Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΗ άποψή μαςΑντιπολίτευση στο Δήμο Ζωγράφου! Μόλις παραιτήθηκαν…

Αντιπολίτευση στο Δήμο Ζωγράφου! Μόλις παραιτήθηκαν…

Τελείωσαν οι διεργασίες εκλογής επικεφαλής στο συνδυασμό (παράταξη) του αειμνήστου Βασίλη Θώδα.

Άλλος τράβηξε εις την δύσιν και άλλος εις την ανατολήν, ο “λευκός” καπνός έδωσε την σκυτάλη στον κ. Μετικαρίδη, δοκιμασμένο για πολλά χρόνια στο δήμο σε σημαντικές θέσεις ακόμα και αυτήν του Αντιδημάρχου Οικονομικών, χωρίς όμως αξιόλογες επιδόσεις… (κοινό μυστικό στους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ…).

Αποτελεί αίσθηση όλων των ενασχολημένων στα δημοτικά ότι είναι αυτός που θα οδηγήσει την παράταξη στις επόμενες εκλογές!

Και μόνο εξ αυτού του λόγου η κ. Καφατσάκη θα κλείσει πολλές πενταετίες στο δήμο στη θέση της Δημάρχου και θα φύγει προφανώς μόλις η ίδια κουραστεί…

Παρενθετικά και σε ενίσχυση της προηγούμενης διαπίστωσης η κ. Καφατσάκη κατάφερε να ενώσει σημαντικές δυνάμεις της πόλης που δεν ανήκουν στο χώρο της (κ. Κρανιώτης, κ. Πίτσιος κ.λπ.) και αυτό έχει τη δική του πολιτική σημασία ακόμα και αν προβληθεί στο μέλλον και μόνο.

Τελικά, τα σενάρια της επόμενης μέρας δεν είναι περισσότερα από δύο, ύστερα και από τις τελευταίες εξελίξεις στην παράταξη Θώδα.

Με δεδομένη την πολιτική δυναμική Μετικαρίδη, το παρελθόν του, τα πιθανά…ανοίγματα των υπογραφών του σε δημόσια έγγραφα (χρηματικά εντάλματα) και ευρύτερες πιστώσεις (σημειωτέων, η κ. Καφατσάκη  έχει πρόσβαση σε όλα τα έγγραφα) είναι απελπιστικά δύσκολο ο ίδιος να κάνει αντιπολίτευση και όλοι το κατανοούν…

Ο δρόμος για την κ. Καφατσάκη είναι ανοιχτός (σχεδόν λεωφόρος) και θα κριθεί από το έργο της και μόνο. Αυτό είναι και το σενάριο (εκτός απροόπτου) που θεωρείται επικρατέστερο σήμερα.

Στην περίπτωση που από την παράταξη του Θώδα «ανοίξουν» φτερά και άλλοι υποψήφιοι τότε για να έχει προοπτική το «μέτωπο» θα πρέπει να εξαιρείται η δυναμική σε έργο της Δημάρχου και προοδευτικά να ζυμώνεται ο σχηματισμός ευρύτερων συναινέσεων στον κεντροδεξιό χώρο (παράταξη Θώδα, Παπαναστασόπουλος κ.λπ.).

Κλειδί όλων, το έργο που θα παρουσιάσει η Δήμαρχος από σήμερα κιόλας και η αντιπολίτευση που θα μορφοποιηθεί, που θα της ασκηθεί.

Και απ΄ότι φαίνεται το πρώτο που θα πρέπει να αντιμετωπίσει είναι το οικονομικό άνοιγμα ( «καμένη γη» παρέλαβε , αυτό θα αναδειχτεί και θα επηρεάσει, δρομολογήσει τις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις).

Και εκεί φυσικά θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση από τον πολύπειρο Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Σταματάκη  — αναμφίβολα κρατάει το κλειδί του δήμου–.

Η ορθότητα και η αναγκαιότητα των  όσων εκτιμούμε ότι διαπιστώνουμε σήμερα αφήνει κατά μέρος τον υιό Καζάκο…

Θα επανέλθουμε…

ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΥΓ 1:  Υπέπεσε στην αντίληψή μου ότι ο «μάγειρας» της πόλης έφτιαξε σούπα στην παράταξη του Θώδα για να «ζεστάνει»  σε δύο χρόνια την απομάκρυνση Μετικαρίδη! Ίδωμεν…

ΥΓ 2:  Και κάτι ακόμα: Σύμβουλος και όχι μόνο στην παράταξη Καφατσάκη χρειάζεται λίγη «πολιτική προστασία» (έχοντας αυξημένη πρόσβαση στα έγγραφα του δήμου έχει ήδη για τους δικούς του προφανώς λόγους αρχίσει να τα διανέμει…) και αυξημένη σιωπή (προτείνω να εκπαιδευτεί διαφορετικά διότι ως γνωστόν – η σιωπή είναι χρυσός-).

Αυτά για την ώρα.

RELATED ARTICLES