Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδα / ΚόσμοςΚαύσωνα – Γολιάθ βλέπει ο Μαρουσάκης: Θα θυμίζει ’87 με 45άρια και...

Καύσωνα – Γολιάθ βλέπει ο Μαρουσάκης: Θα θυμίζει ’87 με 45άρια και διάρκεια 10 ημερών

Καύσωνας που θα θυμίζει το 1987 με θερμοκρασίες που θα κυμανθούν από 42 έως και 45 βαθμούς βρίσκεται προ των πυλών.

Μάλιστα το ισχυρότατο φαινόμενο μπορεί να διαρκέσει ακόμη και έως τις 7 Αυγούστου σύμφωνα με όσα προβλέπει για τις επόμενες ημέρες, αρχής γενομένης από την Τετάρτη, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Όπως εξήγησε μιλώντας αναλυτικά στην πρωινή εκπομπή του OPEN, οι θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής θα επηρεάσουν τη χώρα μας από την Τετάρτη μεταφέροντας εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες.

«Αυτό το κύμα καύσωνα θα θυμίσει στη διάρκειά του τον ισχυρό καύσωνα του 1987. Δεν αποκλείεται να περάσουμε σε διάρκεια τις 7 με 10 ημέρες», εκτίμησε ο κ. Μαρουσάκης που σημείωσε ωστόσο ότι οι συνθήκες δεν είναι οι ίδιες με εκείνες του 1987. (κλιματιστικά κλπ)

Και πρόσθεσε: «Τα δυσκολότερα θα έρθουν προς το Σαββατοκύριακο που περιμένουμε η θερμοκρασία να σκαρφαλώσει στους 44 με 45 βαθμούς στις πιο κλειστές της ηπειρωτικής χώρας».

«Όλη η χώρα θα βρεθεί κάτω από το κόκκινο και το βαθύ ροζ χρώμα που σημαίνει ότι η καυτή αέρια μάζα θα κατακλύσει ολόκληρη την Ελλάδα», ανέφερε ακόμη ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Όσον αφορά στη διάρκεια του φαινομένου, ο κ. Μαρουσάκης δεν είχε αισιόδοξα νέα:  «Βλέπω να κρατάει επτά ημέρες και μπορεί να κρατήσει έως και 10 ημέρες, ίσως να μας απασχολήσει έως τις 5 με 7 Αυγούστου», κατέληξε.

RELATED ARTICLES