Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα του Δήμου ΖωγράφουΑνάληψη ευθύνης για την ενέδρα σε ομάδα ΔΙΑΣ στου Ζωγράφου

Ανάληψη ευθύνης για την ενέδρα σε ομάδα ΔΙΑΣ στου Ζωγράφου

Την ανάληψη ευθύνης από την ομάδα “Πυρήνας Εκδίκησης “Κώστας Φραγκούλης”” για την ενέδρα σε ομάδα ΔΙ.ΑΣ στη περιοχή του Ζωγράφου την προηγούμενη εβδομάδα ανήρτησε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η ανακοίνωση της ανάληψης ευθύνης

“Το βράδυ της Πέμπτης 12/1 οργανώσαμε και πραγματοποιήσαμε ενέδρα εναντίον μπάτσων της ομάδας ΔΙΑΣ στη περιοχή του Ζωγράφου. Ο τρόπος που στήθηκε η ενέδρα και η ένταση της επίθεσης που πραγματοποιήσαμε, είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός μπάτσου και την ολοσχερή καταστροφή μιας μηχανής -μόνο αυτή προσήλθε στο σημείο- της συγκεκριμένης ομάδας. Η μεγάλη δύναμη πυρός που χρησιμοποιήθηκε ήταν ανάλογη της ασυδοσίας της συγκεκριμένης ομάδας που μετράει ήδη 2 δολοφονημένους Ρομά τους τελευταίους 16 μήνες και δεκάδες περιστατικά “αστυνομικής αυθαιρεσίας”. Αυτή ήταν μια δυναμική απάντηση στο κρεσέντο αστυνομικής καταστολής που ενορχηστρώνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έχει δώσει το ελεύθερο στο αστυνομικό σώμα να ξυλοκοπεί, να βασανίζει, να πυροβολεί εν’ ψυχρώ, γνωρίζοντας ότι κανείς τους δεν θα τιμωρηθεί και τα εγκλήματα τους θα συγκαλυφθούν από τα ψέμματα των δημοσιογράφων, την ασυδοσία της αστικής δικαιοσύνης, την κάλυψη της πολιτικής ηγεσίας.

Λέμε στους μπάτσους που βρίσκονται στις μάχιμες υπηρεσίες καθώς και στους ανωτέρους τους. Για την αλόγιστη βία που έχετε ασκήσει θα σας τιμωρήσουμε με τα ίδια μας τα χέρια. Οι κραυγές απελπισίας του συναδέλφου σας είναι η απόδειξη της αδυναμίας σας όταν βρεθείτε μπροστά σε οργανωμένες δυνάμεις επαναστατικής βίας. Πανικό, πόνο, φόβο, ανασφάλεια, αυτά τα συναισθήματα σας προσφέραμε κατά την διάρκεια της ενέδρας εναντίον σας. Βγάλτε τα συμπεράσματα σας από αυτά γιατί η αίσθηση της παντοδυναμίας σας τελείωσε με πάταγο σε ένα αδιέξοδο στου Ζωγράφου. Με την συγκεκριμένη ενέργεια θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα πως με οργάνωση, σχεδιασμό και πειθαρχεία μπορούμε να πλήξουμε τις δυνάμεις καταστολής προκαλώντας τους φόβο και υλικό κόστος σε έμψυχο και άψυχο υλικό.

Το δόγμα νόμος και τάξη που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από την πρώτη στιγμή της εκλογής της έχει αφήσει πίσω του νεκρούς, τραυματίες, βασανισμένους, βιασμένες. Η διαρκής ατιμωρησία των μπάτσων δεν είναι τυχαίο γεγονός αλλά η ουσία του δόγματος αυτού. Τελευταίος κρίκος σε μια τεράστια αλυσίδα περιστατικών είναι και η εν ψυχρώ εκτέλεση του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη, γιατί “τόλμησε” να μην πληρώσει 20 ευρώ βενζίνη.

Το κράτος εκπέμπει στους πραιτωριανούς του το παρακάτω μήνυμα σε όλους τους δυνατούς τόνους: Μπορείτε να εκτελέσετε άοπλους πολίτες, να τσακίσετε στο ξύλο όποιον/α θέλετε, να βασανίσετε και να βιάσετε μέσα στα τμήματα, θα υπάρξουν εκείνοι οι μηχανισμοί που θα φροντίσουν να σας βγάλουν λάδι.Το μήνυμα αυτό έχει ληφθεί από το αστυνομικό σώμα αφού η αποθράσυνση τους έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Το ερώτημα είναι πότε θα το λάβουμε και εμείς. Η επίθεση στα γουρούνια της αστυνομίας στην παρούσα συγκυρία είναι ζήτημα υπαρξιακό για τον ίδιο τον αγώνα. Αν ο φόβος που σπέρνουν κερδίσει τότε θα ηττηθούμε οριστικά. Αν ο φόβος αλλάξει στρατόπεδο τότε θα γίνουμε εμείς οι κυνηγοί τους.

Τα ανδρείκελα που στελεχώνουν την Ελληνική Αστυνομία δεν είναι άτρωτοι, έχουν οικογένειες, σπίτια, οχήματα, χόμπι. Αυτό που λείπει είναι η διάθεση να τους εντοπίσουμε και να οργανώσουμε μια πράξη εκδίκησης εναντίον τους. Γιατί μόνο έτσι τσακίζεται στη πράξη η κουλτούρα της παρακμής όπου οι ευθύνες, το προσωπικό κόστος, οι συνέπειες, θάβονται κάτω από κούφια λόγια, ανέξοδους ακτιβισμούς, ακαδημαϊκές φιοριτούρες. Ο επαναστατικός πόλεμος δεν είναι θεατρική παράσταση, ούτε επιβιώνει στην μιζέρια των κύκλων της απραξίας. Αντίθετα ως μια διαδικασία ζωντανή θα αναπτυχθεί μέσα στις εντάσεις, τα πάθη, την αντίστροφη των ενστίκτων που μας καλλιεργεί η καπιταλιστική κοινωνία. Θα αναπτυχθεί όταν η πολιτική σκέψη αναπτύξει κριτική διάθεση, δει τον κόσμο που την περιβάλλει με καθαρή ματιά, σπάσει τα γυαλιά της ιδεοληψίας που της θολώνουν την οπτική. Όταν αντιληφθεί το πραγματικό της μέγεθος και κινηθεί με τα βήματα που της επιτρέπει το μπόι της για να ισχυροποιηθεί μέσα στο αμόνι της επαναστατικής πρακτικής.

Πάμε λοιπόν ξανά για τα βασικά, τα πράγματα στο πεδίο της αστυνομικής καταστολής είναι απλά, τα δεδομένα είναι πάνω στο τραπέζι, όποιος/α ενδιαφέρετε τα παρατηρεί και λαμβάνει θέση. Από τη πλευρά μας, με τις μικρές μας δυνάμεις, κάναμε ξεκάθαρο πως καμία κρατική δολοφονία δεν θα μείνει αναπάντητη. Πως η προσπάθεια εκμηδένισης κάθε μορφής αντίστασης, η ματαιότητα και το στρατοπέδεμα του φόβου μέσα στις ψυχές και τα μυαλά μας δεν θα γίνει πραγματικότητα. Σύντροφοι και Συντρόφισσες, τα κεφάλια ψηλά, η επίθεση στο δόγμα νόμος και τάξη πάντα και ειδικά τώρα που μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο πολλαπλασιάζει την πολιτική μας δυναμική και αποδομεί μια από τις βασικές ατζέντες της κυβέρνησης. Με σχεδιασμό, πίστη, αποφασιστικότητα, οι πράξεις μας θα είναι οι καλύτεροι κριτές μας.

Δύναμη και Αλληλεγγύη στον αναρχικό απεργό πείνας Αλφρέντο Κόσπιντο που αγωνίζεται ενάντια στο βασανιστήριο του καθεστώτος απομόνωσης 41 BIS

Δύναμη στο αιχμάλωτο μέλος της οργάνωσης Αναρχική Δράση Θάνο Χατζηαγγέλου

Αλληλεγγύη σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους ανά τον κόσμο

Αλληλεγγύη στους αγώνες των κρατουμένων ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα

Πυρήνας Εκδίκησης “Κώστας Φραγκούλης”.”

Ζωγράφου: Ανάληψη ευθύνης για την ενέδρα σε ομάδα ΔΙΑΣ με έναν τραυματία αστυνομικό
RELATED ARTICLES