Δεν ξοδεύουν τα δικά τους χρήματα …! Η διοίκηση λανθασμένα διαχειρίζεται ένα μελλοντικό πολιτικό Βατερλό με αναθέσεις σε ημέτερους …

Η πολιτική είναι σαν το… καρπούζι! Δεν ξέρεις τι θα σου «βγει»! Παλαιά ρήση με επίκαιρη σημασία, ειδικά στο Δήμο μας…

Ας ξεκινήσουμε με τα δεδομένα :

  1. Η ήττα (πολιτική) που υπέστη στην πρόσφατη ψήφιση του τεχνικού προγράμματος (είχε προηγηθεί αυτή στο κοιμητήριο) στο μέλλον θα είναι μοιραία… 17 εναντίον και μόλις 13 υπέρ…
  2. Η διοίκηση «εργαλειοποιεί» το δήμο, αυτό είναι βέβαιο. Διασπάει πολιτικές ομάδες μέσα από την ανάθεση εργασιών σε ημέτερους για να επιβιώσει πολιτικά! Δεν ξοδεύουν όμως τα δικά τους χρήματα…! Αυτό είναι όπως και να το κάνεις ένα θέμα που μας αφορά!
  3. Δεν απαντάει στα αιτήματα των πολιτών για κρίσιμα θέματα, μεταξύ των άλλων και αυτών που υπέβαλλε ο υπογράφων για το κοιμητήριο και το Νομικό Πρόσωπο – Δημοσίου Δικαίου παρακαλώ – Αθλητισμού και Πολιτισμού, υπερβολή μάλλον το δεύτερο… που αφορά στον πολιτισμό!
  4. Πολύ νωρίς η ομάδα των «Πασοκογενών», παρά τα «μπούλινγκ» επικοινωνίας «άπλωσε» σπασμένα γυαλιά στο δρόμο της φυσικής προτίμησης των δημοτών – εκλογής (δεξιά παράταξη) του κ.Θώδα !
  5. Το δημοτικό χρήμα σπαταλάται σε υπερβολικά αδιαφανείς αναθέσεις και υφίσταται πλέον η υπόνοια ότι «εξαργυρώνει» και πολιτικές συνειδήσεις αφού δεν είναι οι πολιτικές μετακινήσεις, ειδικά αυτές που επίκεινται, προγραμματικές συμφωνίες … Που καιρός για τέτοια λόγια ή κείμενα! Καιροσκοπισμός ή στην καλύτερη περίπτωση ατομικός (ανεξήγητος) ωφελισμός!

Και από την άλλη πλευρά:

  1. Εμείς, τα περισσότερα ενημερωτικά μέσα στην πόλη αποκαλύπτουμε αυτό που θέλουν να κρύψουν με «διαφορετικό εξοπλισμό» ο καθένας μας στην αξιολόγηση της νέας πολιτικής δυναμικής που αναπτύσσεται πλέον και ενόψει το 2023…
  2. Η αντιπολίτευση (μείζων) κατά κανόνα «λουφάρει», έχει υποταχθεί στο βάρος των δικών της επιλογών και του φόβου μήπως ο κ. Θώδας ανοίξει τα δικά τους τεφτέρια, ειδικά τώρα που έχει πρόσβαση στο τι υπέγραψαν αλλά και γιατί το υπέγραψαν…
  3. Η αντιπολίτευση (ελάσσων) και ενώ κανονικά έπρεπε να συνδιοικεί (ο φυσικός χώρος της δεξιάς) μοιάζει να παλινδρομεί και στο τέλος θα απολαμβάνει το «άδειο» κρεμασμένο πουκάμισο εκτεθειμένο στον ΗΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ του κατακαλόκαιρου να στεγνώνει…! Αυτό σίγουρα ορέγονται και οι πασοκογενείς «καβαλάρηδες» της εξουσίας σήμερα συνοδοιπόροι (κακώς) του κ. Θώδα!
  4. Η άλλη αντιπολίτευση αγκυλωμένη σε ζητήματα που δεν αφορούν το δήμο, εξαντλεί τη δυναμική της, την αντιπολίτευση, σε θέσεις που δεν εξασφαλίζουν έγκριση, είναι μακριά από τους πολίτες…

Και τέλος,

Ο Δήμαρχος κ. Θώδας μάλλον προσπαθώντας να ανταγωνιστεί τη «γάτα των Ιμαλάϊων» παραμένει μετά του Γενικού Γραμματέως κ. Αντωνιάδη απόμακρος, κρυπτόμενος και κυρτωμένος έως ότου τελικά πολιτικά συνθλιβεί, αυτός και η παράταξή του στις ΜΚΟ και στις στοές (ωσονούπω)…της εξουσίας…! Κρίμα για όλους όσους τον στήριξαν ευελπιστώντας να αναδείξει κάτι νέο πολιτικά στην πόλη … Πιθανόν και μετά από τόσο χρόνο παραμονής στην εξουσία να χρειάζονται ακόμα αντί μελάνι κι άλλο λιβάνι και αυτό σίγουρα δεν έχει μέλλον…

Οι πολίτες βλέπουν αναθέσεις έργων άνευ ελέγχου με τα δικά τους χρήματα (σε λίγες μέρες έρχεται η ανάθεση των LED στο Δημοτικό συμβούλιο και τρείς μέρες δεν υπάρχει εισήγηση, τι θα ψηφίσουν, είναι φωτογραφικός ο διαγωνισμός, ποιος άραγε να ξέρει…). Αναμένουμε τις αντιδράσεις του συνόλου της αντιπολίτευσης … σε θέματα διαφάνειας!

Υπευθυνότητα δεν συνιστά η πάρτη μας… Υπευθυνότητα δεν προάγει το ατομικό συμφέρον των ημετέρων, αυτό είναι βέβαιο… Με την ευθύνη συγκρινόμεθα και μάλιστα πριν την αποδώσουν τρίτοι όπως Εισαγγελείς και ευρύτερη πολιτεία δια των μηχανισμών της! Πολλοί, πολλές φορές πίστεψαν στο αντίθετο και εισέπραξαν το άλλο! Εύχομαι να μην συμβεί το ίδιο και με τους δικούς μας!

Η επιλογή στη διαχείριση των θεμάτων ανήκει στον επικεφαλής ο οποίος μάλλον αυτή την ώρα βάζει αυτογκόλ… αντί να προτάξει το συμφέρον του Δήμου και της παράταξης!

Χρειαζόμαστε ως πόλη καλύτερο έργο, καλύτερο «καστ» ανθρώπων στην διαχείριση των υποθέσεών της  γιατί στο ριμέικ  ο Δήμαρχος θα «φάει πόρτα» αν συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο  και μαζί και όλοι όσοι τον πιστέψαμε…!

Έρχεται θύελλα … Βλέπω, ακούω τον υπόκωφο θόρυβο πολύ νωρίς ενός μελλοντικού Βατερλό! Μακάρι οι προβλέψεις μου να αποδειχτούν ανεπαρκείς….

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ