Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδα / ΚόσμοςΕμβόλιο – Η Κύπρος χορηγεί ενισχυτική δόση στους υγειονομικούς και τους άνω...

Εμβόλιο – Η Κύπρος χορηγεί ενισχυτική δόση στους υγειονομικούς και τους άνω των 65

Τρίτη δόση του εμβολίου Covid-19 θα χορηγηθεί στους πολίτες άνω των 65 ετών, όλους τους εργαζομένους στο χώρο της Υγείας και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας της Κύπρου.

Η αναμνηστική δόση θα είναι διαθέσιμη στους πολίτες αυτών των ομάδων που έλαβαν τη δεύτερη δόση τουλάχιστον έξι μήνες νωρίτερα, διευκρίνισε ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Η απόφαση έρχεται την ίδια ημέρα που ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για τρίτη δόση στον γενικό πληθυσμό, και ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να εστιαστούν στην ενίσχυση του αρχικού εμβολιαστικού προγράμματος.

Παρόλα αυτά, οι αναμνηστικές δόσεις θα πρέπει να ληφθούν υπόψη για τους ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς, ανέφερε ο ΕΜΑ.

Η Κύπρος ακολουθεί το παράδειγμα της Γαλλίας, η οποία έγινε την Τετάρτη η πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα που χορηγεί αναμνηστική δόση στους άνω των 65 και τους ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα. Η ίδια τακτική εξετάζεται και στην Ισπανία.

Το στέλεχος Δέλτα εξαπλώνεται τις τελευταίες εβδομάδες στην Κύπρο και τα ημερήσια κρούσματα έφτασαν στο μεγαλύτερο επίπεδο από την αρχή της πανδημίας.

Τα στοιχεία της κυβέρνησης δείχνουν ότι μέχρι τα τέλη Αυγούστου είχε εμβολιαστεί πλήρως το 74,2% των ενηλίκων, ενώ το 78,6% είχε λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση.

Πηγή: in.gr

RELATED ARTICLES