Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠαραπολιτικάΧριστουγεννιάτικος Ζωγραφοπόντικας 2017

Χριστουγεννιάτικος Ζωγραφοπόντικας 2017

Είπαμε λόγω του εορταστικού κλίματος να μην ασχοληθούμε με τα δημοτικά, αλλά δεν μας αφήνουν.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια στην Δήμαρχο Καφατζάκη  που πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο τον προϋπολογισμό της χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση από μεγάλη μερίδα της αντιπολίτευσης.

Όλα τα είχε ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός  – και έργα πνοής , και ανάπτυξη και όραμα και φυσικά έργα για την βελτίωση της καθημερινότητας της Πόλης μας.

Τα συγκεκριμένα φυσικά μπορεί κάποιος να τα διαβάσει στον προϋπολογισμό μόνο πίνοντας ένα μπουκάλι ουίσκι (12ετών κατά προτίμηση)  και καπνίζοντας 5φυλλο.

Ούτε για την αντιπολίτευση δεν μπορούμε να αντισταθούμε και μην εκθειάσουμε στην σκληρή στάση που κράτησε με επιχειρήματα και με προτάσεις.

Ο Αγγελόπουλος ψήφισε ένα πολύ δυνατό ΠΑΡΩΝ δείχνοντας στην Καφατζάκη ότι θα περάσει δύσκολο  2018.

Ο Καλλίρης από την άλλη θέλοντας να δείξει την μεγάλη του αντίθεση στον προϋπολογισμό δεν πάτησε καν το πόδι του στο δημοτικό συμβούλιο. Πήρε την ομάδα του και πήγαν να μαζέψουν ελιές.

Ο Ζωγραφοπόντικας έψαξε και βρήκε τη σημαίνει η ψήφος ΠΑΡΩΝ .

ΠΑΡΩΝ  σημαίνει «δεν είμαι εδώ, δεν θέλω να είμαι εδώ αυτή τη στιγμή, ας λύσουν οι άλλοι το πρόβλημα».

Στην προκειμένη περίπτωση, ο αιρετός δεν αντέχει να πάρει την ευθύνη που του αναλογεί, την οποία ωστόσο μάς κάλεσε να του αναθέσουμε όταν κατέβηκε υποψήφιος.

Προτάσσει έτσι το σώμα του («είμαι παρών») και πνίγει το όποιο πνεύμα του.

Πουθενά αλλού το «παρών» δεν δηλώνει τόσο καθαρά την απουσία.

 

Τώρα όσο για τον καθεαυτού προϋπολογισμό δεν θα μπούμε στην αριθμολαγνεία των στοιχείων που δόθηκαν στην δημοσιότητα διότι στην αρχή νόμιζα ότι έβλεπα τον προϋπολογισμό του Κουβέιτ.

Αν δεν έβλεπα πάνω-πάνω «ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ» θα νόμιζα ότι έγινε λάθος στο email.

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ για λίγους

Μετά την θριαμβευτική του περιοδεία στις ΗΠΑ, ο Μστισλάβ Ροστροπόβις έμαθε μέσω τρίτων πως πρέπει να παραδώσει το μεγαλύτερο μέρος των αμοιβών του στην σοβιετική πρεσβεία.

Δεν έφερε καμία αντίρρηση στους μεσολαβητές. Όταν εκείνοι έφυγαν, τηλεφώνησε στον ιμπρεσάριο του Γιουρούκ και του ζήτησε να ξοδέψει όλα τα χρήματα των αμοιβών του αγοράζοντας ένα βάζο και στη συνέχεια να το στείλει στην σοβιετική πρεσβεία, πριν την δεξίωση που έδιναν εκεί προς τιμή του.

Φτάνοντας στην πρεσβεία άρχισε να θαυμάζει το εκπάγλου ομορφιάς βάζο και κάποια στιγμή το πήρε στα χέρια του. Τάχα από αδεξιότητα το άφησε να πέσει κάτω και να γίνει χίλια κομμάτια.

Στη συνέχεια, έβγαλε ένα μαντίλι από την τσέπη του, πήρε ένα μικρό κομματάκι και τύλιξε, λέγοντας στον εμβρόντητο πρέσβη: αυτό είναι δικό μου, τα υπόλοιπα δικά σας.

Ηθικό δίδαγμα: για να είσαι ηγέτης πρέπει να μπορείς να σπάζεις β@ζα και να έχεις @ρχιδια, χωρίς να υπολογίζεις το κόστος.

RELATED ARTICLES