Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠαραπολιτικάΖωγραφοπόντικας Ιουνίου 2018

Ζωγραφοπόντικας Ιουνίου 2018

Άναψαν για τα καλά οι μηχανές των δημοτικών παρατάξεων ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2019. Το μεταγραφικό παζάρι έχει πάρει φωτιά, τα πολιτικά διαζύγια έχουν ξεκινήσει και οι λεγόμενοι ¨καφέδες¨ έχουν την τιμητική τους  και αν πάει λίγο καλά το ραντεβού έχουμε και βραδινή μπυρίτσα μετά μεζέ μάλιστα.

Στην Πολυκατοικία της δεξιάς τελείωσαν οι εσωκομματικές διαδικασίες, ξεκαθάρισαν οι δυναμικές που θα αναπτυχθούν και οσονούπω θα υπάρξει κάλεσμα συστράτευσης   για ψηφοδέλτιο ενότητας

Στους πολίτες σε Δράση, και μετά τον πρόωρο θάνατο του πρώην Δημάρχου Καλλίρη υπάρχει οργασμός συνάξεων για το πιο θα είναι το μέλλων της παράταξης. Προς το παρόν η Μαρία είναι επικεφαλής για τυπικούς λόγους, αλλά αν θα οδηγήσει την παράταξη μέχρι της εκλογές δεν είναι σίγουρο. Μην ξεχνάμε ότι είναι ακριβό το σπορ του υποψηφίου Δημάρχου. Ένα είναι σίγουρο πάντως. Ή θα τα βρούνε μέχρι το τέλους φθινοπώρου (με όποιον επιλέξουν ως επικεφαλής) ή θα πάρουν τα δελτία τους στο χέρι και θα ψάχνουν ομάδα να χωθούνε.

Καταλυτικό ρόλο πάντως θα παίξει και η νέα τοπική του Κινήματος Αλλαγής που θα συσταθεί στην Πόλη μας  μέχρι τέλος καλοκαιριού όπως λέγεται. Και λέμε καταλυτικό διότι ο υποψήφιος Δήμαρχος του συγκεκριμένου χώρου θα πρέπει να έχει την στήριξή του αν θέλει να καταγράψει νούμερα το βράδυ τον εκλογών.

Στάση αναμονής κρατάνε και οι λεγόμενοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι. Πέρα του ότι αναμένουν αν τελικά ψηφιστεί το νέο εκλογικό σύστημα για την τοπική αυτοδιοίκηση, κοιτάζουν και να δούνε ποιος δηλωμένος υποψήφιος Δήμαρχος πάρει μία μικρή παράσταση νίκης προκειμένου να συνεργαστούνε μαζί του. Ως παλαιοί παίχτες της πολιτικής ΔΕΝ παρασύρονται από συναισθηματισμούς και συνεργάζονται μόνο με τον εν δυνάμει νικητή.

Το καλύτερο πολιτικό παιχνίδι μέχρι στιγμής το παίζει πάντως η Συριζαία Δήμαρχός μας. Καταρχάς μοιράζει ψιλοδουλειές τόσο σε Πασόκους όσο και σε Δεξιούς προκειμένου να μην επιτρέψει καμία δυνατή συσπείρωση στους χώρους τους.

Δεύτερον μαθαίνουμε ότι κάνει συναντήσεις με στελέχη τόσο από το στρατόπεδο του συγχωρημένου Καλλίρη όσο και από του Πέττα. Επιζητά πάση θυσία συνεργασία διότι γνωρίζει καλά ότι με ψηφοδέλτιο μόνο με Σύριζα δεν κερδίζει εκλογές και ειδικά στο δεύτερο γύρο.

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να τελειώσει όλα τα έργα της Περιφέρειας στην Πόλη μας  κάνοντας μάλιστα χρήση της φιλίας που έχει με την φίλη της την Δούρου.

    Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που θα πρέπει να λύσει είναι το ενδοπαραταξιακό.  Αν τελικά ισχύσει το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής (που μάλλον θα ισχύσει μιας και είναι το απόλυτο αριστερό σύνθημα) η παράταξή της θα εκλέξει από 8 έως 10 δημοτικούς συμβούλους. Τώρα αν κάνει και 3 με 4 δυνατές μεταγραφές όπως ακούγεται, μόνο η παρέα της από τους νυν δημοτικούς συμβούλους θα εκλεγούν. Κάντε λοιπόν πρόσθεση και αφαίρεση και θα βρείτε ποιοι θα ξαναεκλεγούν.

Για τους υπόλοιπους τους ευχόμαστε καλό εκλογικό αγώνα και να βγάλουν αρκετές selfie μέσα στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να έχουν κάτι να θυμούνται.

 

 

RELATED ARTICLES