Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΗ άποψή μαςΔήμος «τσιφλίκι»! Πρωτοφανής σπατάλη χρημάτων επί δημαρχίας Θώδα …

Δήμος «τσιφλίκι»! Πρωτοφανής σπατάλη χρημάτων επί δημαρχίας Θώδα …

Η κατάσταση στο Δήμο από πλευράς προμηθειών πλέον είναι ανεξέλεγκτη και μάλιστα εν μέσω ακρίβειας και ενεργειακής κρίσης που αγγίζει δραματικά την τσέπη και στον τελευταίο πολίτη – δημότη.

Για μια κλειστή ομάδα διοίκησης και στελεχών του δήμου τα πράγματα διαφέρουν, αφού αδιαφορούν το λιγότερο για το δημοτικό χρήμα που κάποιοι ως «βδέλλες» κατατρώγουν … Και το θέμα δεν είναι πλέον καθόλου αδιάφορο και τυχαίο ….

Ο κύριος Θώδας, ανήμπορος να αντιδράσει, παρακολουθεί προφανώς τον αντιδήμαρχο οικονομικών κ. Μετικαρίδη και τον γενικό γραμματέα του Δήμου κ. Αντωνιάδη να αγοράζουν (άκουσον-άκουσον) με 105 ευρώ τον τόνο – 6 τόνους αλάτι – (διπλάσια τιμή απ’ όσο αγοράζουν όλοι οι άλλοι και μάλιστα από την ίδια εταιρία …! Και χωρίς τα μεταφορικά μάλιστα, ενώ οι υπόλοιποι έχουν μέσα στην τιμή είναι και τα μεταφορικά ….

Γι’ αυτό τα «έλκηθρα» στους δρόμους με τους νεκρούς να μας αποχαιρετούν και να φεύγουν αφήνοντας πίσω όλους μας να αναρωτιόμαστε: «Ρε, πλάκα μας κάνετε; Τσίπα δεν έχετε; Δεν ντρεπόσαστε καθόλου;»

Και αν αυτό συμβαίνει στο αλάτι φανταζόμαστε τι συμβαίνει στα ασημικά του δήμου που χειρίζονται μυστικοπαθώς και οι οποίοι προφανώς μας θεωρούν (και όχι αδίκως υποθέτω) όλους μας κορόιδα..!

Εμείς ιδρώνουμε για τις αυξήσεις στα τιμολόγια για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ στα 700 €, για τα δημοτικά τέλη, και όλοι αυτοί «ιδρώνουν» να μην τριπλασιάσουν (!!!) τις προμήθειες για τα έργα του κάθε κυρίου Τζαμαλή, το κιλό το αλάτι στο χιονιά, τη βιβλιοθήκη (δεν υπάρχει ακόμη) και το ΚΕΠ (κι αυτό δεν υπάρχει στο εμπορικό κέντρο ακόμη) αλλά το μισθωτήριο πληρώνεται κανονικά κάθε μήνα (2.500 € παρακαλώ εδώ και περίπου 3 χρόνια !!!) Μπράβο λεβέντες μου να είστε καλά μην σας χάσουμε ….

Η αντιπολίτευση «κοιμάται και ονειρεύεται τον ύπνο του δικαίου …!» και ξεψυχάει, αντί να δρομολογεί δημοτικό ξεσήκωμα, χωρίς σκοπό και δειλιασμένη μπρος στο παρελθόν τους που δεν ήταν και τόσο διαυγές και που η τωρινή διοίκηση το χρησιμοποιεί για να συγκρίνεται…. και να καυχιέται …

Και το ερώτημα παραμένει επίκαιρο: Υπάρχει λύση; Ναι, κατηγορηματικά υπάρχει.

Νέες δυνάμεις στην πόλη, μακριά από τη μικρή ομάδα του Θώδα, το Μετικαρίδη, το Δήμα, τη Μπότου και των άλλων που αγοράζουν το αλάτι σιωπηλοί δυο φορές απάνω λες και είναι ουκρανικό φυσικό αέριο, να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε ένα ηγετικό πρόσωπο που να είναι ο επόμενος δήμαρχος!

 Ένας δήμαρχος που, πέραν των άλλων, θα ελέγξει και θα στείλει τα πεπραγμένα τους στη Δικαιοσύνη και τους ίδιους στη δημόσια κατακραυγή!

Οι αναθέσεις σε διπλάσιες τιμές, η κατάτμηση των έργων, οι απευθείας αγορές με προσαύξηση, το λιγότερο κατά 100 % είναι οι αυριανοί δημοτικοί φόροι και τα τοπικά μνημόνια … που θα πληρώσουμε εμείς από την τσέπη μας!

Ροκανίζουν το δημόσιο χρήμα οι «επιτήδειοι», ανερυθρίαστα και κάνουν πάρτυ με την τσέπη μας και τα δημοτικά τέλη που πληρώνουμε όλοι μας.

Επιτέλους, αι σιχτίρι, ανίκανοι και αδιάφοροι για τους πολίτες, μια κλειστή ομάδα, «κλουβί» από πολιτικούς νεόκοπους που κάνουν τα στραβά μάτια για τα μικρά ή μεγάλα οφέλη από τη σιωπή των Τζαμαλήδων και των αλατιών Regaia ΑΕ!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Με βάση την υπ΄αρ. 34450 17/12/2021 (ορθή επανάληψη 7/2/2022) απόφαση αγοράστηκε με απευθείας ανάθεση από την εταιρία (REGAIA ΟΡΥΚΤΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε) αλάτι, αξίας 2.520 € πλέον ΦΠΑ 13% ενώ επιπλέον 340 € πλέον ΦΠΑ 24% είναι το κόστος των μεταφορικών.

Με το υπ΄αρ. 230 21/12/2021 τιμολόγιο παρελήφθησαν 6 τόνοι (!!!) προς 105 € τον τόνο (!!!) πλέον ΦΠΑ 13% και επιπλέον χρεώθηκαν μεταφορικά 170 € πλέον ΦΠΑ 24%.

Δηλαδή με βάση την απόφαση ανάθεσης που υπογράφει ο κ. Θώδας τι έγιναν οι υπόλοιποι 18 τόνοι; ΑΠΛΑ ΡΩΤΑΩ !!! Κύριε αντιδήμαρχε οικονομικών κ. Μετικαρίδη ή εσείς γενικέ γραμματέα κ. Αντωνιάδη έχετε κάποια λέξη να πείτε; Για την κ. Μπότου δεν ρωτάω, αυτή είναι πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, που να γνωρίζει …;;;

RELATED ARTICLES