Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα του Δήμου ΖωγράφουΈνοχοι 8 από τους κατηγορουμένους στην υπόθεση της Πολυτεχνειούπολης

Ένοχοι 8 από τους κατηγορουμένους στην υπόθεση της Πολυτεχνειούπολης

Με ταχύτατους ρυθμούς ολοκληρώθηκε η δίκη για την αποκαλούμενη υπόθεση της Πολυτεχνειούπολης.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, που για λόγους άμεσης διεξαγωγής της δίκης που στο… παρά πέντε έφτασε στο ακροατήριο συνεδρίαζε σε καθημερινή βάση και πριν λίγο εξέδωσε την ετυμηγορία του για την υπόθεση.

Οι δικαστές κήρυξαν ενόχους 8 κατηγορούμενους για κακουργηματικές και πλημμεληματικές πράξεις και αθώωσαν, ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία σε άλλες περιπτώσεις, τους υπόλοιπους 16 κατηγορούμενους.

Ανάμεσα στους καταδικασθέντες, είναι και ο φερόμενος ως αρχηγός των τριών συμμοριών, ένας 30χρονος από την Αλβανία, τον οποίο το δικαστήριο κήρυξε ένοχο για σειρά αδικημάτων, όπως συμμορία, ληστεία, διακεκριμένη χρήση ναρκωτικών και οπλοκατοχή

Ο 30χρονος αθωώθηκε κατά πλειοψηφία για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δοκιμής αστυνομικού, καθώς κατηγορήθηκε ότι της επιτέθηκε με κατσαβίδι και την τραυμάτισε στα χέρια, κατά την έφοδο της αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη, το Σεπτέμβριο 2022.

Στην απόφαση ως προς αυτό το σκέλος μειοψήφησαν οι τακτικοί δικαστές που είχαν την άποψη ότι ο κατηγορούμενος θα πρέπει να καταδικαστεί για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Ακόμη, 5 κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για επιμέρους πράξεις κατά περίπτωση, όπως συμμορία, ληστεία, κλοπή, διακεκριμένη χρήση ναρκωτικών και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των δικηγόρων των κατηγορουμένων, οι οποίοι ζητούν την αναγνώριση ελαφρυντικών για όσους κρίθηκαν ένοχοι.

Πηγή: in.gr

RELATED ARTICLES