Κορωνοϊός – Πέτσας: Δεν θα ανακοινωθούν νέα μέτρα σήμερα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τόνισε την Παρασκευή ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα νέα μέτρα έναντι του κορωνοϊού.

«Τα μέτρα που εφαρμόζουμε τώρα είναι πάρα πολλά. Το να φορτώνουμε συνεχώς μέτρα τον πληθυσμό και να μη φροντίζουμε για την πιστή τήρησή τους, θα είναι προβληματικό και ενδεχομένως μπούμερανγκ», δήλωσε ο κ. Πέτσας, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Μάλιστα παρέπεμψε και σε προγενέστερη ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), βάσει της οποίας προκύπτει ότι τα πολλά αυστηρά μέτρα ενδεχομένως να έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

«Ο κόσμος έχει αρχίσει να κουράζεται με τα μέτρα, όμως αν σταματήσει κανείς να φορά μάσκα σε εσωτερικό χώρο θα έχουμε έξαρση των κρουσμάτων. Σήμερα βλέπουμε πάρα πολλά κρούσματα να προέρχονται από τον χώρο εργασίας», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

Ερωτηθείς, παράλληλα, αν η κυβέρνηση προτίθεται να υιοθετήσει την επιβολή της καθολικής χρήσης της μάσκας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως «αυτό είναι ένα από τα μέτρα που θα εξεταστούν, αν υπάρξει “έκρηξη” κρουσμάτων».

Εξάλλου, όπως είπε, «μπορεί να εξεταστεί η διεύρυνση του ωραρίου καταστημάτων μέχρι τη 1 τη νύχτα».

Πηγή: CNN Greece