Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΗ άποψή μαςΑνοικτή Επιστολή προς το Δήμαρχο Καζάκο!

Ανοικτή Επιστολή προς το Δήμαρχο Καζάκο!

Κύριε Δήμαρχε,

είναι πλέον σε όλους γνωστό (κυρίως στους εργαζομένους στην καθαριότητα και όχι μόνο) ότι πήρατε τη «σκυτάλη» στη διοίκηση (κάποιοι ισχυρίζονται ότι απλά ενδυθήκατε με τον επίσημο πολιτικό μανδύα στην τελετή «καθαριότητα» αφού άτυπα είχατε το ρόλο αυτό από τις αρχές του 2019 και ενώ δεν είχατε πάρει μέρος στις εκλογές).

Η «ψυχική» εξάντληση της διοίκησης, αποκαρδιωτική πλέον είναι εμφανής στο δήμο και το κλίμα «πολεμικό» αν όχι πολεμοχαρές! Η αλήθεια είναι ότι πλέον είστε «μόνος» για να βγάλετε «τα κάστανα» από τη φωτιά και φυσικά χωρίς «καστανάκηδες» και «καστανάδες» πλάι σας ….

Κρίμα που η επίσημη διοίκηση της πόλης ανήμπορη, εγκαταλελειμμένη από το υποτιθέμενο προεκλογικά μεταρρυθμιστικό της σήμα ακουμπάει πλέον μόνο πάνω σας ….

Η εκλεγείσα παράταξη του 2019 απέδειξε τη διετία που πέρασε, εν τοις πράγμασι ότι δεν έχει πολιτικά «υλικά» ικανών ανθρώπων και «διοικητικά» χαρακτηριστικά για το εγχείρημα που συνοψίζεται στη φράση «αποτελεσματική διοίκηση του δήμου Ζωγράφου» με ότι αυτό συνεπάγεται για τους δημότες και την πόλη στην πράξη! Οι πολιτικές ενέσεις σας από τα μετόπισθεν ως φαίνεται δεν ήταν αρκετές να διορθώσουν τα συνεχή προβλήματα και πλέον η καυτή σκυτάλη είναι δική σας σε έναν ρόλο φωτισμένο και γενναιόδωρο από δω και στο εξής… που συνοψίζεται στην ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Η εκλεγείσα παράταξη ακολουθεί πλέον το δικό της damage control, ακολουθεί «υπνοβατικά» τη διαχείριση της δικής της κρίσης που ανέδειξε από τις επιλογές της σε βασικούς τομείς και ζει το δικό της … πολιτικό βασανιστήριο!

Οι ευρηματικές της πιρουέτες (χορευτικές) σε επίπεδο επικοινωνίας με ακριβούς επικοινωνιολόγους από το Μαρούσι (κ. Θοδωρής Καστανάκης κ.λπ.) δεν έφεραν τα αναμενόμενα … Και πως ήταν δυνατόν άλλωστε για τους γνωρίζοντες ήταν αναμενόμενο!

Ο χρόνος σε λίγο θα πιέζει ασφυκτικά για γρήγορες λύσεις και οφείλετε να θέσετε προτεραιότητες ουσίας εμπρός σε μια διαφαινόμενη συντριβή το 2023 που θα φέρει και τη δική σας σφραγίδα όπως παλαιότερα με τον Αγγελόπουλο (απέτυχε να εκλεγεί) που τόσο σας κατηγόρησε δημόσια ….

Είστε πλέον με το πιστόλι στον κρόταφο από τις συνεχείς αποτυχίες της διοίκησης, το πολιτικό δηλητήριο των μαθητευόμενων μάγων στην πόλη και τα διλήμματα και οι χειρισμοί είναι και θα είναι σκληρά …

Ελπίζουμε (για το καλό της πόλης) να συνδράμει η αντιπολίτευση, η οποία και αυτή είναι έως σήμερα παντελώς απούσα και με πολιτικές θέσεις τροχιοδεικτικά και αποσπασματικά μηνύματα και πρωτοβουλίες …

Και συν τοις άλλοις αφήσαμε τον κροταλισμό, το θαυμασμό στη διοίκηση ΘΩΔΑ «μόνο» στον ΤΕΡΤΙΟ που έβγαλε «κέρατα» επιτυχίας Θωδο-φροσύνης! Η ανωνυμία καλικάντζαρου (μέρες που είναι) σε όλη της την αφασία και σε τετραγωνικά ερωτισμού καμινάδας  … Και η διοίκηση και ο δήμαρχος να επαινούνται από τη σκόνη των «πολιτικών κουραμπιέδων» (Χριστούγεννα γαρ)  επιπέδου ΤΕΡΤΙΟΥ … Αγαπητοί δημότες που κατάντησε ο δήμος ….!

Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Καζάκο,

διαισθάνομαι ότι για σας είναι πλέον μια μοναδική ευκαιρία να αφήσετε σήμερα πραγματικό έργο πίσω σας, να πάρετε πρωτοβουλίες και να αλλάξετε το σκηνικό της βρώμικης πόλης, των παιδιών που στοιβάζονται στα κοντέινερ, μάλιστα χωρίς τριφασικό ρεύμα με συνέπεια να μην λειτουργούν τα κλιματιστικά, της ΜΑΞΙΑΔΗΖ, του ΝΠΔΔ Αθλητισμού και Πολιτισμού (κυρίως πολιτισμού με επικεφαλής τον κ. Γιαννακόπουλο) με την ευρύτητα του πολιτικού γεφυροποιού που σας διακρίνει και του πολιτικού εμψυχωτή στην κατάκτηση του στόχου που δεν είναι άλλος από το καλό της πόλης.

Είστε υποθέτω πολιτικά επαρκής για να συντρίψετε το τείχος της αδράνειας και της αδιαφάνειας στην πόλη, ακόμα και σε θέματα που αφορούν την οικονομική διαχείριση [παρεμπιπτόντως, η υποβολή των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων και ότι προβλέπεται αρχής γενομένης από την οικονομική χρήση του 2018, έχει αναρτηθεί στον Ειδικό Διαδικτυακό Τόπο (ΕΔΤ) https://aftodioikisi.ypes.gr/ ή όχι, – το ακούτε και εσείς κύριε αντιδήμαρχε οικονομικών, κ. Μετικαρίδη) και φυσικά τις αναθέσεις, τα θέματα της βιβλιοθήκης, τα θέματα του κοιμητηρίου, της διανομής των επιδοτήσεων στους ναούς της πόλης δίκαια, στην μη κατάτμηση των έργων που οδηγεί σε αδιαφάνεια και έλλειψη νομιμότητας … (γνωστά όσα έχουν συμβεί)].

Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Καζάκο,

με αφορμή τα τελευταία γεγονότα της άρνησης της διοίκησης να παραστεί στο δημοτικό συμβούλιο για να συζητηθεί το θέμα καθαριότητα αποτυπώνουμε τα εξής:

  1. Είναι δικαίωμά της να απέχει, να εξαφανίζεται στα δύσκολα, η πολιτική οξύνοια είναι μηδαμινή συγκρινόμενη με μια τέτοια ανόητη απόφαση φυγής αλλά ας γράφει και κανένα «ορθό» επιχείρημα για να καλύψει την φαλλοκρατική παιδικότητά της στην αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού θέματος με τόσους επικοινωνιολόγους που πληρώνει….! Επικοινωνιολόγου που επικοινωνούν αντί για λόγο με ψύχος και αφήνουν στην παγωνιά στο ΑΛΕΚΑ τους συμβούλους της αντιπολίτευσης, δεν τους λες δα και επικοινωνιολόγους … Στο ποδόσφαιρο βάζουμε στο γήπεδο παίκτες όχι κλόουν κύριε Θώδα, δεν το ξέρετε ακόμα … Και θέλετε να κερδίσετε ….!
  2. Και εξηγούμαστε:

Το επίσημο δελτίο τύπου κάνει λόγο για απουσία της διοίκησης (τρομάρα της) υπό το βάρος της τακτοποίησης των αντιδράσεων ύστερα από απόφαση του κ. Κουφού (ελπίζουμε να το ξέρει αυτός) και της έλλειψης τελικά λόγου να πραγματοποιηθεί! Καλά ρε «μπαγάσηδες» και γιατί δεν ενημερώσατε ως οφείλατε επίσημα την αντιπολίτευση να μην ξεροσταλιάζουν οι άνθρωποι στο κρύο και σας περιμένουν:; Άγνωστοι οι λόγοι για το καψόνι, αλλά ο σεβασμός στους άλλους ομολογουμένως σεβασμός! Προφανώς θα θέλατε να δείτε πόσο αντέχουν στο κρύο, μάλλον δεν ξέρατε ότι δεν είναι όλοι στα ΟΥΚ …!

Και αν ήταν έτσι, τι το θέλατε αυτό το κολακευτικά εκδικητικό στο επίσημο δελτίο τύπου «τα ίδια έκανε στο παρελθόν και η κ. Καφατσάκη για την εκστρατεία του Ξέρξη …!».

Ειλικρινά υποκλινόμεθα όλοι στο «καινούργιο», το ελιτίστικο που φέρατε στην πόλη! Καλά τέτοια πολιτική ευφυία μας αφήνει «απόκληρους» … Που το σκεφτήκατε άραγε δεν ξέρω !!! Ξεκουραστείτε τώρα από την υψηλή ευστροφία στο νέο διανοητικά ανακαινισμένο σας σπίτι … Τιμολόγιο βγάλατε από τη ΜΑΞΙΑΔΗΖ  ποιος να ξέρει άραγε …

Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Καζάκο,

το AVEC, η ρευστοποίηση των εγγυήσεων και η οικονομική κάλυψη του δήμου (δεν προτείνω να «τρέχετε» όλοι για απιστία) είναι το πρώτο εγχείρημα και η λύση που θα δώσετε θα στεριώσει τη νέα, δίκαιη  εικόνα σας στην πόλη και εν τέλει την υστεροφημία σας (πολλοί δικαίως ή αδίκως σας συνέδεσαν μόνο με τη Χούντα και αυτό δεν σας αναλογεί, υποθέτω το γνωρίζετε …..).

Στη σειρά η θεματολογία νεκροταφείο και τα ταφικά μνημεία, οικονομικά, καθαριότητα, σχολεία, αθλητικά σας περιμένουν παράλληλα και όχι σειριακά…. Να τα αντιμετωπίσετε προτείνω με τη δέουσα προσοχή ως πολυτάλαντος πολιτικός διαχειριστής και μαέστρος, εικόνα που θα μείνει.

Επιβεβλημένη είναι και η συνεργασία σας με το Γενικό Γραμματέα του δήμου, τον κ. Αντωνιάδη, ικανότατο να σας συνδράμει, να σταθεί πλάι σας ως ανθυποβαστάζων τις πολλές ως φαίνεται σκοτούρες που θα έχετε πλέον.

Ίσως το νεαρό της ηλικίας του, η «παρθενική» του τοποθέτηση στη θέση του γραμματέα να μην άφησε ως τώρα τη δυνατότητα να πιστέψουμε στην αποτελεσματικότητά του (δεν την ανιχνεύσαμε άλλωστε στις κρίσεις που ήρθαν στο δήμο και στη δημοτική ομάδα).

Οφείλετε να διατηρείται συνεργασία από κοινού σε όλα τα θέματα, θεσμικά καθημερινή, διαρκή, αδιατάρακτη και εποικοδομητική και με προσανατολισμό στην καθημερινότητα της πόλης στην εξάλειψη των προβλημάτων των δημοτών και στη διαύγεια της διαχείρισης των δημοτικών και των οικονομικών πόρων….

Κύριε Θώδα, Εσείς ξεκουραστείτε πλέον! Ότι κάνατε – κάνατε ….

Ορθώς και καλώς πράξατε έως σήμερα! Η απόφασή σας ήταν (αν και καθυστερημένη) ορθή, ορθότατη, αξιόπιστη, υποδειγματική, εκτιμητέα, αξιέπαινη πιθανολογώ από τους πολίτες στο μέλλον! Δεν είστε για προβλήματα και πίεση και σε όλους τους εμπλεκόμενους με τα κοινά στην πόλη είναι γνωστό ….

Και σίγουρα τώρα που τα πράγματα έγιναν δύσκολα, εκτιμώ, όπως και πολλοί άλλοι που σας παρακολουθούμε στενά στα δημοτικά δρώμενα, ήσασταν «λίγος» για να τα αντιμετωπίσετε, είναι εύκολο (ας εστιάσετε σε αυτό πλέον) να βρείτε κάποιους να κατηγορήσετε (κατά τον  ROCKY BALBOA, επιστολή στο υιό του), την κα Καφατσάκη, τον κ. Καραβίδα, τον κ. Πίτσιο, τον κ. Λαδά, τον κ. Παττακό, τον κ. Ρουφογάλη, τον κ. Αγγελόπουλο και όποιον άλλο πέρασε από τούτη τη χώρα …

Η αλήθεια (αντικριστά) είναι όμως μόνο μία: Τις επιτυχίες τις φτιάχνεις μόνος σου! Επιλέγοντας και αναθέτοντας στον κ. Καζάκο να προχωρήσει σίγουρα δεν μπορείτε να είστε μόνος γιατί επιτυχημένος δεν είστε σίγουρα όπως όλοι πλέον αναγνωρίζουν….

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

ΥΣΤ: Όταν ξέρεις τι αξίζεις και τι μπορείς να κάνεις είναι δειλία το λιγότερο να εγκαταλείπεις ! Εκτός και αν δεν αξίζεις…..

Κύριε Δήμαρχε Καζάκο, χάραξε το χάρτη για να γυρίσει ξανάστροφα ο καιρός (Χρίστος Ρουμελιωτάκης, από την υπογραφή του αγαπημένου φίλου μου ΖΩ2).

Και το 2023 να έχουμε έναν άλλον δήμαρχο και όχι τους κ.κ.  Αγγελόπουλο ή Θώδα που τόσα επενδύσατε πάνω τους τόσα χρόνια και σας άφησαν εκτεθειμένους ….

Στην πόλη ευτυχώς υπάρχουν πολλοί ικανοί άνθρωποι για να πάρουν στα χέρια τους το δήμο την επόμενη φορά και είναι ένα θέμα στο οποίο όλοι πρέπει να αφοσιωθούμε για να επιτύχει! Έρχονται ως φαίνεται εκπλήξεις …! Καλά Χριστούγεννα σε όλους.

RELATED ARTICLES