Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗ άποψή μαςΔήμαρχε, ε ! όχι και στο Κοιμητήριο…!

Δήμαρχε, ε ! όχι και στο Κοιμητήριο…!

Αιδώς Αργείοι…οι νεκροί δεν αντιδρούν, είναι ανήμποροι ….

Είναι γνωστό σε όλους ότι τα κοιμητήρια ιδρύονται με πρόταση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου και αναφορικά με τη διοίκηση και την διαχείριση ανήκουν στους οικείους Δήμους (Α.Ν. 582)

Το ίδιο γνωστό είναι ότι η περιουσία των κοιμητηρίων παραμένει  στην κυριότητα των Δήμων.

Και από εδώ αρχίζουν τα σοβαρά ερωτήματα που οφείλει άμεσα να απαντήσει δημόσια ο ίδιος ο Δήμαρχος :

  1. Έχουν πωληθεί ή όχι τάφοι, σε ποιους, πότε και με τι αντίτιμο;
  2. Αν ναι, υφίστανται κίνδυνος ή όχι οι αγοραστές να εγγράψουν στην ιδιοκτησία τους με ότι αυτό συνεπάγεται στο Υποθηκοφυλακείο την μεταβίβαση κυριότητας και να τα μεταπωλήσουν;
  3. Τηρείται μητρώο ταφικών μνημείων ή όχι ;

 

Τα παραπάνω με αφορμή την υπ΄αρ. 128 απόφαση της Δημοτικής Επιχείρησης ΜΑΞΙΑΔΗΖ του Διευθύνοντα Συμβούλου κ. Αναστασίου Τανταρούδα για έγκριση τιμοκαταλόγου υπηρεσιών αφής κονδυλίων και φροντίδας και περιποίησης   ταφικών μνημείων στο Δημοτικό Κοιμητήριο Ζωγράφου για το έτος 2020.

Αλήθεια, με τι προσωπικό θα προσφέρει τις υπηρεσίες της η ΜΑΞΙΑΔΗΖ (Εταιρεία Αξιοποίησης Ακινήτων του Δήμου);

Αλήθεια, με τι κανονισμό GDPR (προσωπικών δεδομένων) θα μετέρχεται των προσωπικών δεδομένων συγγενών αφού τέτοιο δεν διαθέτει και η οποιαδήποτε καταγγελία θα σημαίνει αυτόματα ποινή 4% επί του τζίρου της επιχείρησης (πρόστιμο που θα μετακυλήσει στους δημότες που ήδη χρεώνονται υψηλά δημοτικά τέλη;

Μήπως στο βάθος υπάρχει εργολάβος έτοιμος να αναλάβει το έργο και υπάρχει «βιασύνη» αφού ούτε προσωπικό υπάρχει, ούτε υπάρχει πρόβλεψη για προσλήψεις από το Υπουργείο Εσωτερικών – Δήμαρχε υποβλήθηκε μήπως σχετικό αίτημα -;

 

Και το ανορθόδοξο, το παράδοξο! Εν έτει 2020 η απόφαση για την παραχώρηση εκτέλεσης συμβάσεων (αφής κανδηλίων) από το Δήμο στη ΜΑΞΙΑΔΗΖ στηρίζεται σε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εν έτει 2010, όταν ο Καλλικράτης ήταν ακόμη στα χαρτιά!

 

κ. Δήμαρχε,

Οι Υπηρεσίες σας αγνοούν το νόμο 4413/2016 περί ανάθεσης και εκτέλεσης συμβάσεων παραχώρησης (εναρμόνιση με την οδηγία 2014/23/ΕΕ) και αυτό θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στη διοίκησή σας αφού δεν θα προλαβαίνουν οι Εισαγγελείς να ανακρίνουν σε συνδυασμό με όσα  αφορούν τα ερωτήματά μου στα οποία θα επανέλθω με απόλυτη τεκμηρίωση σε επόμενο άρθρο μου, αναμένοντας και τις επίσημες δημόσιες τοποθετήσεις σας και όχι μόνο.

Το ίδιο ισχύει και για τους συμβούλους της παράταξής σας και μη που θα ψηφίσουν θετικά στο μεθαυριανό δημοτικό συμβούλιο χωρίς τεκμηρίωση νομική που θα τους προστατεύσει μελλοντικά.

κ. Δήμαρχε,

Εκτιμώ ότι στο Δήμο οφείλετε, υποχρεούστε να βάλετε τάξη τηρώντας και τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις.

Παλαιά υλικά, γερασμένοι άνθρωποι, φθαρμένοι από το χρόνο, από τις μεθοδεύσεις του παρελθόντος, από την πορεία τους στα κοινά έως σήμερα που τους αναγκάζει να λειτουργούν υπόγεια δεν μπορούν να σας βοηθήσουν αποτελεσματικά.

Μια τιμητική πλακέτα για το τζάκι τους ίσως να ήταν η λύση αφού πολλούς ανθρώπους «έκαψαν» στην πορείας τους, ας μην κάψουν τώρα και εσάς και την διάθεση προσφοράς σας στα κοινά.

Η λύση στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι δημόσιος διαγωνισμός πλειοδοτικής δημοπρασίας για την παραχώρηση υπηρεσιών (εκμίσθωση των δικαιωμάτων) αφής κανδυλίων  και καθαρισμός τάφων στο κοιμητήριο, με το Ν. 4413/2016.

 

Διαφορετικά, θα αναγκαστείτε να λογοδοτήσετε και να ακυρώσετε την προχειρότητα που σχεδιάζουν οι Υπηρεσίες σας με τις προ 10ετίας αποφάσεις που είναι νομικά διάτρητες και έωλες και αυτό θα το αναδείξουν οι Νομικοί μας Σύμβουλοι σε επόμενο δημοσίευμα καταγγελία στις Αρχές!

Για το τόσο σοβαρό θέμα θα επανέλθω …

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

 

 

 

RELATED ARTICLES