Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα του Δήμου ΖωγράφουΕκδήλωση στον παιδικό σταθμό της Γκανογιάννη για τη νοηματική γλώσσα

Εκδήλωση στον παιδικό σταθμό της Γκανογιάννη για τη νοηματική γλώσσα

Σε μία εξαιρετική πρωτοβουλία προχώρησε η υπεύθυνη του παιδικού σταθμού επί της οδού Γκανογιάννη Ελένη Σαράκη, η οποία μετέφερε μέσα από την κα Βίκυ Γιαννούλη, μαμά στο σταθμό, πρόσκληση στην ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος να παρουσιάσουν στα παιδιά της δομής τη νοηματική γλώσσα. Η ομοσπονδία ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και την Παρασκευή 26/5 ο δάσκαλος της νοηματικής και ηθοποιός στο Θέατρο Κωφών Ελλάδος Πάνος Κατσής με τη βοήθεια της κας Γιαννούλη που εκτός από φιλόλογος είναι και φοιτήτρια της νοηματικής προσήλθε στην εκδήλωση και μέσα από την παντομίμα, την αφήγηση παραμυθιού και το παιχνίδι ρόλων τα παιδιά κατάφεραν να σχηματίσουν τις πρώτες τους λέξεις στη νοηματική γλώσσα, διασκεδάζοντας παράλληλα. Μιλώντας με την κα Γιαννούλη για το αποτέλεσμα δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Πώς να μιλήσεις στα μικρά παιδιά για τη διαφορετικότητα και τι μπορεί αυτά να κατανοήσουν; Οι μεγάλοι παιδαγωγοί λένε: «δίδαξέ με τον τρόπο που μπορώ να καταλάβω, άσε με να εμπλακώ». Ήταν τιμή για μένα να μεταφέρω την πρόσκληση της κ. Σαράκη Ελένης, διευθύντριας του 5ου  Δημοτικού Παιδικού Σταθμού (Γκανογιάννη 78) προς την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος να παρουσιάσουμε τη νοηματική γλώσσα σε τόσο μικρά παιδιά. Αρκετά καινοτόμος πρόταση που γονείς και παιδαγωγοί ενθάρρυναν.

(…)Τα μυαλά των παιδιών μας είναι μια εύφορη γη. Είναι δική μας δουλειά να επιμεληθούμε για τους καρπούς που αυτή θα αποφέρει.»

Από την πλευρά της η κα Σαράκη δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα ενώ όπως μας είπε, θα ετοιμάσει μαζί με την κα Γιαννούλη εκδήλωση αυτή τη φορά για την γραφή Braille.

RELATED ARTICLES