Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗ άποψή μαςΤάσος Γαϊτάνης: "Με τις προτάσεις του ο κ. Τσίπρας θέλησε να επαναλάβει...

Τάσος Γαϊτάνης: “Με τις προτάσεις του ο κ. Τσίπρας θέλησε να επαναλάβει την πολιτική του απάτη, όπως έγινε και με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης το 2014 “

Για την αντίδραση της Κυβέρνησης αναφορικά με τις συνέπειες του “Ιανού” , για την εξέλιξη του κορονοϊου στην Αττική και το ενδεχόμενο νέου lock down καθώς και για τις εξαγγελίες του Α. Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη μίλησε ο Τάσος Γαϊτάνης, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, στην εκπομπή «Άνω – Κάτω», στο Αθήνα 9,84 και στη δημοσιογράφο Αλεξάνδρα Βουδούρη.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, αναφερόμενος στον μεσογειακό κυκλώνα “Ιανό”, τόνισε ότι ο κρατικός μηχανισμός ήταν προετοιμασμένος και από την πρώτη στιγμή  υπήρξε ενημέρωση του κόσμου από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.  Επίσης συμπλήρωσε ότι ενημερώθηκαν άμεσα οι περιφερειακές αυτοδιοικήσεις, οι οποίες έχουν ένα σημαντικό και μεγάλο ρόλο στα θέματα της πολιτικής προστασίας και οργανώθηκε το σύστημα με βάσει τα ισχύοντα πρωτόκολλα. Παρ’ όλα αυτά σημείωσε, κατά τη διάρκεια ενός ακραίου φαινομένου, όταν δηλαδή ρίχνει πολύ περισσότερο νερό από όσο κανείς έχει οργανώσει την υποδομή του, πάντα είναι ένα ζήτημα. Επισήμανε ότι η αντίδραση της Κυβέρνησης για τη βοήθεια των πληγέντων ήταν άμεση, με τον Υπουργό Οικονομικών να ανακοινώνει δέσμη 9 μέτρων, ενώ και οι πληγέντες δήμοι θα λάβουν επιπλέον χρηματοδότηση. Σημείωσε ότι από τη συνολική εκτίμηση που θα γίνει τις επόμενες ημέρες, η κυβέρνηση θα προβεί στις κατάλληλες ενέργειες για την ανακούφιση των πληγέντων.

 

Σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, ο κ. Γαϊτάνης σημείωσε οτι από σήμερα ξεκινούν να ισχύουν συγκεκριμένα μέτρα για την Αττική. Σχολίασε δε ότι εάν τηρηθούν απαρέγκλιτα τα μέτρα, δεν θα χρειαστεί να γίνει κάτι παραπάνω όπως κάποιο lock down. Επίσης πρόσθεσε ότι η ατομική ευθύνη συνίσταται στο να φοράει κανείς τη μάσκα του, να ακολουθεί τους κανόνες υγιεινής και να μην συγχρωτίζεται σε χώρους όπου δεν απαιτείται.  “Ο ιός είναι καινούργιος και οι επιστήμονες δεν ξέρουν πολύ καλά πώς συμπεριφέρεται σε όλες τις καταστάσεις. Πολλά πράγματα που γνωρίζουμε σήμερα, πριν 6 μήνες δεν τα γνωρίζαμε”, τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Συμπληρωματικά στα ανωτέρω είπε ότι πρόσφατα ανακοινώθηκε η αγορά νέων λεωφορείων και η πρόσληψη προσωπικού στις αστικές συγκοινωνίες, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των δρομολογίων και την αραίωση των επιβατών. Υποστήριξε ότι υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο από την κυβέρνηση, το οποίο όμως απαιτεί χρόνο για να εκτελεσθεί, καθώς οι αστικές συγκοινωνίες τα 10 τελευταία χρόνια της κρίσης και ειδικά τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ είχαν αφεθεί στην τύχη τους.

 

Τέλος για τις προτάσεις που ανακοίνωσε ο Α. Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη για την ενίσχυση της οικονομίας, ο εκπρόσωπος τύπου ανέφερε οτι ο Αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλησε να επαναλάβει την πολιτική του απάτη, όπως έγινε και με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης το 2014 και το οποίο οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν ξεχάσει. Ενδεικτικά σημείωσε ότι ανακοίνωσε 11 μέτρα, τα οποία, εάν η πανδημία διαρκέσει 1 ακόμη χρόνο, θα κοστίσουν 42 δις ευρώ. Σχολίασε ότι ο κ. Τσίπρας επανήλθε στη μόνιμη επωδό, δηλαδή προσπάθησε να ποτίσει το λεφτόδεντρο που φύτεψε το 2014 και ξεράθηκε το 2015. Ο κ. Γαϊτάνης κατέληξε λέγοντας οτι η κυβέρνηση έχει πει από την αρχή της πανδημίας ότι διαθέτει καύσιμα για όσο καιρό θα διαρκέσει η κρίση και ο σχεδιασμός της είναι να κάνει στοχευμένες ενέσεις στην οικονομία, προκειμένου να διατηρηθούν ανοικτές τόσο οι επιχειρήσεις, όσο και οι θέσεις εργασίας.

 

 

RELATED ARTICLES