Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΔημοτικά Νέα του ΖωγράφουΠως θα γίνει ο εορτασμός του Αγίου Θεράποντα - Ειδικές οδηγίες και...

Πως θα γίνει ο εορτασμός του Αγίου Θεράποντα – Ειδικές οδηγίες και αποστάσεις

Ενόψει της Ιεράς Πανηγύρεως του Ιερού μας Ναού την Πέμπτη 14 Μαΐου ανακοινώνουμε τα εξής :

  • Λόγω της παράτασης της ισχύος της ΚΥΑ σχετικά με την τέλεση κάθε ιεροπραξίας εντός των ιερών ναών κεκλεισμένων των θυρών, οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για την μνήμη του Προστάτου και Πολιούχου της Πόλεως μας Αγ. Θεράποντος, Επισκόπου Κύπρου θα πραγματοποιηθούν το διήμερο Σάββατο 23 και Κυριακή 24 Μαΐου, όταν και θα επιτρέπεται η συμμετοχή των πιστών στη Θεία Λατρεία με πρόγραμμα που θα αναρτηθεί μετά τις 17 Μαΐου, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα ανακοινωθούν μέχρι τότε από τη Ιερά Σύνοδο.
  • Εντούτοις η ενορία μας θα τιμήσει την μνήμη του Αγίου μας κατά τις ημέρες του εορτασμού της 14ης Μαΐου όπως αναφέρεται στις επόμενες παραγράφους.
  • Για τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Θεράποντος ο ναός θα είναι συνεχώς ανοικτός για την προσέλευση των πιστών την παραμονή Τετάρτη 13 Μαΐου από τις 6.30π.μ. μέχρι τις 7.15μ.μ. και ανήμερα της εορτής Πέμπτη 14 Μαΐου από τις 6.30π.μ. έως τις 10.00 το βράδυ συνεχώς (σε περίπτωση αναμονής προς προσκύνηση το ωράριο θα παραταθεί όσο κριθεί αναγκαίο).
  • Η είσοδος στο ναό και η προσκύνηση της Ιεράς Εικόνος και του Αγίου Λειψάνου του Αγίου θα γίνεται σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις που ισχύουν για την προστασία της δημόσιας υγείας με αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των προσερχομένων. Στην είσοδο του ναού θα υπάρχουν αντισηπτικά. Μάσκες και γάντια εντός του ναού είναι προαιρετκά.
  • Το βράδυ της Τετάρτης 13 Μαΐου 2020 θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία από τις 7.30μ.μ. έως τις 12.30π.μ. κεκλεισμένων των θυρών. Το απόγευμα της 14ης Μαΐου στις 6.30μ.μ. θα τελεστεί Μεθέορτος Εσπερινός και Ιερά Παράκληση στον Άγιο Θεράποντα κεκλεισμένων των θυρών, η οποία θα γίνει στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ευσταθίου για να μην διακοπεί η προσέλευση των πιστών. Και η Αγρυπνία και η Ιερά Παράκληση θα μεταδοθούν από το κανάλι της ενορίας μας στο YOU TUBE https://www.youtube.com/user/AGTHERAPON.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

RELATED ARTICLES