Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα του Δήμου ΖωγράφουΕργαζόμενοι ΟΤΑ: Καταγγέλλουν την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας «πρασίνου» στο δήμο Ζωγράφου

Εργαζόμενοι ΟΤΑ: Καταγγέλλουν την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας «πρασίνου» στο δήμο Ζωγράφου

Εργαζόμενοι ΟΤΑ: Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), με ανακοίνωση της, καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Ζωγράφου για προσπάθεια εκχώρησης της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου σε ιδιώτες μέσω του Αναπτυξιακού Οργανισμού «ΕΥΔΗΜΟΣ Α.Ε.».

Ειδικότερα οι συνδικαλιστές σημειώνουν:

Χρησιμοποιεί και η Δημοτική Αρχή Ζωγράφου, όπως και άλλες, την επαίσχυντη και αήθη… δικαιολογία της έλλειψης προσωπικού και την υποστελέχωσης των υπηρεσιών. Είναι έργο της Διοίκησης του Δήμου αυτό, αφού σκοπίμως άφησε τις υπηρεσίες χωρίς προσωπικό προκειμένου να δικαιολογήσει τις μεθοδεύσεις ανοίγματος της κερκόπορτας στους ιδιώτες.

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Ζωγράφου, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (Ο.Ε.) προχώρησε η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου και του Αναπτυξιακού Οργανισμού «ΕΥΔΗΜΟΣ Α.Ε.» για την εκπόνηση μελετών με τίτλο «Βιοκλιματική ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων πρασίνου» έκτασης 26 στρεμμάτων, πέριξ της «Βίλας Ζωγράφου».

Η εισήγηση έγινε από το Γραφείο Δημάρχου, παρακάμπτοντας την Τεχνική Υπηρεσία (Τ.Υ.), με την αιτιολογία της «υποστελέχωσης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, της επιβαρυμένης καθημερινότητας και της έλλειψης απαραίτητων ειδικοτήτων». Σε αυτή τη φράση ξεδιπλώνεται ακριβώς το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής να εκχωρήσει υπηρεσίες και αρμοδιότητες σε ιδιώτες. Άφησε χωρίς προσωπικό τις υπηρεσίες και τώρα επικαλείται αυτή την κατάσταση για να κάνει πράξη το σύνθημα της κυβέρνησης… «όλα στους ιδιώτες».

Η «υποστελέχωση» είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και βολική δικαιολογία των Δημάρχων που από κοινού προωθούν το σχέδιο ξεπουλήματος των Δημοτικών Υπηρεσιών σε ιδιώτες… «ΔΗΜΟΙ Α.Ε.».

Η ιδιωτικοποίηση είναι πολιτική επιλογή και όχι διέξοδος.

Πηγή

RELATED ARTICLES