Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδα / ΚόσμοςΑνοίγουν στις 12 Απριλίου τα Λύκεια με τεστ κάθε Δευτέρα και Πέμπτη

Ανοίγουν στις 12 Απριλίου τα Λύκεια με τεστ κάθε Δευτέρα και Πέμπτη

Ανοίγουν στις 12 Απριλίου τα λύκεια σε όλη τη χώρα και θα είναι υποχρεωτικό μαθητές και εκπαιδευτικοί να κάνουν δύο φορές τεστ την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Στην καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Η κυρία Κεραμέως ανακοίνωσε την επαναλειτουργία των Λυκείων σε όλη τη χώρα, από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, μετά και τη θετική εισήγηση της επιτροπής των ειδικών. Η νεώτερη είδηση ήταν ότι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα υποβάλλονται δύο φορές την εβδομάδα σε self test, τα οποία θα λαμβάνουν δωρεάν από τα φαρμακεία με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους. Οι μαθητές θα πρέπει κάθε Δευτέρα και Πέμπτη να παρουσιάζουν σχολική κάρτα με δήλωση αρνητικού τεστ. Η σχολική κάρτα θα εκδίδεται από την πλατφόρμα self-testing.gov.gr, η οποία ήδη βρίσκεται σε λειτουργία, ενώ θα παρέχεται η δυνατότητα και χειρόγραφης δήλωσης.

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στη διαδικασία, καθώς και στα μέτρα που θα πρέπει να τηρηθούν από τους μαθητές των Λυκείων και τους εκπαιδευτικούς, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες διασποράς του κορωνοϊού μέσω της σχολικής κοινότητας και των δομών.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα εμβολιασμού, λέγοντας πως ο αριθμός των πολιτών που εμβολιάζονται κυμαίνεται περίπου στις 60.000, ενώ αύριο Πέμπτη, αναμένεται να «σπάσει» το φράγμα των 2 εκατ. εμβολιασμών.

RELATED ARTICLES