Δήμαρχος Θώδας : Ντρίπλα ή ήττα η απόφαση για το Κοιμητήριο στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο;

Αγγελόπουλος : Δηλώνει μαχητής αλλά εμφανίστηκε πολιτικά «σκορπισμένος»! Αδύναμος να «στιγματίσει» την απόφαση της ΜΑΞΙΑΔΗΖ του Καζάκου το 2010!

Καφατσάκη : Υποκρισία και δυσανεξία στη νομιμότητα… Το παρελθόν στη ΜΑΞΙΑΔΗΖ φρένο στη νέα πραγματικότητα!

Το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την έγκριση του τιμοκαταλόγου αφής των κονδυλίων και την περιποίηση των ταφικών μνημείων, για πρώτη φορά από την Δημοτική Εταιρία ΜΑΞΙΑΔΗΖ σε συνδυασμό με την απουσία του κ. Θώδα (εκούσια ή ακούσια, παραμένει άγνωστο) έμελλε να είναι και θα είναι ο καταλύτης των πολιτικών μελλοντικά εξελίξεων στο Δήμο.

Ο Δήμαρχος άφησε την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπότου να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, αυτή όμως τα έβαλε ακόμα πιο…μέσα ! Η εισήγηση της Διοίκησης δεν εγκρίθηκε, και όπως και να το δει κανείς ήταν μία πολιτική, το λιγότερο πρώτη ήττα!

Άγνωστο είναι αν ο κ.Αγγελόπουλος από την αντιπολίτευση (στην πόλη συζητείτε έντονα ότι «ακροβατεί» πιέζοντας έμμεσα για τη συγχώνευση της παράταξής του με αυτή του Δημάρχου στις επόμενες εκλογές), αν πίστευε, αν θα υποστηρίξει μελλοντικά τις θέσεις του αφού ενώ  αρνήθηκε  να ψηφίσει δεν είχε πρόταση να κάνει και σίγουρα αυτή είναι μία, πλειοδοτικός διαγωνισμός… Το απέφυγε επιμελώς να το προτείνει…

Αναμένεται με ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνει όταν η Διοίκηση ως φαίνεται επαναφέρει την πρόταση για δεύτερη φορά προς έγκριση με κάποιες ίσως τροποποιήσεις και τεχνικές μεταβολές ….

Θέλουμε δε να πιστεύουμε ότι η απουσία αυτή δεν στόχευε να αφαιρέσει αίγλη από τα ΝΕΑ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, στο δημοσίευμά μας, αυτό της προηγούμενης Κυριακής…. Εμείς άλλωστε ήμασταν πρώτοι που αναδείξαμε το θέμα ολοκληρωμένα και με πρόταση αφορώσα και στηριζόμενη στη νομιμότητα των ενεργειών

Η κ. Καφατσάκη, άνευρη, έχει πίσω της «κρεμασμένη» στη θητεία της ΜΑΞΙΑΔΗΖ και πανηγύρισε την μη έγκριση από τα social media χωρίς και αυτή να προτείνει διέξοδο και λύση στο τι πρέπει να γίνει για το εν λόγω θέμα ….

Οι ιαχές Αγγελόπουλου και Καφατσάκη μετά το πέρας του Δημοτικού συμβουλίου αν είχαν πρόταση ασφαλώς και θα δήλωναν ύψιστο συναγερμό για τη Διοίκηση… σε αυτή τη φάση μάλλον ευεργετικά λειτουργεί η ανικανότητά τους να εγκλωβίσουν τη Διοίκηση σε θεσμική λειτουργία …

Ουδείς όμως πρέπει στην παρούσα φάση να αμελεί την απουσία του Δημάρχου, ο οποίος ενδεχομένως και έχοντας  υπόψιν το δημοσίευμά μας (τρεις μέρες πριν το Δημοτικό Συμβούλιο) να σκέφτηκε να απέχει από την τηλεδιάσκεψη για να ξεμπλέξει αυτή τη φορά από όλους δηλώνοντας ηγεμονική μονομέρεια στην πόλη και σημαντική στροφή στην αντιπαράθεση μεταξύ τους αφού η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου :

  1. Θα τελούσε υπό την κάλυψη, την ομπρέλα της απόφασης του 2010 με τον τότε Δήμαρχο Καζάκο… ο οποίος και αυτός τότε απέτυχε να πάρει πλειοψηφία στο φλέγον ζήτημα!
  2. Τα θέματα των Ορκωτών  ακόμα δεν έκλεισαν αφού αν αποδείξει κανείς ζημία του Δημοσίου από τα αναγραφόμενα στην Έκθεσή τους θα ανοίξουν και πάλι τον ασκό (στο θέμα αυτό θα επανέλθουμε σύντομα).
  3. Ο «εργολάβος» (και ασφαλώς δεν εννοούμε τα γλυκίσματα) στο βάθος του τούνελ που θα αναλάμβανε ενδεχομένως το επόμενο μονόπρακτο θα περνούσε από σαράντα κύματα και εξήντα κόσκινα… Και άρα καλύτερα να παγώσει προς το παρόν η απόφαση…

Ένα είναι βέβαιο. Η αντιπαράθεση ήταν ρητορική, τα παραταξιακά σχήματα παίρνουν διαρκώς μετακινούμενα πολύ νωρίς νέες θέσεις, ο κόσμος των αποφάσεων της διοίκησης ένα χρόνο τώρα (αναθέσεις, επιτροπές έργων κ.λπ.) είναι «θολός» και σε λίγο οι επιπτώσεις θα είναι αλυσιδωτές και πιθανόν και μη ελεγχόμενες…

Ας μην λανθάνει κανενός ότι ακόμα οι παρεμβάσεις (καταγγελίες) είναι ανολοκλήρωτες και σίγουρα δεν έχουν γίνει αντικείμενο έρευνας υπηρεσιών, θεσμικών φορέων  εκτός πόλης εκεί που θα δοκιμαστεί και η αντοχή των διοικούντων αλλά και οι πράξεις τους!

Και για τους γνωρίζοντες και μυημένους στην τοπική αυτοδιοίκηση τα έγγραφα δεν «πετάνε», οι υπογραφές τα κοσμούν διαχρονικά, αρκεί κάποιος να αποδείξει ζημία του Δημοσίου (Ν. 1608/50) και τότε οι υπογράφοντες και έχοντες την ευθύνη καλό είναι να έχουν μεταβιβάσει την προσωπική τους περιουσία…!

Στην παρούσα φάση οι φλόγες των κανδηλιών απλά έβαλαν φωτιά στη θημωνιά της υποκρισίας, στην αναρχία και στο «μπάφο» της πολιτικής ηγεμονίας που στέκεται στην καταγγελία αλλά απεχθάνεται τη νομιμότητα και τη λειτουργία με βάση ότι ορίζει ο νόμος στις δημόσιες συμβάσεις.

Κύριε Αγγελόπουλε, Κυρία Καφατσάκη, Κυρία Μπότου «εμετρήθητε» για μια ακόμη φορά, εζυγήσθητε, αλλά η πολιτική ισχύς σας δεν είχε οικουμενικά χαρακτηριστικά στην πόλη!

Αφήστε, πλήρως και οριστικά (πριν σας το ζητήσει) το τιμόνι στον κ.Θώδα να προσφέρει τις υπηρεσίες του αυτήν την τετραετία χωρίς τις μικρές σας δυνατότητες να μικροενοχλούν το σχεδιασμό του …

Παραδώστε τις αυτάρεσκα αισιόδοξες (εκτιμώ ανύπαρκτες) φιλοδοξίες σας και τις προβλέψεις για τις παρατάξεις σας στο μέλλον… στον σημερινό Δήμαρχο για το καλό της πόλης!

Και εσείς κ. Δήμαρχε, απεμπλακείτε όσο είναι καιρός από το παρελθόν του 2010, από τις αποφάσεις προ 10ετίας του τότε Δημάρχου  κ.Καζάκου και δείτε το μέλλον με τη δική σας πολιτική δυναμική… Τους πρώην η ιστορία θα τους κρίνει αν δεν τους έχει κιόλας κρίνει, ότι έπραξαν, έπραξαν…

Νέα πορεία υποσχεθήκατε και χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο αν δεν ήταν επιλογής σας να φτάσετε εκεί, στην διατύπωση του ΟΧΙ, κολλήσατε στα «λασπόνερα» σκονισμένων αποφάσεων (χωρίς ευρηματικότητα) που κάποιοι πήγαν να στηρίξουν με απογοήτευση για τη δυναμική τους και βγάζοντάς τες από το σεντούκι μαζί με το σκελετό τους!

Εδώ και τώρα νέα πορεία…. Αυτό είναι πράγματι ένα ωραίο σύνθημα που ανήκει στο ΠΑΣΟΚ, χτισμένο με λόγια όμως και όχι έργα!

Εσείς είναι ώρα να το κάνετε πράξη ….

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ