Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΔημοτικά Νέα του ΖωγράφουΑνακοίνωση Επιτροπής Αγώνα Συμβασιούχων Δήμου Ζωγράφου

Ανακοίνωση Επιτροπής Αγώνα Συμβασιούχων Δήμου Ζωγράφου

Αγαπητέ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ – ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΑ

 

Είμαστε εργαζόμενοι, που δουλεύουμε στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, στον ηλεκτροφωτισμό και το πράσινο οι περισσότεροι από εμάς από το 2015, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΒΑΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, μαζεύουμε τα σκουπίδια της πόλης, καθαρίζουμε τους δρόμους, φροντίζουμε το πράσινο και το δημοτικό φωτισμό με άθλιες συνθήκες εργασίας, συχνά εργατικά ατυχήματα, ασθένειες.

Η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα, κάτω από την πίεση των αγώνων μας ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ψήφισε τροπολογία σύμφωνα με την οποία παρέτεινε τις συμβάσεις μας μέχρι τις 31/12/2017. Με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δηλώνει πως θα μας απολύσει, με κίνδυνο να μας ζητήσει να επιστρέψουμε και το σύνολο των δεδουλευμένων μας (!!!)

 

ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΒΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΣΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.

 

            Αν δεν αγωνιστούμε τις επόμενες μέρες θα βρεθούμε και εμείς στη δεξαμενή της ανεργίας, εκεί όπου σήμερα βρίσκονται τα παιδιά μας, τα αδέρφια μας και πολλοί από εσάς.

Είναι απολύτως ξεκάθαρο πως οι απολύσεις 15.000 εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων, θα οδηγήσουν στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, αφού ακόμη και σήμερα με τεράστια δυσκολία επανδρώνονται οι βάρδιες. Πρόκειται για σχέδιο που έχει δρομολογηθεί εδώ και χρόνια, πρόκειται για κεντρικές κατευθύνσεις της ΕΕ, τόσο για τη διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όσο και για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών που είναι κερδοφόρες για το κεφάλαιο, όπως η καθαριότητα, ενώ έχει ξεκινήσει ήδη να εφαρμόζεται σε πολλούς δήμους της χώρας. Όπου εφαρμόστηκε είχε άμεσες συνέπειες στους κατοίκους, αφού το κόστος λειτουργίας αυξήθηκε κατακόρυφα, και αυτό μεταφράστηκε σε κατακόρυφη αύξηση των δημοτικών τελών.

 

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΑΣ

 

Η επιτυχία αυτού του αγώνα θα δώσει δύναμη στους εργαζόμενους όλης της χώρας, που μπορεί να είστε εσείς και η οικογένειά σας, να διεκδικήσουν το δικαίωμα όλων μας στην εργασία με πλήρη δικαιώματα, στην ζωή με  αξιοπρέπεια. 

 

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΠΩΣ

 

θα κάνουμε ότι μπορούμε από τη δική μας μεριά, δίνοντας προτεραιότητα στα σημεία όπου υπάρχουν παιδιά, ηλικιωμένοι, ασθενείς και  λαϊκές αγορές.

RELATED ARTICLES