Αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση, ύψους 200.000 ευρώ, κατά της μητέρας του 5χρονου Στάθη, ο οποίος βρήκε φρικτό θάνατο από επίθεση ροτβάιλερ, το Πάσχα του 2016, στην Κοζάνη, κατέθεσε ο ιδιοκτήτης των σκύλων.

Ο ενάγων υποστηρίζει στην αγωγή του ότι η μητέρα του άτυχου ανήλικου, σε τηλεοπτική της συνέντευξη δυσφήμησε και συκοφάντησε το πρόσωπό του, χαρακτηρίζοντας τον ως «δολοφόνο» ως προς τον τρόπο που είχε εκπαιδευμένα τα σκυλιά του. Κατά τον ίδιο, οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν ζημία και ηθική βλάβη στο πρόσωπό του και στην οικογένειά του και γι’ αυτό ζητά αποζημίωση.

«Αποτελεί συγκλονιστική διαπίστωση ότι μετά από ένα τέτοιο αποτρόπαιο έγκλημα αντί συγγνώμης, μεταμέλειας και σιγής, ο συγκεκριμένος άνθρωπος παρακολουθεί το τι κάνει στον καθημερινό της βίο αυτή η γυναίκα, το καταγράφει και το αναφέρει μάλιστα με λεπτομέρειες στην ίδια την αγωγή του», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ζήσης Βρίκος, δικηγόρος της μητέρας του 5χρονου, κάνοντας λόγο για «απροκάλυπτη επιχείρηση φίμωσης και εκφοβισμού αυτής της δύσμοιρης μητέρας».

Υπενθυμίζεται ότι στο αστικό μέρος της υπόθεσης, ύστερα από αγωγή της μητέρας, έχει επιδικαστεί αποζημίωση ύψους 165.000 ευρώ για τον φρικτό θάνατο του 5χρονου. Όσον αφορά, δε, το ποινικό σκέλος για το οποίο κατέστησαν κατηγορούμενοι ο ιδιοκτήτης των ροτβάιλερ και η σύζυγός του, η δίκη τους ξεκίνησε, αλλά διεκόπη μετά τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων ότι ο θάνατος του αγοριού οφείλεται σε σφάλματα του ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο Κοζάνης.

Το δικαστήριο, μετά τα παραπάνω, κάλεσε προς εξέταση όλους τους γιατρούς που ενεπλάκησαν στην αντιμετώπιση του περιστατικού.

real.gr