Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗ άποψή μαςΗ προεκλογική δέσμευση για διαφάνεια, διαφάνεια, διαφάνεια ξεχασμένη στις σκονισμένες κούτες της...

Η προεκλογική δέσμευση για διαφάνεια, διαφάνεια, διαφάνεια ξεχασμένη στις σκονισμένες κούτες της παρατημένης δημοτικής βιβλιοθήκης

Πολλά γράφτηκαν και άλλα τόσα ειπώθηκαν για την άστεγη πλέον δημοτική βιβλιοθήκη (με προσωρινό κατάλυμα για να ακριβολογούμε) όπου αντί για ξεκαθάρισμα και επίλυση της χρονίζουσας πλέον αυτής υπόθεσης για τον Δήμο μας, έχουμε την ανάδειξη όλο και περισσότερων ερωτημάτων, τα οποία υποδεικνύουν την ύπαρξη ευθυνών σε όλο και περισσότερους εμπλεκόμενους.

Για την ιστορία :

Το 2018 το ΝΠΔΔ αποφασίζει την μεταστέγαση της δημοτικής βιβλιοθήκης από το κτήριο ΙΒΣΑ σε κεντρικό σημείο της Πόλης με μεγαλύτερη χωρητικότητα. Παράλληλα  στις προθέσεις της τότε διοίκησης ήταν ο χώρος που θα απελευθερωνόταν να μετατρέπονταν επιτέλους σε αίθουσα παιδικού σταθμού. Το αν ήταν εφικτό ή όχι να γίνει αυτό (στην πράξη για τεχνικούς και πολεοδομικούς λόγους δεν ήταν εφικτό) δεν είναι ωστόσο της παρούσης.

Στην συνέχεια (24/1/2019) συστήνεται επιτροπή καταλληλότητας ακινήτου (2 αιρετοί και μία πολιτικός μηχανικός-τοπογράφος) προκειμένου να αξιολογήσουν και να εκτιμήσουν την εν λόγω αίθουσα θα που προκρινόταν από την  δημοπρασία.

Ταυτόχρονα συστήνεται και η επιτροπή διενέργειας φανερής δημοπρασίας από 3 μέλη (αιρετοί και αυτοί).

Τον Μάρτιο του 2019 (6/3/19) δημοσιεύεται η προκήρυξη των όρων του διαγωνισμού και στις 26/3/19 ορίζεται η ημερομηνία λήξης της κατάθεσης προσφορών. Στην δημοπρασία κατατέθηκε μία μόνο προσφορά  με την επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας να διαπιστώνει πληρότητα του φακέλου (;).

Ταυτόχρονα η Επιτροπή Καταλληλότητας Ακινήτου συνέταξε την από 05/04/2019  έκθεση εκτίμησης ακινήτου, με την οποία κρίθηκε κατάλληλο το προσφερόμενο ακίνητο και πρότεινε το μηναίο μίσθωμα να οριστεί στο ποσό των τεσσάρων χιλιάδων τριακοσίων ευρώ (4.300,00€).

ΑΠΟΦΑΣΗ Αριθ. 43Απόσπασμα από τη 8η τακτική συνεδρίαση στις 16 Μαϊου 2019 του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ / ΑΔΑ:Ψ813ΟΚ6Ε-39Ξ

Στο σημείο αυτό ανακύπτουν τα εξής ερωτήματα :

 ΕΡΩΤΗΜΑ 1ο

Η Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού τι ευθύνη φέρει για το σημερινό αδιέξοδο ;

 ΕΡΩΤΗΜΑ 2ο

Η Επιτροπή Καταλληλότητας του ακινήτου φέρει ευθύνη και αυτή με τη σειρά της ;

 ΕΡΩΤΗΜΑ 3ο

Ποιος παρέλαβε ανεπιφύλακτα το ακίνητο ; Από ποιόν πήρε την εντολή ;

 ΕΡΩΤΗΜΑ 4ο

Αφού η δημοπρασία για το εν λόγω ακίνητο έπασχε νομιμότητας (ελλιπής φάκελος, μη προσκόμιση Ε/Ε, κλπ) και αναζητούνταν τρόπος θεραπείας  των ατελειών,  γιατί η νέα διοίκηση προέβηκε σε διαπραγμάτευση για νέο μειωμένο μίσθωμα ;

Απλά ρωτάμε!!!

 

Ο Κος Γιαννακόπουλος καλείται να πάρει θέση και να μας ενημερώσει για το αν και κατά πόσο προτίθεται να αναζητήσει ευθύνες από τις 2 Επιτροπές (διενέργειας διαγωνισμού & καταλληλότητας του Ακινήτου).  Σε διαφορετική περίπτωση ο ίδιος συναπαρτίζεται μεταξύ των υπόλογων.

 ΜΑΞΙΑΔΗΖ – AVEC4 : Μία ιστορία δίχως τέλος και πολλά ερωτηματικά 

 Από την στήλη μας έχουμε απευθύνει ερώτημα στην Διοίκηση της ΜΑΞΙΑΔΗΖ για το θέμα του café AVEC4 και ακόμη να πάρουμε απαντήσεις.

Ποια είναι η πρόταση της έκθεσης επιθεώρησης ελέγχου για την κατάπτωση της εγγυητικής καλής εκτέλεσης ;

Ποια είναι η πρόταση της έκθεσης επιθεώρησης ελέγχου για ενέργειες για κατάσχεση ακινήτων ;

Η ΜΑΞΙΑΔΗΖ έχει απολέσει στο παρελθόν αρκετά έσοδα από μη φερέγγυους συνεργάτες κατά την παραχώρηση εκμετάλλευσης δημοτικής ακίνητης περιουσίας. Ο κατάλογος των επισφαλών απαιτήσεων  από την ίδρυση της εταιρίας έως σήμερα ξεπερνάει πλέον το 1.000.000€.

Εδώ και τώρα Δήμαρχε να ανοίξει ο φάκελος ΜΑΞΙΑΔΗΖ και να μάθουν οι δημότες ποιοι εκμεταλλεύτηκαν ΔΩΡΕΑΝ την ακίνητη περιουσία του δήμου. Ποιοι παραχώρησαν, ποιοι υπέγραψαν, ποιοι  μπορεί να «ξέχασαν» να κινήσουν νομικές διαδικασίες είσπραξης επισφαλών απαιτήσεων.

Εδώ και τώρα Δήμαρχε τήρησε την προεκλογική σου δέσμευση για διαφάνεια και νομιμότητα, και μην επιτρέψεις στους ΤΕΡΤΙΟΥΣ και εκατόνταρχους να γίνουν τροχοπέδη σε αυτήν την προσπάθεια. Μην επιτρέψεις το όνομά σου να σπιλωθεί με τις λέξεις συναλλαγή και δεσμεύσεις!

Αναμένουμε απαντήσεις και καλούμε τον Δήμαρχο να δώσει εντολή στις υπηρεσίες να απαντούνε στα ερωτήματά μας.

Υ.Γ. Ακόμη αναμένουμε από τον Κο Αλευρά να απαντήσει στα ερωτήματά μας σχετικά με τις επιτροπές παραλαβής έργων.

 

 

 

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES