Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτιστικά του Δήμου ΖωγράφουΑπό 6/9 έως 14/9/2022 Πανελλήνιοι Θεατρικοί Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων στο Υπαίθριο Δημοτικό...

Από 6/9 έως 14/9/2022 Πανελλήνιοι Θεατρικοί Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο

Το Ν.Π.Δ.Δ πολιτισμού και αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, πιστό στο ετήσιο φθινοπωρινό ραντεβού του με τους δημότες του και όχι μόνο, διοργανώνει τους 35ους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων, από τις 6 Σεπτεμβρίου έως και 14 Σεπτεμβρίου, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Ζωγράφου.
Σημαντικό στοιχείο της δράσης του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου είναι η διαρκής προσπάθεια να δίνει το βήμα στους ερασιτεχνικούς θιάσους όλης της Ελλάδας, επιβραβεύοντας την πολυφωνία μέσα από τις τέχνες!
Φέτος, έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε 9 θεατρικές ομάδες από όλη την Ελλάδα, στο διαγωνιστικό κομμάτι, με σκοπό να καλύψουμε όλο το φάσμα των καλλιτεχνικών προτιμήσεων.
Πριν την έναρξη των 35ων Πανελλήνιων Θεατρικών Αγώνων Ερασιτεχνικών Θιάσων, θα προηγηθούν οι 2 αναβληθείσες παραστάσεις της θεατρικής μας ομάδας : ΒΟΤΚΑ ΜΟΛΟΤΟΦ, των Άντον Τσέχωφ & Νιλ Σάιμον, 4 & 5 Σεπτεμβρίου.
Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννησή του Ιάκωβου Καμπανέλλη, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ανακήρυξε το έτος 2022 ως «Έτος Ιάκωβου Καμπανέλλη».
Το ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, αναγνωρίζοντας την τεράστια συμβολή του στα γράμματα, αφιερώνει τους 35ους πανελλήνιους θεατρικούς αγώνες στη μνήμη του. Στο πλαίσιο αυτό, στις 16 Σεπτεμβρίου πριν την τελετή λήξης και την απονομή των βραβείων, θα σας παρουσιάσουμε ένα αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλη, για τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα,
Τέλος, 17 & 18 Σεπτεμβρίου θα ακολουθήσουν 2 επαγγελματικές παραστάσεις, συγκεκριμένα:
• 17/9 «Η Λεονί εν αναμονή», Ζωρζ Φειντό, με τους Αλέξανδρο Βάρθη, Ρένα Κυπριώτη κα
• 18/9 «Δείπνο με φίλους», Ντόναλτ Μάρκιουλις, με τους Σταύρο Νικολαΐδη, Ιωάννα Πηλιχού
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη, τόσο της προκριματικής επιτροπής, όσο και της τελικής κριτικής επιτροπής για τη συμβολή τους στην επιτυχή διοργάνωση των 35ων Πανελλήνιων Θεατρικών Αγώνων.
Προκριματική Επιτροπή
• Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη (πρόεδρος), Σκηνοθέτης-Θεατρολόγος
• Θεοδώρα Σιάρκου (μέλος), Ηθοποιός
• Δημήτρης Καραβιώτης (μέλος), Ηθοποιός
Κριτική Επιτροπή
• Ηλιάνα Παναγιωτούνη (πρόεδρος), Ηθοποιός
• Ρένα Ρίγγα (μέλος), Σεναριογράφος
• Δημήτρης Καραβιώτης (μέλος) Ηθοποιός
• Ντορίν Λασκαρίδου (μουσικός)
• Ιουλία Σιάμου (σκηνοθέτης, ηθοποιός)
Σας περιμένουμε όλοι μαζί να απολαύσουμε τις παραστάσεις !
RELATED ARTICLES