Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα του Δήμου ΖωγράφουΔημήτρης Δήμας Πρόεδρος Δημ.Τ.Ο. Ν.Δ. Ζωγράφου| Το ζητούμενο είναι...

Δημήτρης Δήμας Πρόεδρος Δημ.Τ.Ο. Ν.Δ. Ζωγράφου| Το ζητούμενο είναι η πολιτική βούληση

Γράφει ο  Δημήτρης Θ. Δήμας

Πρόεδρος Δημ.Τ.Ο.  Ν.Δ.  Ζωγράφου

 

Στον απόηχο της επίσκεψης του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ, μια αναδρομή στην πορεία της κυβέρνησης από το καλοκαίρι και μετά, καταδεικνύει τα τραγικά λάθη, τις ιδεοληπτικές αποφάσεις, καθώς και το μόνο μέλημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που είναι η παραμονή στην εξουσία με κάθε τρόπο προς τέρψη της εκλογικής της πελατείας.

Αποτέλεσμα της επίσκεψης Τσίπρα είναι ότι ο Πρωθυπουργός γύρισε πίσω χωρίς καμία δέσμευση για νέες επενδύσεις, παρά μόνο με ευχολόγια και νέα έξοδα! Δεν είδε μόνο τον κ. Τράμπ. Είδε πολλούς επιχειρηματίες. Με τί θεσμικό πλαίσιο πιστεύει κανείς ότι πείστηκαν πως η Ελλάδα είναι «επενδυτικός παράδεισος»; Το κατά πόσο τα 2,4 δις δολάρια – που θα πληρωθούν από το υστέρημα των Ελλήνων φορολογουμένων – είναι απαραίτητα για την αναβάθμιση των F-16,  ή το κατά πόσο λειτουργική γίνεται η αεράμυνα της χώρας έναντι των τουρκικών F-35, δεν θα το κρίνω εγώ, υπάρχουν ειδικοί. Αυτό που μπορώ να κρίνω είναι ότι προέβη ο κ. Τσίπρας σε μια κίνηση που δεσμεύει και την επόμενη κυβέρνηση χωρίς την παραμικρή ενημέρωση του κοινοβουλίου. Άποψή μου είναι ότι αυτή η επίσκεψη –όπως και οι προηγούμενες συναντήσεις με τον Μακρόν, τη Μέρκελ και η επίσκεψη στην Κίνα – έγινε για να εξοπλίσει επικοινωνιακά τη φαρέτρα του ο Πρωθυπουργός.  Όπως σε αυτή, έτσι και στις άλλες, κάτι θετικό για την ελληνική οικονομία δεν έχει προκύψει.

Οι νέοι άνθρωποι, οι άνθρωποι της γενιάς μου, απαιτούν νέες θέσεις εργασίας χωρίς μισθούς «χαρτζιλίκια». Ο βασικός μισθός κατρακυλάει στα 350 ευρώ και οι ελαστικές μορφές εργασίας είναι πλέον ο κανόνας. Σκεφτείτε αυτά να είχαν συμβεί από κάποια άλλη κυβέρνηση και όχι από την κυβέρνηση της «πρώτης φοράς αριστεράς». Οι νέες επενδύσεις που ευαγγελίζεται ο κ. Τσίπρας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη, μόλις έρθουν στην Ελλάδα, μπαίνουν στην μέγγενη της γραφειοκρατίας και των ιδεοληψιών της κυβέρνησης: από το «δάσος» και τα «αρχαία» του Ελληνικού, μέχρι τον εκβιασμό της Eldorado Gold για 3 άδειες που ενώ καθυστερούσαν μήνες, βγήκαν σε 3 μέρες! Οι «νέες θέσεις εργασίας», που όχι μόνο δεν έρχονται, αλλά φεύγουν με το κλείσιμο επιχειρήσεων λόγω της υψηλής φορολογίας, σε συνδυασμό με την πρωτοφανή φοροεπιδρομή και τις καθημερινές κατασχέσεις ακόμη και για μικροοφειλές, έχουν γονατίσει τους συμπολίτες μας, αλλά η κυβέρνηση συνεχίζει την αδιέξοδη πολιτική της.

Πέραν των οικονομικών αγαθών, ο τομέας της δημόσιας ασφάλειας είναι ο επόμενος μεγάλος ασθενής. Οι ρίψεις μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας και οι παρεμβάσεις αντιεξουσιαστικών ομάδων είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Ο πολίτης αισθάνεται την ανασφάλεια στην καθημερινότητά του με τις ληστείες και τις κλοπές να παρουσιάζουν συνεχώς αυξητικές τάσεις. Στο μεταναστευτικό τομέα, τα νησιά την τελευταία διετία έχουν «πνιγεί» από πρόσφυγες και οι διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη έχουν σαν αποτέλεσμα πλέον να επαναπατρίζονται πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα, σαν τόπο πρώτης υποδοχής. Με το χειμώνα να πλησιάζει, οι κάτοικοι των νησιών κάνουν έκκληση για βοήθεια καθώς οι συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα υποδοχής είναι άθλιες και οι μεταναστευτικές ροές αυξάνονται και πάλι. Μόνο την τελευταία εβδομάδα έχουν έρθει 1.200 νέοι πρόσφυγες και μετανάστες!

Ως προς τους θεσμούς, όπου οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης δεν απαιτούν έγκριση από κανέναν δανειστή, παρατηρήσαμε όλοι μας την προχειρότητα και την ανευθυνότητα με την οποία χειρίστηκε η κυβέρνηση το θέμα των πανελληνίων εξετάσεων. Να σημειώσουμε, ότι η πρόσφατη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου έγινε με σημαιοφόρους που προέκυψαν από κλήρωση. Η έννοια της επιβράβευσης στα νέα παιδιά και η επιδίωξη της αριστείας και της εξέλιξης δέχεται ένα ισχυρό πλήγμα περνώντας το μήνυμα ότι δεν χρειάζεται να κοπιάσεις για να ανταμειφθείς. Τέλος είδαμε την πρωτοφανή κάλυψη που παρείχε ο ΣΥΡΙΖΑ στον κυβερνητικό του εταίρο Π. Καμμένο στη συζήτηση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον τελευταίο, λόγω συνομιλιών του με βαρυποινίτη.

Σφιχταγκαλιασμένοι με μόνο στόχο την παραμονή στην εξουσία, παρακολουθούσαν αμήχανοι, χωρίς κανένα επιχειρησιακό πλάνο, τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική το καλοκαίρι. Εξαφανισμένος ήταν ο Πρωθυπουργός και στην πρωτοφανή οικολογική καταστροφή του Σαρωνικού, χωρίς να απαιτεί, έστω και για λόγους ευθιξίας, την παραίτηση του κ. Κουρουμπλή!

Η Νέα Δημοκρατία είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που έχει τη βούληση να ανατρέψει αυτή την κατάσταση. Επιλέγει, για μια ακόμα φορά, να πολιτευτεί λέγοντας ρεαλιστικές αλήθειες και όχι ευχάριστες υποσχέσεις. Με ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, που όλοι γνωρίζουμε πως είναι απαραίτητες. Πιστεύω δε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ – τώρα που είναι στην κυβέρνηση – το αντιλαμβάνεται και ο ίδιος, αλλά είναι εγκλωβισμένος στις ιδεοληψίες των στελεχών του. Η πολιτική βούληση είναι το ζητούμενο από τους κυβερνώντες για να πάμε τη χώρα μπροστά. Εμείς οι πολίτες πρέπει να έχουμε την πολιτική ωριμότητα να κοιτάξουμε κατάματα το πρόβλημα, παραμερίζοντας την καταδικαστική ψήφο, και να πάρουμε απόφαση να φτιάξουμε μόνοι μας το κράτος, χωρίς να έχουμε κανέναν να μας κουνάει το δάχτυλο. Έχουμε την ωριμότητα να δούμε ότι οι λαϊκίστικες φωνές μας οδήγησαν σε 99 χρόνια υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας, σε δανειακές υποχρεώσεις για 34 χρόνια, 100 δις ευρώ νέα μέτρα και σε άσκοπες θυσίες τα τελευταία 2,5 χρόνια.

RELATED ARTICLES