Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΔημοτικά Νέα του ΖωγράφουΤο ψήφισμα των υπαλλήλων του Δήμου Ζωγράφου που πέρασε από το Δημοτικό...

Το ψήφισμα των υπαλλήλων του Δήμου Ζωγράφου που πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο

Μεγάλη συζήτηση έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης σχετικά με τα ψηφίσματα που είχαν κατατεθεί σχετικά με το άρθρο 179 του «αναπτυξιακού νομοσχεδίου».

Τελικά κατατέθηκαν δύο ψηφίσματα, ένα των εργαζομένων στον Δήμο κι ένα της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Στη ψηφοφορία επικράτησε το ψήφισμα των εργαζομένων με την συμπαράταξη του Δημάρχου Βασίλη Θώδα να μην το ψηφίζει, αλλά τον ίδιο να τονίζει ότι στηρίζει τους εργαζόμενους του Δήμου, όπως έκανε και στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο όπου πρότεινε τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εάν το επιτάσσουν οι ανάγκες για το καλό των Δημοτών, δεν θα χρησιμοποιήσει εξωτερικούς συνεργάτες, χωρίς φυσικά να πειράξει τους εργαζομένους και τη μόνιμη εργασία τους.

Το ψήφισμα των εργαζομένων στο Δήμο Ζωγράφου:

Οι εργαζόμενοι και το Δ.Σ του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Ζωγράφου, λέμε όχι στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού, που επιχειρείται με το άρθρο 179 του «αναπτυξιακού νομοσχεδίου».

Υπερασπιζόμαστε τον αποκλειστικά Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.

Ζητάμε από τη κεντρική διοίκηση να σεβαστεί το Αυτοδιοίκητο στους Δήμους.

Να στελεχώσει με το απαιτούμενο μόνιμο προσωπικό τις Δημοτικές υπηρεσίες, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει επαρκή χρηματοδότηση για την ανανέωση, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, όπως και την αγορά νέων μέσων.

Το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπει με ισχνή πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο να μπορεί κατά τη κρίση του, χωρίς αιτιολογημένη έκθεση, να αποφασίζει για τη σύναψη Δημόσιας Σύμβασης σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4412/2016 για την εκτέλεση συγκεκριμένων υπηρεσιών συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, συντήρησης χώρων πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού.

Μόνο με διάλογο και συνεννόηση με τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αυτή την ώρα προετοιμάζονται να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους, τόσο σε Τοπικό Επίπεδο όσο και Πανελλαδικά, μπορεί να βρεθεί λύση για τα χρόνια προβλήματα στους Ο.Τ.Α.

Ζητάμε σήμερα εδώ από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ζωγράφου, να αποφασίσει τη μη εφαρμογή του άρθρου 179 και να συνεχίσει μέσα από τα θεσμικά του όργανα Κ.Ε.Δ.Ε. Π.Ε.Δ.Α., τη πίεση προς τη Κυβέρνηση για τη κατάργηση του.

RELATED ARTICLES