Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα του Δήμου ΖωγράφουΕγκαίνια Εκλογικού περιπτέρου ΚΚΕ / Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ θα...

Εγκαίνια Εκλογικού περιπτέρου ΚΚΕ / Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ θα είναι και πάλι Υποψήφιος Δήμαρχος Ζωγράφου

Σε αγωνιστικό κλίμα με πλήθος φίλων του κόμματος έγινε τη Δευτέρα 8/5 η εκδήλωση των ΚΟ Ζωγράφου του ΚΚΕ για τα εγκαίνια του εκλογικού περιπτέρου του ΚΚΕ στη Λεωφόρο Παπάγου στου Ζωγράφου. Στην εκδήλωση ανακοινώθηκε και η υποψηφιότητα του Ανδρέα Καραβίδα ως υποψήφιος Δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο δήμο Ζωγράφου μπροστά στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Ανδρέας Καραβίδας υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στο Νότιο τομέα και η Σεμίνα Διγενή, δημοσιογράφος – συγγραφέας, και υποψήφια βουλευτής του Κόμματος στο Νότιο τομέα.
Ο Ανδρέας Καραβίδας στην ομιλία του, είπε πως τις δύο εβδομάδες που απομένουν έως τις εκλογές δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις, να φτάσουμε όσο πιο πλατιά γίνεται, να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, ώστε να βγει το Κόμμα ακόμα πιο δυνατό. Για τους εργαζόμενους, το εκλογικό αποτέλεσμα να σηματοδοτήσει μία ακόμα ελπιδοφόρα ανάταση.
Στην ομιλία του υπογράμμισε ότι «μόνο το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις από τα επιχειρηματικά συμφέροντα, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ. Αντίθετα έχει δεσμευτεί και το έχει αποδείξει ότι παλεύει για τα λαϊκά συμφέροντα. Για αυτό εμείς λέμε ότι χρειάζεται και στην κάλπη να βγει ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ, δίπλα στο λαό, στήριγμα στον αγώνα του ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που είναι δεδομένη και μετά τις εκλογές και ανοίγοντας δρόμο για την συνολική ανατροπή της. Αυτό είναι και το πραγματικό διακύβευμα τον εκλογών»
«Το “ο λαός σώζει το λαό με δυνατό ΚΚΕ” επιβεβαιώνεται από μια σειρά παραδείγματα σε χώρους δουλείας που οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους κατάφεραν να πατήσουν πιο σταθερά τα πόδια τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική τους. ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, οικοδόμοι, COSCO, efood, αλλά και η μάχη που έδωσαν οι υγειονομικοί, οι φοιτητές για να πετάξουν έξω από τις σχολές τους την πανεπιστημιακή αστυνομία, οι εκατοντάδες χιλιάδες που διαδήλωσαν σε όλη τη χώρα ενάντια στο έγκλημα στα Τέμπη, η μάχη που δίνουμε στις πόρτες των σπιτιών για να μην πεταχτεί στο δρόμο ο κοσμάκης από τις τράπεζες και τα κοράκια τους.»
Επεσήμανε ότι δεν πάει άλλο με το αυτό το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και τόνισε πως «Δυνατό ΚΚΕ και στο Ζωγράφου και σε όλο τον Νότιο Τομέα, παντού, σε όλη την επικράτεια, σε όλες τις εκλογικές μάχες που έχουμε μπροστά μας, για να φέρουμε τα πάνω – κάτω, για να δυναμώσει ο αγώνας για μια νέα ζωή σε μια δίκαιη κοινωνία»
Πιο δυνατό το ΚΚΕ, λοιπόν, για να βγουν επιθετικά στο προσκήνιο οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και οι διεκδικήσεις τους. Γιατί στο δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» η απάντηση, και από την κάλπη, πρέπει να είναι «οι ζωές μας».
Από τη μεριά της η Σεμίνα Διγενή δήλωσε πως είναι ανάγκη σήμερα να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να βγει πιο δυνατό το ΚΚΕ για να δυναμώσουν οι αγώνες του ίδιου του λαού. Οι δράσεις των κομμουνιστών τα προηγούμενα χρόνια είναι απόδειξη ότι η ψήφος στο ΚΚΕ δεν πρόκειται να πάει χαμένη αλλά θα κατατεθεί την επόμενη μέρα στους αγώνες για μία καλύτερη κοινωνία.
Στα εγκαίνια επιπλέον παρευρέθηκε ο Γιάννης Αναγνώστου, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αττικής και υποψήφιος βουλευτής Νότιου Τομέα.
Πηγή : Εφημερίδα ΣΚΟΝΑΚΙ
RELATED ARTICLES