Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ στο Ζωγράφου, Σπύρου και Δήμας οι μεγάλοι νικητές σε Β2 ΝΟΔΕ και ΔημΤΟ Ζωγράφου

Με επιβλητική νίκη του απερχόμενου και εκ νέου προέδρου της Β2 ΝΟΔΕ Αλέξανδρου Σπύρου και μερικές ανακατατάξεις στο ΔΣ ολοκληρώθηκαν οι εσωκομματικές εκλγοές σε επίπεδο Νομαρχιακής Οργάνωσης. Αναφορικά με τη ΔημΤΟ αναδείχθηκε εκ νέου και χωρίς αντίπαλο ο μέχρι τώρα πρόεδρος Δημήτρης Δήμας με μερικές ανακατατάξεις των συσχετισμών δυνάμεων στο ΔΣ.

Β2 ΝΟΔΕ

Πιο συγκεκριμένα ο Αλέξανδρος Σπύρου έλαβε 3672 σταυρούς ήτοι 80,5% των ψήφων έναντι 886 σταυρών ήτοι 19,5% του Γαβριήλ Αραμπατζής. Στο Δήμο Ζωγράφου ο κ. Σπύρου έλαβε 394 ψήφους έναντι 122 του κ. Αραμπατζή. Επίσης, η νέα διάρθρωση του ΔΣ της ΝΟΔΕ έχει έντονο το Ζωγραφιώτικο στοιχείο καθότι εκλέχτηκαν το μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Ηπειρωτών Ζωγράφου «Η Ήπειρος» Γιώργος Τάσσης με 1072 σταυρούς συνολικά εκ των οποίων οι 357 στο Δήμο Ζωγράφου και ο συνδιαχειριστής του dznews.gr και συνεργάτης της εφημερίδας «Επικοινωνία» Ζωγράφου Δημήτρης Δεληγιαννίδης με 924 σταυρούς σύνολο και 314 στο Δήμο Ζωγράφου. Ως υποψήφιος συμμετείχε και ο Ζωγραφιώτης Γιώργος Παρλιαμέντης λαμβάνοντας 181 σταυρούς εκ των οποίων 77 στο Ζωγράφου.

 

ΔημΤΟ Ζωγράφου

Στη Δημοτική Τοπική Οργάνωση Ζωγράφου αναμφίβολα μεγάλος νικητής είναι ο Δημήτρης Δήμας ο οποίος εκτός του ότι επανεκλέχτηκε, δίχως αντίπαλο, πρόεδρος της Οργάνωσης εξέλεξε και τα πέντε (5) από τα εννέα (9) μέλη του ΔΣ. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες μας από το χώρο, πλέον υπάρχουν τρεις τάσεις εντός της ΔημΤΟ που εκπροσωπούνται στο ΔΣ.

Η πλειοψηφούσα του Δημήτρη Δήμα, που είχε ταχθεί και ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας του Αλέξανδρου Σπύρου στη ΝΟΔΕ και αποτελείται από τους Γεράσιμο Κοντογιάννη, Λάμπρο Γούμενο, Κυβέλη Διαρεμέ, Κατερίνα Μπουκουβάλα και Αλέξανδρο Ζωγράφο. Η τάση με αναφορά στον Παναγιώτη Αγγελόπουλο, επικεφαλής της παράταξης «Ζωγράφου Μπροστά», ο λόγος για τους Τάτση – Γιώτη Σοφία και Αναστάσιο Τανταρούδα. Τέλος ο πρόεδρος και γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Παλαιών Ζωγραφιωτών και μέλη του απερχόμενου ΔΣ που επανεκλέχτηκαν Δημήτρης Μπίτσικας και Βαγγέλης Τζανής.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Εγγεγραμμένοι 1026, Ψηφίσαντες 587, Έγκυρα 577, Άκυρα 10.

 

Στο ΔΣ εκλέχτηκαν με σειρά σταυρών προτίμησης:

Γεράσιμος Κοντογιάννης – 231

Σοφία Τάτση – Γιώτη – 208

Αλέξανδρος Ζωγράφος – 201

Λάμπρος Γούμενος – 191

Αναστάσιος Τανταρούδας – 168

Κυβέλη Διαρεμέ – 154

Κατερίνα Μπουκουβάλα – 135

Βαγγέλης Τζανής – 103

Δημήτρης Μπίτσικας – 79

 

Δεν εκλέχτηκαν οι: Βασίλης Λάππας – 63 και Μαλβίνα Γεωργακά – 53.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ψηφίζοντας στη ΔημΤΟ ΝΔ Ζωγράφου
Από αριστερά, Γιώργος Τάσσης, Παύλος Παλαιολόγος, Αλέξανδρος Σπύρου, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Δημήτρης Δήμας, Βαγγέλης Τζανής, Βασίλης Λάππας
Ο τέως πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην ΔημΤΟ ΝΔ Ζωγράφου
Από αριστερά Πέτρος Θεοδωράκος, Μιχάλης Κρασσάς, Δημήτρης Μπίτσικας

Από αριστερά Λεωνίδας Κουφός, Λάμπρος Γούμενος, Βασίλης Θώδας, Δημήτρης Δεληγιαννίδης, Γιώργος Τάσσης
Από αριστερά Βασίλης Θώδας, Παύλος Παλαιολόγος