρκτών προβλημάτων, που είναι απότοκα ενός συστήματος που σαπίζει, ο Δήμαρχος επιδιώκει τη συσπείρωση του ακροατηρίου του, ενόψει τον βουλευτικών και δημοτικών εκλογών ως εγγυητής της ασφάλειας του δημότη.

Βεβαίως, ούτε λόγος για τις αιτίες και τους υπευθύνους των προβλημάτων, την υποστελέχωση του Δήμου και την έλλειψη μόνιμων φύλακων σε κρίσιμους και ευαίσθητους τομείς, όπως τα σχολεία, οι αθλητικοί χώροι, τους ελεύθερους χώρους, τα δημοτικά κτήρια, το νεκροταφείο κλπ.

Μας προβληματίζει πραγματικά τι θα σημαίνουν οι περιπολίες στις γειτονιές μας, στα σχολεία, πως θα αντιμετωπίζεται η Λαϊκή οργή και οι κινητοποιήσεις των μαζικών φορέων στην πόλη, οι κινητοποιήσεις των μαθητών και των φορέων για προβλήματα που απορρέουν από την πολιτική που εφαρμόζεται.

Δεν είδαμε την ίδια ευαισθησία και αντανακλαστικά από την δημοτική αρχή, όταν λίγους μήνες νωρίτερα, ξημερώματα, κοράκια των FUNDS σπάγανε ξημερώματα την πόρτα συνδημότη μας και την πέταγαν έξω από το σπίτι της. Γιατί είναι ζήτημα ασφαλείας να έχουμε σπίτι, να έχουμε δουλειά. Αλλά ο κος Δήμαρχος έχει επιλεκτικότητα της έννοιας ασφάλεια!

Να σταματήσουν τώρα οποιαδήποτε σκέψη κάνουν για σεκιουριτάδες που  θα τριγυρνάνε στην γειτονιά μας, για να μας «προστατεύουν».

Ο λαός του Ζωγράφου να βγάλει συμπεράσματα σχετικά με τις «ανεξάρτητες» υπερκομματικές φωνές που τελικά βάζουν πλάτη στις πολιτικές που γεμίζουν από τη μία ανασφάλεια τους δημότες και από την άλλη μισθώνει ΡΑΜΠΟ για να μας “ασφαλίσει ” .

Τυχαία άραγε χρονικά η ανάρτηση ή μια καλή πάσα για εξαγγελίες σχετικά με την καταστολή, η επικείμενη προεκλογική συγκέντρωση του απερχόμενου υπουργού προστασίας του πολίτη τον επόμενο μήνα στον δήμο μας;

Δήμαρχε, να έχεις καλά στο μυαλό σου, μια σειρά τέτοιες εξαγγελίες, ο ίδιος ο λαός  της ακυρώνει στην πράξη, την ίδια τύχη θα έχει και αυτή. 

RELATED ARTICLES