Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη Γιώργου Γιαννακόπουλου (Πρόεδρος ΝΠΔΔ Αθλητισμού & Πολιτισμού Δήμου Ζωγράφου)

Συνέντευξη Γιώργου Γιαννακόπουλου (Πρόεδρος ΝΠΔΔ Αθλητισμού & Πολιτισμού Δήμου Ζωγράφου)

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ζωγράφου – Πολίτες σε Δράση” ,  ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα της νέας Διοίκησης, δέχτηκε  να μας απαντήσει για την σύμπραξη με την  παράταξη του Δημάρχου Θώδα, για το ΝΠΔΔ (μιας και στο παρελθόν επί Δημαρχίας Καλλίρη ήταν και πάλι Πρόεδρος) , για την παράταξή του και για το ΚΙΝΑΛ.

Πολύς λόγος έγινε για την σύμπραξής σας με την παράταξη του Δημάρχου Θώδα. Εκφράστηκαν παράπονα και κάποιοι είπαν ότι δεν είχατε και την απόλυτη συναίνεση της παράταξή σας. Τι απαντάτε ?

Πράγματι υπήρξε ένα κομμάτι του πολιτικού προσωπικού της πόλης μας που φάνηκε δυσαρεστημένο   για την συμμετοχή της παράταξης μας στην διοίκηση. Μην γελιέστε όμως, δεν έχει να κάνει με αυτά που προφασίζονται!

Είναι αυτή ακριβώς η ομάδα – ολιγομελής και άνευ σημασίας –  που πολύ πριν τις εκλογές δούλεψε υπόγεια για την διάσπαση του χώρου μας και προσπάθησε ανεπιτυχώς να μας οδηγήσει ως δώρο, στα πόδια της αποτυχημένης διοίκησης Καφατσάκη για την δεύτερη Κυριακή των εκλογών.. Ξεκάθαρα και απλά! Είναι οι ίδιοι που αν είχαμε επιλέξει να στηρίξουμε Καφατσάκη, σήμερα θα μιλούσαν για «γιορτή της Δημοκρατίας και της απλής αναλογικής»..

 Τώρα ποιο ήταν το κίνητρο τους και ποια η διαδρομή τους, προκαλώ να τα ανακαλύψετε.. Για εμάς είναι γνωστά και τα δύο.

Όσον αφορά το θέμα της συναίνεσης, υπήρξαν δυο-τρεις διαφοροποιήσεις, κάτι που θεωρούμε απόλυτα φυσιολογικό σε μια δημοκρατική  παράταξη.

 

Η προηγούμενη διοίκηση του ΝΠΔΔ σας κατηγορεί ότι απαξιώνεται το έργο που παρέδωσαν για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους, παίζοντας το παιχνίδι της «καμένης γης»  γυρνώντας μάλιστα τα πολιτικά ήθη πολλά χρόνια πίσω.  Τι απαντάτε ?

Η άποψη μου για τα αυτοδιοικητικά και η  εμπειρία μου στην διοίκηση του ΝΠ, δεν θα μου επέτρεπε τέτοιες συμπεριφορές. Το ΝΠ είναι ένας φορέας  του οποίου η διοίκηση έχει ψηλό βαθμό δυσκολίας και απαιτεί σύνθεση και συναίνεση.  Και δεν πιστεύω ότι προκύπτει από κάπου η κατηγορία αυτή, τουλάχιστον όχι από την προηγούμενη διοίκηση του ΝΠ θέλω να πιστεύω. Οι ίδιοι άνθρωποι συμμετέχουν στο τωρινό ΔΣ και –προς τιμήν τους – έχουμε μια καλή και εποικοδομητική συνεργασία μέχρι σήμερα. Ενδεικτικά σας λέω ότι οι περισσότερες αποφάσεις του ΔΣ είναι σχεδόν ομόφωνες.

Σαφώς και έχουμε διαφορετικές απόψεις σε αρκετά θέματα αλλά μέχρι σήμερα υπάρχει διάθεση για συζήτηση και λύσεις ουσίας. Και εμείς πάνω σε αυτό το πνεύμα θέλουμε να συνεχίσουμε.

 

Πολύς λόγος γίνεται τώρα τελευταία στην Πόλη μας για την ανανέωση του ΚΙΝΑΛ (σε τοπικό επίπεδο) , ποιοι το εκπροσωπούν και ποιοι μπορούνε να δώσουν ώθηση στην τοπική οργάνωση. Ποια είναι η δικιά σας σχέση με το ΚΙΝΑΛ και  εάν σας στήριξε στης δημοτικές εκλογές.

Είναι γνωστή η σχέση μου με το ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια με το ΚΙΝΑΛ.  Κανείς μας άλλωστε δεν προέρχεται από ..παρθενογένεση. Βέβαια, ως μαθητής του αείμνηστου Καλλίρη, διδάχτηκα την αναγκαιότητα  των έντονων αυτοδιοικητικών χαρακτηριστικών σε μια δημοτική παράταξη και αυτό ακριβώς προσπάθησα με τους «Πολίτες σε Δράση Νέα Πορεία».

Δυστυχώς όμως στις εκλογές, ο χώρος μας για μια ακόμη φορά, δεν κατάφερε να παραμείνει ενωμένος και συμμετείχαμε με δύο παρατάξεις, η δική μας και η «Εδώ ΖΩ βιώσιμη πόλη» του φίλου και συντρόφου μου Άγη Παπακωνσταντίνου. Το ΚΙΝΑΛ όπως είναι γνωστό δεν προχώρησε στην διαδικασία χρισμάτων, είχαμε όμως την στήριξη του χώρου και έντονη παρουσία στελεχών του ΚΙΝΑΛ σε όλες τις εκδηλώσεις μας.

Σήμερα και οι δύο αυτοδιοικητικές παρατάξεις του χώρου, στο πλαίσιο της απλής αναλογικής συμμετέχουμε στην διοίκηση Θώδα και προσπαθούμε για το καλύτερο της πόλης.

Με ρωτάτε για την ανανέωση του ΚΙΝΑΛ σε τοπικό επίπεδο. Εγώ θα σας έλεγα ότι το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται αντιμέτωπο με την ανάγκη ανανέωσης συνολικά. Οι συντονιστικές επιτροπές των τοπικών ΚΙΝΑΛ προκύπτουν από εκλογικές διαδικασίες. Η τωρινή είχε και την δική μας στήριξη, κάποια μέλη της άλλωστε συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο μας. Στην συνέχεια είχαμε μια διαφορετική εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος με κάποια από αυτά τα μέλη και μοιραία υπήρξε διαφοροποίηση.

Εμείς επιλέξαμε να ανταποκριθούμε στο στοίχημα της απλής αναλογικής και να αναλάβουμε το μερίδιο της ευθύνης που αναλογεί σε όλους μας, όσους συμμετείχαμε στις εκλογές. Και είμαστε και η μόνη παράταξη που από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε δημόσια την επιλογή μας να στηρίξουμε την δεύτερη Κυριακή την υποψηφιότητα Θώδα, παρουσιάζοντας τα πολιτικά και αυτοδιοικητικά κυρίως επιχειρήματα που μας οδήγησαν στην επιλογή αυτή.

Η ανακοίνωση μας ήταν ξεκάθαρη αναλαμβάνοντας πλήρως και την ευθύνη της, με την σύμφωνη γνώμη της συντριπτικής πλειοψηφίας της παράταξης.  Απέναντι σε αυτή την ξεκάθαρη θέση, βρεθήκαμε μπροστά σε μια ακατανόητα εχθρική ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης, της οποίας την σύνταξη έχουν αρνηθεί τα περισσότερα μέλη της επιτροπής σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, υποδείκνυε ως μόνη επιλογή της δεύτερης Κυριακής, την αποτυχημένη διοίκηση  Καφατσάκη.. Και όλα αυτά, ενώ το ΚΙΝΑΛ κεντρικά, έκπληκτο μας δήλωνε ότι ουδέποτε έβγαλε κάποια τέτοια γραμμή..

Βγάλτε τα συμπεράσματα σας …

 

 

RELATED ARTICLES