Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδα / ΚόσμοςΑφγανιστάν: Πούλησε την 9χρονη κόρη του σε 55χρονο για ένα κομμάτι ψωμί...

Αφγανιστάν: Πούλησε την 9χρονη κόρη του σε 55χρονο για ένα κομμάτι ψωμί -Η τραγική ιστορία της μικρής Παρβάνα

Η σκηνή ραγίζει καρδιές: Ένας πατέρας στο Αφγανιστάν αναγκάζεται να πουλήσει την εννιάχρονη κόρη του για νύφη σε έναν 55χρονο για ένα κομμάτι ψωμί.

Η μικρή Παρβάνα Μαλίκ ένα ένα από τα εκατοντάδες κορίτσια που πωλούν οι οικογένειές τους σε πολύ μεγαλύτερους σε ηλικία άνδρες για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. Ο άντρας της Παρβάνα λέει ότι είναι 55 ετών, αλλά για εκείνη είναι «ένας γέρος» με λευκά φρύδια και πυκνή λευκή γενειάδα, όπως είπε στο CNN. Kαθώς τη σέρνει από το χέρι ο άνδρας της, ο Κορμπάν, ο πατέρας της τον εκλιπαρεί με δάκρυα στα μάτια: «Αυτή είναι η νύφη σου τώρα. Φρόντισέ την. Είσαι υπεύθυνος γι’ αυτήν, μην τη χτυπήσεις».

Η οικογένεια Mαλίκ λέει ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να πουλήσουν την Παρβάνα για κάπου 2.200 δολάρια. Πριν λίγο καιρό, άλλωστε, είχαν πουλήσει και την 12χρονη αδελφή της για να γλιτώσουν από τη λιμοκτονία. Εδώ και τέσσερα χρόνια η οικογένεια ζει σε έναν καταυλισμό εκτοπισμένων στη βορειοδυτική επαρχεία Μπαντζίς του Αφγανιστάν και επιβιώνουν με ανθρωπιστική βοήθεια και τα πενιχρά ποσά που κερδίζουν με μικροδουλειές. Η κατάστασή τους, ωστόσο, επιδεινώθηκε αφότου κατέλαβαν οι Ταλιμπάν την εξουσία και η αφγανική οικονομία ουσιαστικά καταρρέει.

https://www.youtube.com/watch?v=e3C8grEN2Fk&t=296s

«Ο πατέρας μου με πούλησε επειδή δεν έχουμε ψωμί, ρύζι ή αλεύρι. Με πούλησε σε έναν γέρο», λέει η Παρβάνα στο αμερικανικό δίκτυο. Η μικρή ήλπιζε να αλλάξει τη γνώμη των γονιών της γιατί δεν ήθελε να εγκαταλείψει την οικογένειά της και τα όνειρά της να γίνει δασκάλα όταν θα μεγαλώσει, αλλά μάταια. Όταν έφθασαν στην εξώπορτα, η Παρβάνα στύλωσε τα πόδια της προσπαθώντας να ξεφύγει από τα χέρια του άνδρα της, αλλά εκείνος την έσυρε μέχρι το αυτοκίνητο για να αναχωρήσουν για το νέο της σπίτι, μπροστά στα μάτια του αβοήθητου πατέρα της.

RELATED ARTICLES