Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗ άποψή μαςΗ Δήμαρχος κ. Καφατσάκη παραλαμβάνει καμένη γη! Η κ. Χαλκιαδάκη ...

Η Δήμαρχος κ. Καφατσάκη παραλαμβάνει καμένη γη! Η κ. Χαλκιαδάκη πιθανολογείται ότι θα λάβει την ευθύνη να παρέχει εξηγήσεις!

Προ των θυρών η εκλογή επικεφαλής της παράταξης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» και όλα δείχνουν ότι το προβάδισμα έχει η κ. Χαλκιαδάκη. Δικηγόρος στην Περιφέρεια Αττικής γνωρίζει τα θέματα και είναι σίγουρο ότι θα σταθεί αξιοπρόσεκτα στο δημοτικό συμβούλιο.

Αναφορικά με την κ. Καφατσάκη αλλά και τον νέο Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Σταματάκη οι πληροφορίες λένε ότι «δεν ξέρουν που να βάλουν το κεφάλι τους» απ΄όσα παρέλαβαν…

ΜΑΞΙΑΔΗΖ, τεράστιο θέμα αφού μεταξύ των άλλων αντί για τρία μέλη αιρετούς στη διοίκηση, για ευνόητους λόγους είχαν τοποθετήσει τέσσερα μέλη…

Με μία φράση, μόλις άνοιξε  ο ασκός του Αιόλου στο θέμα, στις ευθύνες θα επανέλθουμε εμπεριστατωμένα.

Έγκριση οικονομικών καταστάσεων χρήσεων 2021,2020,2019 του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού (Πρόεδρος Γιώργος Γιαννακόπουλος).

Το απόλυτο χάος τώρα που με τις νέες διατάξεις του νόμου από 1/1/2024 ενοποιείται στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου.

Και εξηγούμαι:

  1. Το Νομικό πρόσωπο είναι Δημοσίου Δικαίου με ότι αυτό συνεπάγεται όταν και εφ΄ όσον υπάρχει ζημία άνω των 120.000€….
  2. Άραγε γιατί και ενώ ετησίως επιβάλλεται η έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠ των απολογισμών και Ισολογισμών αυτή δεν έγινε ποτέ και συνολικά για της χρήσεις 2019,2020,2021 έγινε μαζικά το 2023 όταν έχασαν τις εκλογές η προηγούμενη διοίκηση;
  3. Παρέλαβαν πλεόνασμα χρήσεως το 2019 από την προηγούμενη διοίκηση 18 χιλιάδες € και το 2021 αυτό έγινε έλλειμμα 273 χιλ.€!

Και το ερώτημα είναι ένα. Θα δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις  στο δημοτικό συμβούλιο; Εσείς κ. Αντιδήμαρχε θα ζητήσετε εξηγήσεις;

Και εσείς κ. Γραμματέα του Δήμου, κ. Τσιαντή όντας πρ. Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα εξετάσετε σε βάθος το θέμα προκειμένου να γνωρίζουν οι πολίτες σε συνδυασμό με την καθυστέρηση της εγκρίσεως… τι ακριβώς έγινε;

  1. Θα δώσετε στη δημοσιότητα την  Έκθεση Ελέγχου των Ορκωτών για το ΝΠ;

κ. Σταματάκη, κ. Τσιαντή αναλαμβάνεται βαριές ευθύνες και οφείλετε να φέρεται στο φως όσα συνέβησαν «κάτω απ΄το χαλί» κάτι που θα επιφέρει πολιτικές και διαχειριστικές το λιγότερο ευθύνες.

Αναλάβατε δύσκολο έργο, πρέπει να ενημερώσετε τους πολίτες ΑΜΕΣΑ για όσα παραλάβατε και κυρίως για τα οικονομικά, τεχνικά σε εξέλιξη έργα και ασφαλώς την καθαριότητα της πόλης.

Ασφαλώς και έχετε απ΄ όλους τους πολίτες περίοδο χάριτος (το δικαιούστε) που όμως λόγω και προγενέστερης εμπειρίας δεν μπορεί να υπερβαίνει το δίμηνο.

Θα κριθείτε αυστηρά, είναι βέβαιο, οι πληγές είναι πολλές, όλοι το γνωρίζουμε. Και στην περίπτωση ζημίας του δήμου που όλοι οφείλουμε να τεκμηριώσουμε αν έλαβε χώρα στην προηγούμενη διοίκηση οφείλουν να ασκηθούν εκ του νόμου τα δέοντα και χωρίς καθυστέρηση.

Η επόμενη πενταετία είναι πενταετία ΕΡΓΟΥ στην πόλη! Το έχει ανάγκη και αν γίνει θα σας χειροκροτήσουν οι δημότες να είστε βέβαιοι.

 

ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

RELATED ARTICLES