Καλοκαιρινά Σφηνάκια από τον Ζωγραφοπόντικα / Ιούνιος 2017

ΣΦΗΝΑΚΙ 1

 

Η εμμονή του Αγγελόπουλου να τοποθετήσει τον Κοσπεντάρη στην ΜΑΞΙΑΔΗΖ στην θέση του Καραμπεσίνη εξελίχθηκε τελικά σε Βατερλό για τον ίδιο.

Ενώ υπήρξε μία φορά η καταψήφιση του εν λόγου συνεργάτη από το  δημοτικό συμβούλιο, ο Αγγελόπουλος  επέμενε και δεύτερη φορά σε άλλο δημοτικό συμβούλιο για τον ίδιο συνεργάτη.

Αποτέλεσμα ήταν να εισπράξει ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ και μάλιστα να τοποθετηθεί στην θέση του Καραμπεσίνη άνθρωπος από άλλη παράταξη (Καλλίρη συγκεκριμένα και δια στόματος Μαρίας μάλιστα)  με την υπερψήφιση τόσο της συμπολίτευσης όσο και της υπόλοιπης αντιπολίτευσης.

Η γλυκιά εκδίκηση της Μαρίας και το come back της. Το θέμα με την γραμματεία του ΔΣ δε το κατάπιε εύκολα.

Ο Χάρης πριν την ψηφοφορία τον προειδοποίησε. Ή προτείνεις άλλο όνομα από την παράταξή σου ή θα μείνεις εκτός ΜΑΞΙΑΔΗΖ.

Προφανώς η λέξη ΕΛΙΓΜΟΣ είχε διαγραφεί από το λεξιλόγιο του Παναγιώτη.

Πληροφορίες λένε ότι πριν το συγκεκριμένο δημοτικό συμβούλιο έγινε συμφωνία και «στήσιμο» για το τι θα ψηφίσουν. Το ποιος μοίρασε την τράπουλα όμως δεν τα το βρείτε εύκολα.

ΣΦΗΝΑΚΙ 2

Survivor και αγώνας ασυλίας στην Δεξιά του Ζωγράφου

Στην κόντρα Βούρτση – Αγγελόπουλου βγήκαν πλέον τα περίστροφα (με σφαίρα στην θαλάμη μάλιστα) ,   με την μεν πλευρά Βούρτση να ζητάει να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο τα έργα και ημέρες του Αγγελόπουλου στο ΣΠΑΥ και με τον μεν Αγγελόπουλο να ζητάει από της υπηρεσίες του Δήμου τυχών οικονομικές οφειλές αν και εφόσον υπάρχουν  για τον Γιάννη.

Στην παραπάνω κόντρα πήρε μέρος και η Μπότου στηρίζοντας το αίτημα του Βούρτση.

Η χαρά της Καφατσάκη για τον συγκεκριμένο εμφύλιο ήταν  τόσο μεγάλη που το έβαλε ως θέμα για συζήτηση πρώτο-πρώτο. Όταν υπάρχει ακόμη διάθεση και αντοχές (και κερκίδα)  για μάχη σώμα με σώμα (που να μαλώνεις τώρα μετά της 12 το βράδυ).

Επιπλέον όσο υπάρχει εμφύλιος στην αξιωματική αντιπολίτευση, τόσο «παίζει» μόνη της στο γήπεδο. Κόβει – ράβει, αγοράζει – πληρώνει και κανείς δεν την ελέγχει.

ΣΦΗΝΑΚΙ 3

Αφρούς βγάζουν στην Λαϊκή συσπείρωση με την Διοίκηση που καταφέρνει πολύ έντεχνα να «καπελώνει» τα ψηφίσματα που φέρνουν στο  Δημοτικό συμβούλιο.

Κάθε φορά που καταθέτει ένα ψήφισμα η Λαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου  το οποίο είναι φυσικά και αντικυβερνητικό , ταυτόχρονα η διοίκηση Καφατσάκη καταθέτει ένα  παραπλήσιο ψήφισμα για το ίδιο θέμα και με την πλειοψηφία που έχουν στο δημοτικό συμβούλιο είναι φυσικό να υπερψηφίζεται το δικό τους.

Η «μάχη» των ψηφισμάτων ξεκίνησε   για τα κόκκινα δάνεια και κορυφώθηκε για τους συμβασιούχους  όπου το μεν ΚΚΕ κατέθεσε ψήφισμα καταγγελίας της Κυβερνητικής πολιτικής στο συγκεκριμένο θέμα η δε διοίκηση κατέθεσε ψήφισμα διαμαρτυρίας για το συγκεκριμένο θέμα.

Άλλο καταγγέλλω και άλλο διαμαρτύρομαι για την Κυβερνητική πολιτική. Λεπτομέρεια μεν ουσιαστική δε.

Γιατί όπως λέει και ο σοφός λαός μας «δεν δαγκώνεις το χέρι που σε ταΐζει» και ειδικά σε μια εποχή με 26% ανεργία και μισθούς στα 586€.

 

 

 

ΣΦΗΝΑΚΙ 4

Για 6η συνεχόμενη χρονιά έγινε με μεγάλη επιτυχία ο αγώνας δρόμου ΣΑΠΠΑΖ Πανεπιστημιούπολης – Πολυτεχνιούπολης με συμμετοχές που ξεπέρασαν τα 600 άτομα. Για πρώτη φορά όμως έγιναν περικοπές σε τέτοια εκδήλωση που είναι μάλιστα χαμηλού κόστους.

ΔΕΝ υπήρχαν χημικές τουαλέτες (όπως υπήρχαν προηγούμενες χρονιές) με αποτέλεσμα να μην μείνει δέντρο για δέντρο «απότιστο» και με λίγη κοπριά για λίπασμα. Tα θερμά μας συγχαρητήρια στο ΝΠΔΔ.

ΑΠΟΡΙΑ

Το ξέχασαν ή το κάνανε επίτηδες για να «εκδικηθούνε» το Πανεπιστήμιο που εδώ και χρόνια έχει κλειστές της Πύλες για έξοδο των αυτοκινήτων στον περιφερειακό.

Κλειστή Πύλη εσείς σας «λερώνουμε»  τον τόπο εμείς.