Αγγελόπουλος στη Διοίκηση, Γιαννακόπουλος στον …. προθάλαμο της Ευελπίδων!

Το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο επαναδιαμόρφωσε εκ νέου και οριοθέτησε ευτυχώς τη στρατηγική της Διοίκησης του Δήμου και προσωπικά του κ. Θώδα.

Επικράτησε συναίνεση και πλήρη ταύτιση των απόψεων και των θέσεων του επικεφαλής της παράταξης ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ του κ.Αγγελόπουλου με αυτές της Διοίκησης, κάτι που όφειλε και έπρεπε να γίνει εξαρχής, από την έναρξη της δημοτικής περιόδου.

Το ίδιο αδυνάτισε περισσότερο την «αφύσικη», στρεβλή πολιτική συγγένεια, τη συνύπαρξη της παράταξης του κ. Θώδα με αυτήν την ισχαιμική και ετεροβαρή, εν πολλοίς  και αδικαιολόγητη του κ. Γιαννακόπουλου, Προέδρου του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή επιδιώκοντας να τα ερμηνεύσουμε πολιτικά και όχι μόνο.

Στις δημοτικές εκλογές του 2019, οι πολίτες έδωσαν τη «σημαία», συντάχθηκαν και καλώς  με τις εξαγγελίες του νυν Δημάρχου κ. Θώδα και τον έθεσαν ενώπιον, μπροστά στα μεγάλα διλήμματα που αφορούν στο Δήμο, απέναντι από το ανύπαρκτο έργο της κ.Καφατσάκη, την οποία και διθυραμβικά απομάκρυναν από την πρώτη κιόλας τετραετία από τη Διοίκηση και στην πράξη από τα πρώτα κιόλας έτη της θητείας της, αφού στην συνείδησή τους οι Ζωγραφιώτες την είχαν απορρίψει ως πολιτικά και ουσιαστικά ασύμμετρη για τη θέση και αδύναμη για όσα έταξε να υλοποιήσει.

Το ίδιο στις εκλογές του 2019, ο κ. Αγγελόπουλος έλαβε υψηλά ποσοστά από την κάλπη με τη σύμπραξη της παράταξης «ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ» του κ. Κρανιώτη και με φωνή αυτή των δημοτών, προερχόμενη εκ της κάλπης «βοηθήστε με όλες σας τις δυνάμεις το νέο Δήμαρχο, είστε μέλη του ιδίου ιδεολογικού πολιτικού χώρου, να πετύχει για το καλό της πόλης και μόνο αυτής».

Αντίστοιχα, στον προερχόμενο από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιαννακόπουλο, έβαλαν «ταφόπλακα» στις όποιες προεκλογικές προτάσεις του και με βάση το παρελθόν του στην πόλη «ψαλίδισαν» τις μελλοντικές του φιλοδοξίες, το λιγότερο!

Ο κ. Αγγελόπουλος, ως φαίνεται εξ αρχής δεν αποκωδικοποίησε σωστά, δεν ερμήνευσε ανάλογα το μήνυμα αφού πολλάκις, εμφανώς  αδικαιολόγητα, αναίτια, εστράφη στην «εκκίνηση» κιόλας εναντίον της παράταξης του κ. Θώδα (παλαιά δοκιμασμένη πρακτική), παράταξη που όφειλε να βοηθήσει, να συνδράμει, τοποθετώντας το καλό της πόλης υπεράνω της προσωπικής του πικρίας από το αποτέλεσμα των εκλογών!

Στην λογική διαίρει και βασίλευε ο κ. Γιαννακόπουλος πλαγιοκόπησε τη διοίκηση και ενσωματώθηκε σ΄αυτήν όπως ο βαρκάρης που πλήττεται η μικρή του βάρκα από τους ανέμους! Εν πολλοίς για να διαστρωματώσει μελλοντικά και ασυλία, όπως τώρα διαφαίνεται.

Εκτιμώ, αν και είναι πολύ νωρίς, ότι το τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο καθόρισε τα πράγματα για την επόμενη τουλάχιστον οκταετία. Η κοινή πορεία των παρατάξεων των κ.κ. Θώδα – Αγγελόπουλου – Κρανιώτη με ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ το σημερινό Δήμαρχο κ. Θώδα είναι ικανή να δημιουργήσει Δήμο πρότυπο αναφοράς έργων, αναδιαμόρφωσης της πόλης και μιας σημαντικής ελάφρυνσης δημοτικών  τελών – πρέπει να μπει σε προτεραιότητα – στις δύσκολες στιγμές που ζούμε όλοι, αυτές  της υγειονομικής κρίσης που διαφαίνεται ανέλεγκτη και πιθανώς και αδιέξοδη.

Δικαιωματικά, ο κ. Θώδας είναι ο ικανότερος τιμονιέρης, ο ευρυγώνια οραματιστής, ο μεγάλος κερδισμένος των εκλογών, με τεράστιο πολιτικό χρόνο μπροστά του, με γεμάτες τις πολιτικές αποσκευές και αυτό αποδεικνύεται και στην επιρροή που πλέον έχει στον κ. Αγγελόπουλο και την ομάδα του, όσοι τουλάχιστον απέμειναν και μετά την πρώιμη «εισπήδηση» του εξαίρετου συμπολίτη μας κ. Καλλαρύτη στην παράταξη του κ. Θώδα.

 Αντίστοιχα ο κ.Γιαννακόπουλος οφείλει να δώσει λόγο για τα τεκταινόμενα στο ΝΠΔΔ Αθλητισμού & Πολιτισμού, έναν ευαίσθητο στη δυναμική του χώρο, στη ΣΥΜΠΡΑΞΗ, καθώς και να απαντήσει στα παρακάτω  ερωτήματα  :

Είναι, ναι ή όχι σύννομη η διαδικασία στην Επιτροπή παραλαβής  Έργων να ορίζεται αιρετό μέλος με αντικείμενο αυτό των Δημοσίων Συμβάσεων εκατοντάδων χιλιάδων €;

Τηρήθηκαν οι διατάξεις  του Ν. 4412/2016;

Τι θα γίνει στην περίπτωση ελέγχου νομιμότητας και εγκυρότητας όλων των έργων που παρέλαβε η εν λόγω  Επιτροπή και τα έργα ακυρωθούν;

Γιατί επελέγη το συγκεκριμένο αιρετό μέλος και ποιες είναι οι ευθύνες του; Θα δηλώσει απλά άγνοια;

Μήπως το θέμα πρέπει να διερευνηθεί και από τη Δικαιοσύνη; Εμείς μετά την απάντηση αυτή τη φορά του κ. Γιαννακόπουλου θα επανέλθουμε… Συνιστούμε απλά να μην επιλέξει και τώρα τη σιωπή!

Άραγε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου θα πάρει θέση για το συγκεκριμένο θέμα;  Δεν θα έπρεπε κανονικά να εποπτεύει και να καθοδηγεί εκ της θέσεώς του τις διαδικασίες που ορίζει ο νόμος;

Μήπως τελικά υπεράνω της νομιμότητας καθίσταται ισχυρή η ιδεολογική και κομματική αλληλεγγύη με ότι αυτό συνεπάγεται;

Θα επανέλθουμε σύντομα με αποκλειστικό δημοσίευμα για το θέμα το οποίο εκτιμούμε ότι πολύ σύντομα θα πάρει το δρόμο του Εισαγγελέα …

Στην δική του περίπτωση, ο κ. Γιαννακόπουλος, είναι εκλεγμένος, η σιωπή πλέον δεν είναι χρυσός…  Οφείλει τάχιστα ως δημόσιο πρόσωπο να δώσει εξηγήσεις στους δημότες, σε όλους μας για το πως και το γιατί.

 Ειλικρινά ευχόμαστε να το κάνει και εμείς ασφαλώς θα το δημοσιεύσουμε στους αναγνώστες μας. Σε διαφορετική περίπτωση θα αναλάβει χώρα μηνυτήριος αναφορά προς τον ίδιο και σε όσους τον καλύπτουν!

Τα χρήματα όλων μας, τα χρήματα των δημοτών, οι φόροι μας δεν είναι ιδιωτικά χρήματα κανενός και ασφαλίζονται κάτω από τις νόμιμες διαδικασίες που έχει θεσπίσει η πολιτεία!

 

ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ