Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΔημοτικά Νέα του ΖωγράφουΤο «Μαζί για την Πόλη μας» για το άνοιγμα των σχολείων

Το «Μαζί για την Πόλη μας» για το άνοιγμα των σχολείων

Η παράταξη της Τίνας Καφατσάκη εξέδωσε ανακοίνωση για το άνοιγμα των σχολείων:
Γιατί να διακινδυνεύσουμε όσα κερδίσαμε με το άνοιγμα των σχολείων ;

Στο πλαίσιο της σταδιακής αναστολής των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών, λόγω του κορονοϊού- covid 19, ανακοινώνεται και η σταδιακή επιστροφή των μαθητών/τριών στα σχολεία.

Για το θέμα αυτό διάχυτη είναι η ανησυχία και οι επιφυλάξεις των γονέων –ειδικά των δημοτικών σχολείων – για το άνοιγμα των σχολείων για μερικές μόλις ημέρες πριν την λήξη της σχολικής χρονιάς.

Τις ανησυχίες αυτές επιτείνουν και οι διαφορετικές απόψεις και ισχυρές επιφυλάξεις εκπροσώπων της επιστημονικής κοινότητας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, όπως και η αντιμετώπιση του θέματος από άλλες χώρες.

Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να ανοίξουν τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και η Α και Β Λυκείου.

Είναι, άλλωστε, προφανές ότι τα παιδιά –ειδικά τα μικρά παιδιά- πολύ δύσκολα θα κατανοήσουν και θα τηρήσουν τις «προϋποθέσεις ασφαλούς λειτουργίας» και τους αυστηρούς κανόνες, κοινωνικής απόστασης και σχολαστικής ατομικής καθαριότητας, ενώ μέσα στις αίθουσες, ειδικά σε τμήματα που αριθμούν περισσότερους από 20 μαθητές/τριες, η κατάσταση μπορεί να γίνει μη διαχειρίσιμη.

Πιστεύουμε ότι πρέπει να ετοιμαστούμε κατάλληλα για τη διενέργεια των πανελλήνιων εξετάσεων της Γ Λυκείου, την ολοκλήρωση των μαθημάτων με τις διαδικασίες τηλεκπαίδευσης για τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές βαθμίδες και την προετοιμασία όλων των σχολικών συγκροτημάτων για την έναρξη των μαθημάτων το Σεπτέμβρη, σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Καλούμε κάθε αρμόδιο να αφουγκραστεί τους προβληματισμούς και τις αντιρρήσεις και να μην θέσει σε κίνδυνο τη συλλογική προσπάθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας, στην προσπάθεια δημιουργίας μιας επίπλαστης «κανονικότητας»,
γιατί εδώ πλέον δεν θα μιλάμε για «ατομική ευθύνη» ! 

RELATED ARTICLES