Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα του Δήμου ΖωγράφουΈνωση Γονέων Ζωγράφου - Κλειστό το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα του Δήμου Ζωγράφου

Ένωση Γονέων Ζωγράφου – Κλειστό το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα του Δήμου Ζωγράφου

Έπειτα από μία εβδομάδα συνεχόμενων γενικών συνελεύσεων, παρουσίας μας σε δημοτικά συμβούλια, παρεμβάσεών μας τόσο στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας όσο και στο Δημαρχείο, παρουσία της Δημάρχου και των Αντιδημάρχων Παιδείας και Τεχνικών Υπηρεσιών, στο πλευρό των Συλλόγων

Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου και 6ου Δημοτικού Σχολείου, βρισκόμαστε στο κενό.

Οι γονείς παραμένουν δέσμιοι μίας κατάστασης χωρίς λύση.

Τα παιδιά ακολουθούν την στείρα εκπαιδευτική «λύση» της τηλεκπαίδευσης.

Το θέμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας συνεχίζει να αποτελεί μία έωλη διαδικασία στα χέρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που δηλώνει αναρμόδια σε αποφάσεις που θα έπρεπε να παρθούν υπερ των παιδιών.

Οι Διευθυντές και των δύο σχολικών συγκροτημάτων, αν και αρχικά θέσαν σε ισχύ την τηλεκπαίδευση, σαν πανάκεια στο κλείσιμο του σχολείου, καθώς και την επιλογή της πρωινής και απογευματινής βάρδιας για το σύνολο των μαθητών, δεν

κατόρθωσαν να κατευνάσουν την ανησυχία των γονέων, που καλούνται να ανταπεξέλθουν εν μέσω σχολικής χρονιάς σε αυτή την δυσανάλογη για εκείνους κατάσταση.

Τα παιδιά επωμίζονται τα μορφωτικά ελλείμματα και τις ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις μια διαδικασίας εγκλεισμού που τους επιβλήθηκε αιφνίδια και χωρίς σχεδιασμό διαχείρισης της κρίσης.

Η Δημοτική Αρχή, έπειτα και από την απόφαση της Δημάρχου Ζωγράφου να κλείσει το σχολικό συγκρότημα για τρείς ημέρες, προκειμένου να διαχειριστεί το χρόνο προς όφελος εύρεσης λύσης, δεν κατόρθωσε, μία εβδομάδα μετά να απαντήσει στο βασικό ερώτημα των γονέων ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Η σιωπή των αρμόδιων φορέων στο πρόβλημα αυτό, που έχουμε την πολυτέλεια να το ζούμε χωρίς να θρηνούμε θύματα, με την άνεση της διαχείρισης και της πρόληψης είναι απερίφραστη.

Τόσο ο Περιφερειάρχης Αττικής, όσο και η πρυτανεία του Πανεπιστημίου, αλλά και ο Δήμαρχος Αθηναίων και το Τεχνικό Επιμελητήριο, που ζητήθηκε η διαμεσολάβησή τους, έπειτα από ηλεκτρονικά μηνύματα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου ΔΕΝ ανταποκρίθηκαν με κανέναν

τρόπο, έως και σήμερα, ώστε να δώσουν λύση για τη φιλοξενία των μαθητών.

Σύμφωνα με το από 19/03/2024 έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας επισφραγίζεται η δυσοίωνη κατάσταση που ζει η πιο πολυπληθής σχολική κοινότητα του Δημου Ζωγράφου.

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο αυτό αναφέρονται τα κάτωθι:

«Η εμπειρία της Τεχνικής Υπηρεσίας για το συγκεκριμένο Κτίριο, το

αποτέλεσμα της μελέτης στατικής επάρκειας που το χαρακτηρίζει στατικά ανεπαρκές και η απόλυτη ανάγκη για την εξασφάλιση αποφυγής κινδύνου, οδήγησε την Υπηρεσία μας να επανέλθει στην αρχική σύστασή της δηλαδή την κατάργηση χρήσης του παλιού κτιρίου (κτίριο 3) του συγκροτήματος 5ου και 6ου Δημοτικού Σχολείου».

Ως Προεδρείο της Ένωσης Γονέων Ζωγράφου ζητάμε ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ στην εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών του 5ου και 6ου Δημοτικού Σχολείου, ΧΩΡΙΣ τηλεκπαίδευση και σε πρωινό ωράριο, για το σύνολο των μαθητών.

Απευθύνουμε ΚΑΛΕΣΜΑ σε κάθε σχολική κοινότητα, στους εκπροσώπους μας, στα προεδρεία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, στο εκπαιδευτικό προσωπικό και την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, αλλά και την Συνομοπονδία να

αναδείξει με οποιοδήποτε τρόπο το εκπαιδευτικό ΚΕΝΟ και την κατάσταση που ζουν οι μαθητές του μεγαλύτερου σχολικού συγκροτήματος του Δήμου Ζωγράφου.

Η Ένωση Γονέων ήμασταν και θα είμαστε παρόντες στο πρόβλημα αυτό με συνεχείς παρεμβάσεις μας.

Δεν επαναπαυόμαστε σε λύσεις του ποδαριού και δεν διαπραγματευόμαστε με κανέναν την ασφάλεια των παιδιών μας, την εκπαιδευτική τους πορεία και το μέλλον τους.

Σας καλούμε στην ετήσια Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 19.00 στο σχολικό συγκρότημα του 6ου Γυμνασίου/Λυκείου (Υδάσπου και Ταξίλου), για ενημέρωση και συντονισμό δράσεων.

Η σχολική κοινότητα μόνο όταν είναι ενωμένη μπορεί να είναι και δυνατή.

Εκ του ΔΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Ιωάννου Θεολόγου 22& Αμφιτρίτης, Ζωγράφου, ΤΚ15773 e-mail:enosigoneonzograf@gmail.com

 

RELATED ARTICLES