Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα του Δήμου ΖωγράφουΣτο Πολιτιστικό Κέντρο μεταφέρεται η Βιβλιοθήκη. Ο Δήμος Ζωγράφου εξοικονομεί 4.300 ευρώ...

Στο Πολιτιστικό Κέντρο μεταφέρεται η Βιβλιοθήκη. Ο Δήμος Ζωγράφου εξοικονομεί 4.300 ευρώ μηνιαίως!

Σύντομο αποδεικνύεται το πέρασμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης από το εμπορικό κέντρο ΑΝΟΙΞΗ (Λ. Παπάγου 30-32), όπου είχε μεταφερθεί το καλοκαίρι από την αίθουσα στην οδό Κρίνων.

Οπως απάντησε ο Δήμαρχος Ζωγράφου σε σχετική ερώτηση της πρώην Προέδρου του ΝΠΔΔ Βάσως Στρακαντούνα, η διοίκηση αποφάσισε τη μεταφορά της στο Πολιτιστικό Κέντρο στην Ανακρέοντος 60, προκειμένου να εξοικονομηθούν μηνιαίως τα 4.300 ευρώ που είναι το ενοίκιο για το χώρο στη ΑΝΟΙΞΗ.

Οπως διευκρίνισε ο Βασίλης Θώδας, έγινε συνάντηση με τον ιδιοκτήτη του χώρου που στεγάζεται τώρα η Βιβλιοθήκη και του ζητήθηκε να χαμηλώσει το μίσθωμα το οποίο είναι ιδιαίτερα υψηλό και βαρύ για το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου που το πληρώνει.

Ωστόσο ο ίδιοκτήτης αρνήθηκε, παρότι το προηγούμενο μίσθωμα του χώρου ήταν σχεδόν στο μισό πό το σημερινό ποσό κι έτσι η νυν διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου αποφάσισε τη μεταφορά της Βιβλιοθήκης σε ιδιόκτητο χώρο, ώστε να χρήματα να παραμείνουν στα ταμεία του ΝΠΔΔ.

Ετσι και αλλιώς, η Δημοτική Βιβλιοθήκη υπολειτουργούσε στο εμπορικό κέντρο ΑΝΟΙΞΗ, καθώς δεν είχαν γίνει όλες οι απαιτούμενες εργασίες και δεν μπορούσαν να διατεθούν όλοι οι τίτλοι των βιβλίων.

RELATED ARTICLES