Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδα / ΚόσμοςΓερμανία: Μην ταξιδεύετε σε Ολλανδία και Ελλάδα

Γερμανία: Μην ταξιδεύετε σε Ολλανδία και Ελλάδα

Αρνητική εξέλιξη για την Ελλάδα και τον τουρισμό η επικείμενη σύσταση προς τους Γερμανούς να αποφεύγουν τα ταξίδια προς τη χώρα μας, λόγω κορονοϊού. Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, η γερμανική κυβέρνηση θα χαρακτηρίσει «περιοχές ρίσκου» Ελλάδα και Ολλανδία λόγω του κορονοϊού. Η ίδια σύσταση θα ισχύσει και για την Κοπεγχάγη, την πρωτεύουσα της Δανίας.

Προηγήθηκε οδηγία από το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» το οποίο παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από τον κορονοϊό. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της DW, οι τουρίστες από τη Γερμανία που θα επιστρέφουν στη χώρα τους από Ελλάδα και Ολλανδία αλλά και από τη συγκεκριμένη πόλη της Δανίας πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ, εάν δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή δεν έχουν αναρρώσει πρόσφατα από κορονοϊό.

Πέντε ελληνικά νησιά σε πορτοκαλί επίπεδο

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα κορονοϊού έχουν αυξηθεί πολύ και έχουν μπει σε αυξημένη επιτήρηση 5 νησιά. Συγκεκριμένα, στο «πορτοκαλί» επίπεδο τέθηκαν οι περιοχές Μυκόνου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και οι δήμοι Ιου, Θήρας και Πάρου σημαίνοντας έτσι γενικό συναγερμό στις Αρχές της χώρας καθώς αποτελούν κεντρικά σημεία για τον ελληνικό τουρισμό.

 

RELATED ARTICLES