Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΗ άποψή μαςΔήμαρχος Θώδας : Όπου φύγει … φεύγει! Παρέδωσε νωρίς στον κ. Καζάκο...

Δήμαρχος Θώδας : Όπου φύγει … φεύγει! Παρέδωσε νωρίς στον κ. Καζάκο ….

Η αλήθεια είναι ότι το 2019 υπήρξε αισιοδοξία για την εκλογή του κ. Θώδαστη δημαρχία. Υποσχέσεις, νέα οράματα, πολυτελή φυλλάδια για έργα ήταν προεκλογικά στην ημερήσια διάταξη. Και καλώς.

Την αισιοδοξία εκλογής (έστω και οριακά) ακολούθησε η απογοήτευση της διαδρομής έως σήμερα! Αναθέσεις επί αναθέσεων, κατάτμιση έργων, ανύπαρκτη καθαριότητα στην πόλη εξαιτίας της έλλειψης συντονισμού των υπηρεσιών από έναν επικοινωνιολόγο και παιδιά στοιβαγμένα σε κοντέινερ για μαθήματα …..

Διαφαίνεται ότι εν μέσω της τετραετίας το σύστημα διοίκησης καταρρέει, αν δεν κατέρρευσε πλέον και τη δόξα και τα μεγάλα λόγια ακολουθεί η πολιτική συντριβή της παράταξης του δημάρχου ….

Ουδείς θα περίμενε όμως τα χθεσινά συμβάντα …. Το «μεταβολισμό» της διοίκησης σε απρόθυμη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου … Έλλειμμα κατάκτησης δημοκρατίας στην ίδια την κοινωνία που ψηφίζει τη συμπολίτευση και την αντιπολίτευση!

Παρατάξεις αντιπολίτευσης (ως εκ του νόμου προβλέπεται) είχαν ζητήσει την έκτακτη  συγκρότηση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα ημερήσιας διάταξης αυτό της καθαριότητας (πολύ σοβαρό και ακανθώδες θέμα προς επίλυση πλέον στην πόλη).

Είχε προηγηθεί η άσκηση «πίεσης» – προπηλακισμός σε εργαζομένους από άμισθους συμβούλους (επίσημα καταγγέλθηκε) της διοίκησης που έρχονται από το παρελθόν και σύμφωνα με την καταγγελία της κ. Καφατσάκη χρησιμοποιούν …. χουντικές μεθόδους! κ. Καφατσάκη, αλήθεια είπατε – εννοούσατε κάτι συγκεκριμένο; Μιλήστε ελεύθερα και με ονόματα … Τι φοβάσθε πλέον; Τι υπονοείτε;

Και αντί για δημοτικό συμβούλιο υπήρξε δημοτική απόδραση, φυγή φοβισμένων (όλοι, οι της διοίκησης, προφανώς συνεννοημένοι απείχαν), χωρίς πολιτική έστω ευθιξία να ενημερώσουν την αντιπολίτευση για τις προθέσεις τους και την αποχή τους και να μην τους αφήσουν στην παγωνιά του Cine ΑΛΕΚΑ!

Λύπη προκαλεί, όχι το πρόβλημα της καθαριότητας (αυτό είναι μπροστά τους), αλλά η σοβαρότητα με την οποία αντιλαμβάνονται το ρόλο της αντιπολίτευσης (κάτι από χούντα φαντάζει….) και δι΄αυτής το σεβασμό στους πολίτες που την επέλεξαν ….

Η διοίκηση κάθε δήμου (και του δικού μας θα΄πρεπε) πάνω απ’ όλα είναι φορέας ιδεών, δημοκρατικών αρχών και πολιτικής παιδείας, παράθεσης επιχειρημάτων και πειθούς  και όχι κουτσαβακισμός, χουντισμός, καιροσκοπισμός και ρεμπέτικος ηρωισμός …. επιπέδου Φουρθιώτη!

Ο κ. Θώδας δεν μεταφέρει κάτι καινούργιο με αυτές τις πολιτικές πρακτικές και συμπεριφορές, το ίδιο και όσοι (όσιοι)  τον ακολουθούν πλέον αβασάνιστα είτε έξω είτε κρυπτόμενοι στα λαγούμια και απέχοντες από συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου για σοβαρά θέματα όπως αυτό της καθαριότητας.

Κατάφερε χθες με τη στάση του να κάνει το Cine ΑΛΕΚΑ … θέατρο ΑΛΕΚΑ με θίασο την απούσα πολιτική του ομάδα διότι εξ όσων φαίνεται αριθμητικά, στερείται πλέον πολιτικής νομιμοποίησης στα πεπραγμένα …..

Στη θεατρική παράδοση, είθισται όταν κάποιος επιδιώκει πραγματικά να πειραματιστεί να το αναζητά μέσα από υποτιθέμενα μεγάλα έργα…. Η προεκλογική θεατρική αφήγηση (των μεγάλων έργων) του κ. Θώδα απέτυχε στην πράξη. Απλά, πλέον εκτίθεται βαδίζοντας προς την έξοδο ….

Το ζήτημα είναι η έξοδος αυτή να μην έχει μορφή χουντικής σφραγίδας «αποφασίζομεν» και «διατάσσομεν» διότι τότε η παράσταση δεν θα είναι μόνο….. υποκριτική! Ούτε ασφαλώς άνευ ατιμωρησίας για τους όποιους εμπλεκόμενους που θαυμάζουν τέτοια έργα και γοητεύονται από το χουντικό παρελθόν κάποιων!

Το ίδιο κ. Θώδα, πρέπει να γνωρίζετε ότι Κωσταλέξι εργαζομένων στην καθαριότητα δεν θα επιτύχετε, όσο και αν προσπαθήσετε …. Καληνύχτα κ. Θώδα, ίσως κάποτε μάθετε ότι εν αρχή ην, η καθαριότητα στο Δήμο και γι΄ αυτή δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο από την πολιτεία να ανατεθεί (ακόμα και με κατάτμηση) σε ιδιώτες εργολάβους …

Κινείσθαι αντίθετα με τις κοινωνικές επιταγές και τις συνθήκες που επικρατούν νομικά και σίγουρα δεν έχετε το αντίστοιχο εκτόπισμα της παρουσίας για να πετύχετε όσα «ανόητα» πιθανόν σχεδιάζετε με τους εργολάβους … Δήμος αφής κανδυλίων θα μείνετε στο τέλος ….

Η πόλη δεν μπορεί να έχει καθαριότητα TZILALI και ο νοών – νοείτω …. Ούτε «κάστανα» να πουλάει και φούμαρα …. Από συμβούλους επί των κάδων ….

Κάπως έτσι εκτιμούμε όλοι ότι είναι απολύτως δικαιολογημένη η χθεσινή στάση σας (αντί παρουσίας και επιχειρημάτων στο δημοτικό συμβούλιο κρυπτόμενος σε πρακτικές  «λαγούμια») και όπου φύγει…. φύγει!

Καλό ταξίδι …. κ. Θώδα, καλή αποδρομή, καλώς ήρθατε πίσω ως ειδικός σύμβουλος κ. Καζάκο …! Καλή επιτυχία στο έργο σας (μεταξύ των άλλων και αυτό της καθαριότητας, ελπίζω και στο café AVEC να βάλετε το χέρι σας …). Ομολογώ ότι ο υπογράφων θαυμάζω την πολιτική σας σβελτάδα και την νεανική ωριμότητα που συγκρούεστε με τα πράγματα για να κάνετε την πλήρη ΑΝΑΤΡΟΠΗ. Κρίμα που δεν είναι μαζί σας και ο ΤΕΡΤΙΟΣ …

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

RELATED ARTICLES