Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδα / ΚόσμοςΜεγαλώνει η Αττική Οδός: Ποιες είναι οι τρεις επεκτάσεις που «κλείδωσαν» -Το...

Μεγαλώνει η Αττική Οδός: Ποιες είναι οι τρεις επεκτάσεις που «κλείδωσαν» -Το χρονοδιάγραμμα

Μια σημαντική είδηση για την Αττική Οδό αποκάλυψε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, δόθηκε το «πράσινο φως» για τη δημοπράτηση τριών έργων, που θα αφορούν σε ισάριθμες επεκτάσεις της Αττικής Οδού. Το έργο θα έχει προϋπολογισμό περί το 1 δισ. ευρώ, ενώ οι επεκτάσεις έχουν ήδη «κλειδώσει». Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να «τρέξει» τη Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο δημόσιο έργο της προσεχούς δεκαετίας.

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής ανέφερε ότι η διαδικασία θα προχωρήσει με τη συμμετοχή των δύο σχημάτων που διεκδικούν το έργο.

Το πρώτο έργο θα δημοπρατηθεί τους πρώτους μήνες του 2021 και θα αφορά στη σύνδεση της λεωφόρου Κύμης με την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας. Πρόκειται για έργο το οποίο έχει συζητηθεί επανειλημμένως στο παρελθόν δεδομένου ότι θα προσφέρει μία επιπλέον επιλογή στους οδηγούς που κινούνται επί της Αττικής Οδού και επιθυμούν να βγουν στην Εθνική Οδό.

Ένα έτος αργότερα, στις αρχές του 2022, αναμένεται να ξεκινήσει διαγωνισμός για την επέκταση της Αττικής Οδού έως τη Ραφήνα. Το τρίτο έργο που θα δημοπρατηθεί είναι η σύνδεση της περιφερειακής Υμηττού με υπόγεια σήραγγα με την λεωφόρο Βουλιαγμένης και η αναμόρφωση της τελευταίας σε ελεύθερη λεωφόρο με ανισόπεδους κόμβους δίχως φανάρια.

RELATED ARTICLES